Officieren beschuldigen topambtenaar Defensie

Gepubliceerd: 13 april 2012 13:26

De hoogste ambtenaar bij het ministerie van Defensie wordt door de belangenorganisatie van officieren beschuldigd van vermeende schending van de zakelijke integriteit. De kwestie draait om de benoeming van een burgermedewerkster tot brigadegeneraal.

De FVNO/MHB maakte vrijdag bekend twee meldingen te hebben gedaan bij de Centrale Organisatie Integriteit Defensie tegen secretaris-generaal Ton Annink.

Volgens de belangenvereniging past de aanstelling van de vrouw tot brigade-generaal niet binnen het vastgestelde beleid. Ook het feit dat ze is voorgedragen als plaatsvervangend commandant van de Koninklijke Marechaussee zou op basis van de huidige regelgeving niet mogelijk zijn.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen binnenland

 • Met spanning en humor wachten we #Feyrom af

  DeOndernemer

  #Feyrom explodeert op twitter
  26 februari 2015, 14:25
  'We komen de rekening brengen', kondigde AS Roma fans aan na de ravage die Feyenoord hooligans in Rome achterlieten. Vanavond zal de rekening gepresenteerd worden in de Kuip. Zo'n 2400 Italiaanse fans bevinden zich samen met de harde kern Feyenoord aanhangers in één stadion. De vraag is hoe dit af zal lopen. Op social media gaan de speculaties als een lopend vuurtje met de hastag #Feyrom.

 • 'Daders MH17 geliquideerd'

  ANP

  'Daders MH17 geliquideerd'
  27 februari 2015, 12:21
  De mensen die in Oost-Oekraïne op 17 juli het vliegtuig van vlucht MH17 uit de lucht schoten zijn waarschijnlijk "dood en begraven''. Ze zijn "geliquideerd door de Russische geheime dienst. Om elk spoor naar Moskou uit te wissen.''

 • Mark Verheijen stapt op

  ANP

  Mark Verheijen stapt op
  27 februari 2015, 12:21
  VVD'er Mark Verheijen legt zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer neer. Dat heeft de VVD vrijdag laten weten. Hij was in opspraak gekomen door twijfels aan zijn integriteit. "Een volksvertegenwoordiger kan alleen functioneren als zijn of haar integriteit niet ter discussie staat. Dat was bij mij helaas de afgelopen weken wel het geval'', aldus de scheidende parlementariër.

Meer nieuws binnenland

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie