'Mondzorg in verpleeghuizen gebrekkig'

Gepubliceerd: 25 oktober 2008 12:09

De mondzorg in verpleeghuizen laat te wensen over. Niet alleen hebben veel instellingen geen contract met een tandarts of een mondhygiënist, maar ook weet het personeel vaak niet goed hoe het goede mondverzorging moet geven.

,,Verzorgenden leren wel pies en poep opruimen, maar niet om de mond goed schoon te maken'', zegt Rika Verdoorn, secretaris van de Nederlandse Vereniging voor Gerodontologie (NCGd). De vereniging zet zich in voor de bevordering van de kwaliteit van de mondzorg voor ouderen die van zorg afhankelijk zijn.

In het verleden hadden de ouderen in een verpleeghuis meestal een kunstgebit, dat in een bakje water werd gelegd om het schoon te maken. Maar nu mensen veel langer hun eigen tanden en kiezen houden, is het ingewikkelder geworden.

De afgelopen jaren is er wel al het een en ander verbeterd en vorig jaar november is er een richtlijn voor deze zorg gekomen. ,,Dat was een goede stimulans'', meent Verdoorn. In ieder geval is nu duidelijk dat er in opleidingen aandacht voor moet zijn. Ook lopen er diverse projecten om de zorg te verbeteren.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen binnenland

 • Gijzeling in NOS-studio

  ANP

  Gijzeling in NOS-studio
  29 januari 2015, 20:17
  Het pand van de NOS op het Mediapark in Hilversum is donderdagavond ontruimd. Er was een man in de studio van het NOS Journaal binnengedrongen met een groot wapen met een geluidsdemper.

 • Gijzeling in NOS-studio: VIDEO

  DeOndernemer

  Gijzeling in NOS-studio: VIDEO
  29 januari 2015, 21:26
  De NOS heeft donderdagavond de beelden uitgezonden van de man die in de studio met een wapen zendtijd eiste. Hij werd door agenten in de studio overmeesterd. Hij hield zijn handen omhoog, terwijl agenten hem onder vuur hadden. De man liet daarbij zijn pistool vallen.

 • Gijzeling in NOS-studio: 'Man met wapen overmeesterd'

  ANP

  Gijzeling in NOS-studio: 'Man met wapen overmeesterd'
  29 januari 2015, 20:30
  De man die donderdag in de NOS-studio met een wapen zendtijd geëist zou hebben, zou zijn overmeesterd. Dat meldden verschillende mensen op het Mediapark.

Meer nieuws binnenland

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie