Griekenland staat crematie toe

Gepubliceerd: 27 september 2008 18:41
Update: 27 september 2008 19:17

Het hoogste rechtscollege in Griekenland heeft zijn goedkeuring gegeven aan het voornemen van de regering crematie toe te staan. De invloedrijke Grieks-Orthodoxe Kerk had zich tegen de legalisering gekeerd.

Volgens de kerk mogen mensen die door God zijn geschapen niet worden verbrand, omdat dan op de Dag des Oordeels voor die overledenen opstanding zou uitblijven.

Door het besluit van het hof dit weekeinde kunnen gemeenten nu beginnen met het bouwen van crematoria. De as van de overledenen mag echter niet worden verspreid in stedelijk gebied of op zee binnen 2 kilometer van de kust.

 

Trefwoord(en): urn, crematie, Griekenland,

Foto: Flickr CC


De Kerk van Griekenland vormde zich in 1833 toen 36 Griekse bisschoppen zich onafhankelijk verklaarden van het Oecumenisch patriarchaat van Constantinopel en een Heilige Synode installeerden.

Het autocephale karakter van de Kerk werd door de Patriarch van Constantinopel erkend in 1850. In de Griekse grondwet is de speciale positie van de Grieks-orthodoxe Kerk vastgelegd. Haar religie is staatsgodsdienst sinds 1864.

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  


 

Meest gelezen buitenland

 • Gabriel García Márquez overleden

  Gabriel García Márquez overleden
  Gisteren, 09:47
  De Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez is donderdag overleden in zijn huis in Mexico-Stad. Dit hebben de Mexicaanse media gemeld. De winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur in 1982 is 87 jaar geworden.

 • Japan hervat brute walvisjacht

  Japan hervat brute walvisjacht
  Gisteren, 14:47
  Japan begint eind deze maand weer met de jaarlijkse walvisjacht voor de eigen kust en elders in het noordwesten van de Stille Oceaan.

Meer nieuws buitenland

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: