'Kritieke fase voor prins Friso'

Gepubliceerd: 23 februari 2012 10:33
Update: 23 februari 2012 16:07

Kranten in het Oostenrijkse Tirol speculeerden donderdag over de gezondheidssituatie van prins Friso. ,,Kritieke fase voor prins Friso'', berichtte de Tiroler Tageszeitung op de voorpagina. Een van deze dagen wordt duidelijk of artsen het leven van de prins kunnen redden, schrijft de krant.

 


Volgens de Tiroler Tageszeitung wordt de lichaamstemperatuur van de prins sinds zijn opname in het ziekenhuis vrijdag langzaam verhoogd. Artsen kunnen dan beoordelen of zijn hersenen blijvende schade hebben opgelopen.

| Koningin Beatrix en prinses Mabel, de vrouw van prins Friso, verlaten het ziekenhuis in Innsbruck.

De krant schrijft dat ,,steeds meer details over de gezondheidssituatie'' naar buiten komen. Zo zou de reanimatie van Friso 45 minuten hebben geduurd. Een computerscan moet meer duidelijkheid geven over het functioneren van de hersenen.

| Het Landeskrankenhaus in Innsbruck

De populistische Kronen Zeitung meldt juist dat de prins al is ontwaakt uit zijn coma en met 9 andere patiënten op een zaal ligt. Opmerkelijk genoeg wordt dit toegeschreven aan Nederlandse media.

Friso ligt sinds vrijdag in de universiteitskliniek van het Landeskrankenhaus in Innsbruck nadat hij onder een lawine belandde.

 

Trefwoord(en): frisonieuws,

XXXX

Wist u wie Jannetje Koelewijn was voordat prins Friso onder een lawine bedolven werd?

Onderzoek
Het onderzoek naar het ongeluk van prins Friso zal nog "verscheidene weken'' in beslag nemen. Dat zei de woordvoerder van het Oostenrijkse Openbaar Ministerie in Feldkirch dinsdag tegen het ANP.

Moosbrugger
Er wordt volgens woordvoerder Heinz Rusch inmiddels concreet onderzoek gedaan naar de begeleider, van wie de politie maandag tegen het ANP bevestigde dat het de 42-jarige Florian Moosbrugger is. Het OM kijkt of er sprake is van het toebrengen van lichamelijk letsel door nalatigheid onder gevaarlijke omstandigheden.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
Reageer op dit artikel:  

Reageer Door: oldsuri, 24 feb 2012 10:22
We waren er niet bij,sterker nog, we zijn er nooit persoonlijk bij als er iets gebeurd, buiten onze eigen mooi afgeschermd leventje, in het politieke wereldje of het "oranje Huis". We zijn afhankelijk van onze eigen gezonde rede( grijze massa) en naar gelang onze geestelijke,fysieke toestand het toelaat, laten we druppelgewijs toe ,dat anderen, de media o.a. ons iets op de mouw spellen.
Want hoe je het draait of keert, niemand kent de werkelijke feiten.
Een aanname of het nu uit "het HoogerHuis" afkomstig is of uit "the Voice of Holland" ,daar moeten we het nu mee doen.

Reageer Door: bibiigor, 24 feb 2012 09:27
Ik zit ook niet te wachten op dom gezwets van ene Leudalman.
Leudalman schreef:
desinformatie geven is altijd de 'tool' geweest waarmee monarchieën werken, daarvoor hebben zij hun nieuws - lakeien en gemanipuleerde media. Charme offensieven moeten altijd doorgaan anders verdwijnen de vlaggetjes zwaaiers. En de Rijks Verzwijgings Dienst handelt altijd in naam van de kroon. Er zijn al heel veel boeken geschreven over deze zeer bedenkelijke clan.

Reageer Door: bibiigor, 24 feb 2012 09:24
Nu kan je pas meemaken wat een onzin die journaliste uitkraamde. Ze had niets nagetrokken,anders had ze geweten dat het verhaal over een schedelbasis fractuur van de straat kwam,alleen maar een speculatie.Hou toch eens je mond ,ik als luisteraar of kijker wil "goed"geïnformeerd worden,al dat geleuter om de eerste te zijn daar heeft niemand iets aan!!

Reageer Door: willemarin, 24 feb 2012 08:33
Almighty schreef:
Voor iedereen die nog hoop heeft hier even zeer 'hete' informatie die ik net te horen heb gekregen. Deze informatie is afkomstig van iemand die in zeer nauw contact staat met het personeel dat op het Paleis Noordeinde werkt. De afgelopen dagen is het hele paleis grondig schoon gemaakt en dat kan maar één ding betekenen en dat is dat de stekker van de beademing eruit getrokken gaat worden en er een begrafenis aanstaande is.
Dat is wat men noemt "Jumping to conclusions" Het personeel heeft de kans, nu de familie niet aanwezig is, eens lekker de boel uit te poetsen. Zoiets heette vroeger Voorjaarsschoonmaak. Doe ik volgende week ook en er is( hoop ik) hier geen begrafenis in zicht.

Reageer Door: oldsuri, 24 feb 2012 08:06
Wilhelmus van Nassouwe
Ben ick van Duytschen bloet,
Den Vaderlant getrouwe
Blyf ick tot in den doot:
Een Prince van Oraengien
Ben ick vrij onverveert,
Den Coninck van Hispaengien
Heb ick altijt gheeert.