'Mondzorg in verpleeghuizen gebrekkig'

Gepubliceerd: 25 oktober 2008 12:09

De mondzorg in verpleeghuizen laat te wensen over. Niet alleen hebben veel instellingen geen contract met een tandarts of een mondhygiënist, maar ook weet het personeel vaak niet goed hoe het goede mondverzorging moet geven.

,,Verzorgenden leren wel pies en poep opruimen, maar niet om de mond goed schoon te maken'', zegt Rika Verdoorn, secretaris van de Nederlandse Vereniging voor Gerodontologie (NCGd). De vereniging zet zich in voor de bevordering van de kwaliteit van de mondzorg voor ouderen die van zorg afhankelijk zijn.

In het verleden hadden de ouderen in een verpleeghuis meestal een kunstgebit, dat in een bakje water werd gelegd om het schoon te maken. Maar nu mensen veel langer hun eigen tanden en kiezen houden, is het ingewikkelder geworden.

De afgelopen jaren is er wel al het een en ander verbeterd en vorig jaar november is er een richtlijn voor deze zorg gekomen. ,,Dat was een goede stimulans'', meent Verdoorn. In ieder geval is nu duidelijk dat er in opleidingen aandacht voor moet zijn. Ook lopen er diverse projecten om de zorg te verbeteren.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen binnenland

 • Speciale kentekens voor cybertop

  ANP

  Speciale kentekens voor cybertop
  16 april 2015, 09:53
  Nederland heeft speciale kentekenplaten gemaakt voor de cybertop. De deelnemers worden vervoerd in auto's met witte nummerborden NL-GCCS, wat staat voor Global Conference on CyberSpace.

 • Grote verschillen kankerbehandeling

  DeOndernemer

  Groot verschil kankerbehandeling
  Gisteren, 08:59
  Patiënten van verschillende ziekenhuizen hebben erg uiteenlopende levensverwachtingen na een behandeling aan kanker. Dat blijkt uit cijfers van zes ziekenhuizen die een alternatief moeten zijn voor de verplichte cijfers over levensverwachting na een oncologische behandeling.

Meer nieuws binnenland

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie