Officieren beschuldigen topambtenaar Defensie

Gepubliceerd: 13 april 2012 13:26

De hoogste ambtenaar bij het ministerie van Defensie wordt door de belangenorganisatie van officieren beschuldigd van vermeende schending van de zakelijke integriteit. De kwestie draait om de benoeming van een burgermedewerkster tot brigadegeneraal.

De FVNO/MHB maakte vrijdag bekend twee meldingen te hebben gedaan bij de Centrale Organisatie Integriteit Defensie tegen secretaris-generaal Ton Annink.

Volgens de belangenvereniging past de aanstelling van de vrouw tot brigade-generaal niet binnen het vastgestelde beleid. Ook het feit dat ze is voorgedragen als plaatsvervangend commandant van de Koninklijke Marechaussee zou op basis van de huidige regelgeving niet mogelijk zijn.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen binnenland

 • Curaçao wil af van gouverneur

  DeOndernemer

  Curaçao wil af van gouverneur
  14 uur geleden
  Het parlement van Curaçao heeft een motie aangenomen waarmee het ervoor wil zorgen dat de gouverneur de benoeming van ministers niet meer moet goedkeuren. Op die manier hoeven ministers niet eerst gescreend te worden op integriteit voordat ze worden benoemd.

 • Aftikken voor een donornier

  DeOndernemer

  Aftikken voor een donornier
  Gisteren, 08:59
  Orgaanhandel vindt ook in Nederland plaats. Twee patiënten hebben toegegeven dat zij in Nederland hebben betaald voor een donornier, wat verboden is. Andere patiënten gaan naar het buitenland voor commerciële orgaantransplantatie.

 • Subsidie voor onuitgevoerd onderzoek

  DeOndernemer

  Krol 'jat' uit subsidiepot
  8 uur geleden
  Henk Krol heeft in 2010 subsidie gekregen voor een onderzoek dat niet is uitgevoerd. De politicus zou 19.500 euro hebben gekregen voor onderzoek naar de marktpositie van de Gay Krant. Een halfjaar later bleek dat het onderzoek niet was uitgevoerd.

Meer nieuws binnenland

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie