Oranje Voetbalvrouwtje pakt Ooijer in

Demi wil dat papa in haar hotel slaapt

Door: Jojanneke van den Berge
Gepubliceerd: 11 juni 2008 00:33
Update: 11 juni 2008 00:33

Het waren niet alleen de fans die gisteren aanwezig waren bij de training van het Nederlands elftal. Ook de spelersvrouwen gaven acte de présence. Maar het dochtertje van André Ooijer trok de meeste aandacht.

Vier voetbalvrouwen staren gebiologeerd naar het trainingsveld van het Stade Olympique in Lausanne. Bouchra van Persie zwaait giechelend naar Robin, Gertrude Kuijt werpt Dirk een kushandje toe en Winona Leefland tuit haar lippen naar Nigel de Jong. De vierde dame, gehuld in een oranje spelersshirt met haar eigen naam erop, is minder subtiel. ‘Papáá!’, brult ze over het veld. ‘Pááp!’ Ze gooit zich half over de reling. ‘Páááp!!’

Het is Demi, de 5-jarige dochter van André en Joyce Ooijer en kleindochter van oud-voetbalprof Willy van de Kerkhof, en Demi is volhardend. Met resultaat. Als enige voetbalvrouw krijgt ze met haar charmes het object van haar affectie zover de training te laten voor wat die is.

Ooijer weet niet hoe snel hij de tribune van het stadion moet bestijgen waar de vriendinnen, vrouwen, (schoon-) ouders en kinderen van de Nederlands elftalspelers samen zitten. Na de zege in de wedstrijd tegen Italië mochten ze voor de training van dinsdag uit hun verblijfplaats in Gstaad overkomen.

Ooijer gelooft de sit-ups die zijn teamgenoten op het gras maken wel en gaat met dochterlief beschut tussen de tribunes zitten. ‘Ik heb gezwommen, en ik heb nieuwe kleren, en ik heb dit en ik heb dat’, oreert Demi in zijn oor.

Na de training mag Demi mee handtekeningen uitdelen aan de supporters, die wild zijn na de prestaties van maandag. Ook vader en moeder Van der Sar zien toe hoe zoonlief Edwin wordt bejubeld. ‘Onze jongen’. Ze knijpen elkaar in de schouder.

Dan is het tijd om te vertrekken, maar Demi dendert voort met haar vragenvuur: ‘En waarom mag jij niet in ons hotel? Of met ons mee nu? Of mag jij niet uit je eigen hotel?’ Ooijer lacht: ‘Geef me maar een dikke kus’. En dat vindt Demi allang best.

Trefwoord(en): Oranje, EK2008,

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
Reageer op dit artikel: