Advocaten Breivik willen vrijspraak

Gepubliceerd: 13 april 2012 13:05

De Noor Anders Behring Breivik, die verantwoordelijk is voor twee bloedige aanslagen in Noorwegen afgelopen zomer, zegt dat hij handelde uit noodweer. Zijn advocaten vragen daarom maandag bij het begin van zijn proces om vrijspraak. Dat zei raadsman Geir Lippestad vrijdag in de krant Dagbladet.

Lippestad erkende dat Breiviks argumentatie waarschijnlijk weinig succes zal hebben voor de rechtbank. Als advocaat heeft hij echter geen andere keus dan de argumenten van zijn cliënt naar voren te brengen, stelde hij.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen buitenland

 • Ebola-vliegtuig in quarantaine

  ANP

  Ebola-vliegtuig in quarantaine
  16 oktober 2014, 16:08
  Een vliegtuig van Air France is donderdag op de luchthaven Madrid-Barajas in quarantaine geplaatst omdat een passagier ziekteverschijnselen vertoont die lijken op die van ebola. Dat melden verschillende Spaanse media. Aan boord zijn 183 passagiers.

 • Kinderarts verdacht van kindermisbruik

  ANP

  Kinderarts verdacht van kindermisbruik
  16 oktober 2014, 13:43
  Een kinderarts is in de Zuid-Duitse stad Augsburg opgepakt omdat hij wordt verdacht van kindermisbruik.

 • Volgeling seksrabbijn dood

  ANP

  Volgeling seksrabbijn dood
  16 oktober 2014, 09:57
  Een volgeling van de omstreden 'seksrabbijn' Eliezer Berland (77), Levy Nissim, is verdronken in een vakantiepark in het Belgische Mol, niet van van de Nederlandse grens.

Meer nieuws buitenland

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie