Nieuwsoverzicht economie

 • gesorteerd op:

vorige Vorige

 
Varoufakis: deal is zo goed als rond

ANP

Varoufakis: deal is zo goed als rond

Gisteren, 10:17
Een akkoord tussen Griekenland en de andere eurolanden ligt in het verschiet en kan ongeacht de uitslag van het referendum van zondag worden bereikt. Dat zei de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis vrijdag tegen het Ierse radiostation RTE Radio. Bekijk de reacties of reageer zelf op dit bericht (1)

 
Grexit: kamp-ja en kamp-nee in evenwicht

ANP

Ja- en nee-kamp in evenwicht

Gisteren, 09:26
Voor- en tegenstanders van meer hervormingen in ruil voor extra steun houden elkaar vrijwel exact in evenwicht in Griekenland. Het ja-kamp is goed voor 42,5 procent, 14,5 procent, weet het nog niet. Er is een foutmarge van 3 procent. Bekijk de reacties of reageer zelf op dit bericht (1)

 
Banengroei VS neemt af

ANP

Banengroei VS neemt af

2 juli 2015, 15:33
De werkgelegenheid in de Amerikaanse economie is vorige maand minder sterk gegroeid dan in mei. In juni werden per saldo 223.000 nieuwe banen gecreëerd in 's werelds grootste economie. Dat waren er 10.000 minder dan economen gemiddeld voorspelden. Bekijk de reacties of reageer zelf op dit bericht (1)

 
'Voldoende vet op botten verzekeraars'

ANP

'Voldoende vet op botten verzekeraars'

2 juli 2015, 15:21
Zorgverzekeraars zijn over het algemeen goed ingedekt tegen mogelijke risico's als onvoorziene tegenslagen en schommelingen op de beurzen. Volgens DNB overtreffen de reserves van verzekeraars in de meeste gevallen de wettelijke eis, maar ook hun eigen norm, zo blijkt uit gegevens die de verzekeraars zelf hebben aangeleverd. Bekijk de reacties of reageer zelf op dit bericht (3)

 
Varoufakis verbindt lot aan referendum

ANP

Varoufakis verbindt lot aan referendum

2 juli 2015, 11:16
De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis treedt af als de Griekse bevolking zondag voor de voorwaarden stemt die aan de noodsteun voor het land worden gesteld. Varoufakis benadrukte dat de eisen die de Europese Commissie, het IMF en de ECB stellen de problemen van Griekenland alleen maar verlengen. Bekijk de reacties of reageer zelf op dit bericht (1)

 
Overnamehausse op komst

ANP

Overnamehausse op komst

2 juli 2015, 10:49
Het aantal fusies en overnames zal de komende jaren een vlucht nemen, nadat ook dit jaar al een forse stijging valt te noteren. Ook het aantal beursgangen zal de komende jaren waarschijnlijk flink groeien. Bekijk de reacties of reageer zelf op dit bericht (1)

 
'Pinnen maakt betalen goedkoper'

ANP

'Pinnen maakt betalen goedkoper'

2 juli 2015, 09:44
Winkeliers zijn steeds minder geld kwijt aan het verwerken van betalingen aan de kassa, omdat er steeds meer wordt gepind. Het aantal transacties steeg tegelijkertijd juist met 2 procent naar 5,8 miljard. Er wordt over het algemeen nog steeds iets vaker contant betaald dan dat mensen hun pasje trekken. Bekijk de reacties of reageer zelf op dit bericht (1)

 
WWZ dramatisch voor seizoenswerk

ANP

WWZ dramatisch voor seizoenswerk

2 juli 2015, 08:56
Transport en Logistiek Nederland (TLN) roept het kabinet op de Wet werk en zekerheid (WWZ) aan te passen voor ondernemers die vooral afhankelijk zijn van seizoenswerk. De nieuwe wet, bedoeld om de kloof tussen de vaste baan en flexibele krachten kleiner te maken, is pas met ingang van deze maand van kracht. Maar de brancheorganisatie voorziet grote problemen. Bekijk de reacties of reageer zelf op dit bericht (1)

 
'Grieken bereid bod crediteuren te accepteren'

ANP

'Grieken bereid bod te accepteren'

1 juli 2015, 12:35
De Griekse regering is bereid het voorstel van de schuldeisers vrijwel geheel te accepteren, met enkele aanpassingen van het bod. Dat maakte persbureau Bloomberg woensdag bekend op basis van inzage in een brief van de Griekse regering aan de schuldeisers. Bekijk de reacties of reageer zelf op dit bericht (1)

 
Spaartegoeden naar nieuw record

ANP

Spaartegoeden naar nieuw record

1 juli 2015, 11:40
Nederlandse consumenten hadden in mei ruim 339 miljard euro aan spaargeld. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Met dit bedrag bereikten de spaartegoeden van Nederlandse huishoudens een nieuw record. Bekijk de reacties of reageer zelf op dit bericht (1)

 

Meest gelezen economie

 • Overnamehausse op komst

  ANP

  Overnamehausse op komst
  2 juli 2015, 10:49
  Het aantal fusies en overnames zal de komende jaren een vlucht nemen, nadat ook dit jaar al een forse stijging valt te noteren. Ook het aantal beursgangen zal de komende jaren waarschijnlijk flink groeien.

 • Banengroei VS neemt af

  ANP

  Banengroei VS neemt af
  2 juli 2015, 15:33
  De werkgelegenheid in de Amerikaanse economie is vorige maand minder sterk gegroeid dan in mei. In juni werden per saldo 223.000 nieuwe banen gecreëerd in 's werelds grootste economie. Dat waren er 10.000 minder dan economen gemiddeld voorspelden.

 • Varoufakis verbindt lot aan referendum

  ANP

  Varoufakis verbindt lot aan referendum
  2 juli 2015, 11:16
  De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis treedt af als de Griekse bevolking zondag voor de voorwaarden stemt die aan de noodsteun voor het land worden gesteld. Varoufakis benadrukte dat de eisen die de Europese Commissie, het IMF en de ECB stellen de problemen van Griekenland alleen maar verlengen.

Overig resultaat

 

Vorige