Griekenland staat crematie toe

Gepubliceerd: 27 september 2008 18:41
Update: 27 september 2008 19:17

Het hoogste rechtscollege in Griekenland heeft zijn goedkeuring gegeven aan het voornemen van de regering crematie toe te staan. De invloedrijke Grieks-Orthodoxe Kerk had zich tegen de legalisering gekeerd.

Volgens de kerk mogen mensen die door God zijn geschapen niet worden verbrand, omdat dan op de Dag des Oordeels voor die overledenen opstanding zou uitblijven.

Door het besluit van het hof dit weekeinde kunnen gemeenten nu beginnen met het bouwen van crematoria. De as van de overledenen mag echter niet worden verspreid in stedelijk gebied of op zee binnen 2 kilometer van de kust.

 

Trefwoord(en): urn, crematie, Griekenland,

Foto: Flickr CC


De Kerk van Griekenland vormde zich in 1833 toen 36 Griekse bisschoppen zich onafhankelijk verklaarden van het Oecumenisch patriarchaat van Constantinopel en een Heilige Synode installeerden.

Het autocephale karakter van de Kerk werd door de Patriarch van Constantinopel erkend in 1850. In de Griekse grondwet is de speciale positie van de Grieks-orthodoxe Kerk vastgelegd. Haar religie is staatsgodsdienst sinds 1864.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen buitenland

 • Vliegtuigcrash Airbus Germanwings: Experts vermoeden zelfmoordactie

  ANP

  Experts vermoeden zelfmoordactie
  Gisteren, 10:40
  Luchtvaartexperts sluiten een zelfmoordactie van een van de piloten van de Airbus van Germanwings die dinsdag crashte in Zuid-Frankrijk niet uit.

 • Vrijdag #FreeTheNipple

  DeOndernemer

  Vrijdag #FreeTheNipple
  14 uur geleden
  Vandaag staat in het teken van Free the Nipple-day. Een meisje uit IJsland kreeg vrouwen uit de hele wereld zo ver om online een foto van hun naakte tepels te posten.

 • Lubitz verscheurde doktersverklaring

  ANP

  Lubitz verscheurde doktersverklaring
  11 uur geleden
  Copiloot Andreas Lubitz was ten tijde van de crash ziek maar verzweeg dat voor zijn werkgever. Dat blijkt volgens het Duitse Openbaar Ministerie uit een verscheurde doktersverklaring die onderzoekers bij de piloot thuis hebben gevonden.

Meer nieuws buitenland

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie