Officieren beschuldigen topambtenaar Defensie

Gepubliceerd: 13 april 2012 13:26

De hoogste ambtenaar bij het ministerie van Defensie wordt door de belangenorganisatie van officieren beschuldigd van vermeende schending van de zakelijke integriteit. De kwestie draait om de benoeming van een burgermedewerkster tot brigadegeneraal.

De FVNO/MHB maakte vrijdag bekend twee meldingen te hebben gedaan bij de Centrale Organisatie Integriteit Defensie tegen secretaris-generaal Ton Annink.

Volgens de belangenvereniging past de aanstelling van de vrouw tot brigade-generaal niet binnen het vastgestelde beleid. Ook het feit dat ze is voorgedragen als plaatsvervangend commandant van de Koninklijke Marechaussee zou op basis van de huidige regelgeving niet mogelijk zijn.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen binnenland

 • Wilders vervolgd

  ANP

  Wilders vervolgd
  18 december 2014, 11:24
  Het Openbaar Ministerie vervolgt PVV-leider Geert Wilders wegens discriminatie. Dat heeft het OM donderdag bekendgemaakt. Her OM verdenkt Wilders van aanzetten tot haat en discriminatie. Dit vanwege zijn 'minder Marokkanen'-uitlatingen in maart.

 • Veel ongevallen: 330 kilometer file

  ANP

  Veel ongevallen: 330 kilometer file
  18 december 2014, 09:30
  Ongevallen en pechgevallen hebben donderdagochtend op verschillende snelwegen voor groot oponthoud gezorgd. Volgens de VerkeersInformatieDienst stond rond 08.15 uur 330 kilometer file.

 • 'Ambtenaren hebben zitten suffen bij zorgwet'

  ANP

  'Ambtenaren hebben zitten suffen'
  Gisteren, 10:43
  De noodgreep die regeringspartijen VVD en PvdA straks misschien nodig hebben om de aangepaste zorgwet er doorheen te krijgen, was niet nodig geweest. Ambtenaren hebben aan het begin van het proces zitten slapen en zich niet goed voorbereid. Dat stelt Rinus van Schendelen, hoogleraar politicologie aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam.

Meer nieuws binnenland

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie