'Mondzorg in verpleeghuizen gebrekkig'

Gepubliceerd: 25 oktober 2008 12:09

De mondzorg in verpleeghuizen laat te wensen over. Niet alleen hebben veel instellingen geen contract met een tandarts of een mondhygiënist, maar ook weet het personeel vaak niet goed hoe het goede mondverzorging moet geven.

,,Verzorgenden leren wel pies en poep opruimen, maar niet om de mond goed schoon te maken'', zegt Rika Verdoorn, secretaris van de Nederlandse Vereniging voor Gerodontologie (NCGd). De vereniging zet zich in voor de bevordering van de kwaliteit van de mondzorg voor ouderen die van zorg afhankelijk zijn.

In het verleden hadden de ouderen in een verpleeghuis meestal een kunstgebit, dat in een bakje water werd gelegd om het schoon te maken. Maar nu mensen veel langer hun eigen tanden en kiezen houden, is het ingewikkelder geworden.

De afgelopen jaren is er wel al het een en ander verbeterd en vorig jaar november is er een richtlijn voor deze zorg gekomen. ,,Dat was een goede stimulans'', meent Verdoorn. In ieder geval is nu duidelijk dat er in opleidingen aandacht voor moet zijn. Ook lopen er diverse projecten om de zorg te verbeteren.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen binnenland

 • Don’t Kill Mia: twee dagen live en meer dan 200.000 bezoekers

  DeOndernemer

  Heroïnecampagne Don’t Kill Mia
  26 maart 2015, 12:09
  Don’t Kill Mia, en voorlichtingsvideo over drugsverkoop in Amsterdam, staat sinds twee dagen live en heeft nu al meer dan 200.000 bezoekers en wordt wereldwijd opgepakt.

 • Stroomstoring: Chaos op Utrecht Centraal

  ANP

  Chaos op Utrecht Centraal
  Gisteren, 14:51
  De grote stroomstoring die vrijdagochtend hele delen van Noord-Holland en Flevoland platlegde, zorgt ook op station Utrecht Centraal voor chaos. Veel reizigers zijn gestrand op het grootste treinenknooppunt van het land.

 • Willem Holleeder zwijgt achter scherm

  ANP

  Holleeder zwijgt achter scherm
  26 maart 2015, 06:21
  'Topcrimineel' Willem Holleeder heeft zijn kaken stijf op elkaar gehouden bij de rechtbank in Amsterdam. Holleeder zat op verzoek van het Openbaar Ministerie achter een zwart scherm. Daardoor kon hij geen contact leggen met het publiek.

Meer nieuws binnenland

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie