Advocaten Breivik willen vrijspraak

Gepubliceerd: 13 april 2012 13:05

De Noor Anders Behring Breivik, die verantwoordelijk is voor twee bloedige aanslagen in Noorwegen afgelopen zomer, zegt dat hij handelde uit noodweer. Zijn advocaten vragen daarom maandag bij het begin van zijn proces om vrijspraak. Dat zei raadsman Geir Lippestad vrijdag in de krant Dagbladet.

Lippestad erkende dat Breiviks argumentatie waarschijnlijk weinig succes zal hebben voor de rechtbank. Als advocaat heeft hij echter geen andere keus dan de argumenten van zijn cliënt naar voren te brengen, stelde hij.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen buitenland

 • Uniek stukje Nederland in Trinidad en Tobago

  ANP

  Uniek stukje Nederland in Trinidad en Tobago
  Gisteren, 16:17
  Onderzoekers hebben in de wateren van Trinidad en Tobago in de Caribische Zee een 17e-eeuws Nederlands oorlogsschip gevonden.

 • Militairen gaan onder de radar

  DeOndernemer

  Militairen gaan onder de radar
  23 uur geleden
  Nederlandse militairen die voor werk of vakantie in het buitenland zijn, doen er goed aan om de locatievoorzieningen van hun sociale media uit te zetten. Volgens het ministerie van Defensie kan zo worden voorkomen dat jihadisten de verblijfplaats van de militairen achterhalen.

Meer nieuws buitenland

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie