Griekenland staat crematie toe

Gepubliceerd: 27 september 2008 18:41
Update: 27 september 2008 19:17

Het hoogste rechtscollege in Griekenland heeft zijn goedkeuring gegeven aan het voornemen van de regering crematie toe te staan. De invloedrijke Grieks-Orthodoxe Kerk had zich tegen de legalisering gekeerd.

Volgens de kerk mogen mensen die door God zijn geschapen niet worden verbrand, omdat dan op de Dag des Oordeels voor die overledenen opstanding zou uitblijven.

Door het besluit van het hof dit weekeinde kunnen gemeenten nu beginnen met het bouwen van crematoria. De as van de overledenen mag echter niet worden verspreid in stedelijk gebied of op zee binnen 2 kilometer van de kust.

 

Trefwoord(en): urn, crematie, Griekenland,

Foto: Flickr CC


De Kerk van Griekenland vormde zich in 1833 toen 36 Griekse bisschoppen zich onafhankelijk verklaarden van het Oecumenisch patriarchaat van Constantinopel en een Heilige Synode installeerden.

Het autocephale karakter van de Kerk werd door de Patriarch van Constantinopel erkend in 1850. In de Griekse grondwet is de speciale positie van de Grieks-orthodoxe Kerk vastgelegd. Haar religie is staatsgodsdienst sinds 1864.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen buitenland

 • Computermeisje pakt pedo

  ANP

  Computermeisje pakt pedo
  17 uur geleden
  Een Australische man is veroordeeld tot een gevangenisstraf vanwege webcamseks met het virtuele meisje Sweetie. Het is volgens de ontwikkelingsorganisatie voor het eerst dat contact met Sweetie rechtstreeks heeft geleid tot een veroordeling.

 • 5 jaar voor Pistorius

  ANP

  5 jaar voor Pistorius
  16 uur geleden
  De 27-jarige gehandicapte Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius is dinsdag tot 5 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor doodslag op zijn vriendin Reeva Steenkamp. Pistorius heeft 2 weken de tijd om tegen het vonnis in beroep te gaan.

Meer nieuws buitenland

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie