Griekenland staat crematie toe

Gepubliceerd: 27 september 2008 18:41
Update: 27 september 2008 19:17

Het hoogste rechtscollege in Griekenland heeft zijn goedkeuring gegeven aan het voornemen van de regering crematie toe te staan. De invloedrijke Grieks-Orthodoxe Kerk had zich tegen de legalisering gekeerd.

Volgens de kerk mogen mensen die door God zijn geschapen niet worden verbrand, omdat dan op de Dag des Oordeels voor die overledenen opstanding zou uitblijven.

Door het besluit van het hof dit weekeinde kunnen gemeenten nu beginnen met het bouwen van crematoria. De as van de overledenen mag echter niet worden verspreid in stedelijk gebied of op zee binnen 2 kilometer van de kust.

 

Trefwoord(en): urn, crematie, Griekenland,

Foto: Flickr CC


De Kerk van Griekenland vormde zich in 1833 toen 36 Griekse bisschoppen zich onafhankelijk verklaarden van het Oecumenisch patriarchaat van Constantinopel en een Heilige Synode installeerden.

Het autocephale karakter van de Kerk werd door de Patriarch van Constantinopel erkend in 1850. In de Griekse grondwet is de speciale positie van de Grieks-orthodoxe Kerk vastgelegd. Haar religie is staatsgodsdienst sinds 1864.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
Reageer op dit artikel: