#EK2012

Oranjekoorts valt tegen

Gepubliceerd: 4 mei 2012 11:27
Update: 4 mei 2012 14:34

Balen voor de ondernemers die hun rekken vol Oranje-prullaria hebben staan. Nederland is vooralsnog minder bevangen door de oranjekoorts dan vier jaar geleden.

 

 

Vooral alleenstaanden en ouderen tonen minder belangstelling. Dat blijkt uit cijfers die marktonderzoeker GfK vrijdag heeft gepubliceerd.

68 procent

Van de totale bevolking zegt 68 procent waarschijnlijk naar de tv-uitzendingen van het EK voetbal in Polen en Oekraïne te gaan kijken. Bij een vergelijkbaar onderzoek in 2008 was dat 77 procent. Ook de Olympische Spelen in Londen trekken wat minder belangstelling. Driekwart van de bevolking gaat waarschijnlijk kijken. Vier jaar terug was dat 83 procent.

Alleenstaanden

Van de jonge alleenstaanden gaat 36 procent zeker kijken, tegen 47 procent vier jaar terug. Bij oudere alleenstaanden is dat 28 procent, tegen 41 procent in 2008. Van de gepensioneerden met een laag inkomen kijkt 33 procent zeker, terwijl in 2008 dat percentage nog op 59 lag.

Jurkje

Bavaria heeft weer een jurkje ontworpen voor lekkere voetbalmeiden die Holland gaan toejuichen met het aankomende megatoernooi deze zomer. Als die meiden langs het gras maar niet teveel afleiden dan...

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen deondernemer

 • Video: De nachtmerrie van elke superjachtbezitter

  DeOndernemer

  Nachtmerrie van elke jachtbezitter
  22 uur geleden
  De eigenaar van een superjacht én de bediener(s) van twee kranen moeten afgelopen weekend peentjes gezweten hebben. Een takeloperatie met het miljoenen kostende schuitje ging finaal mis.

 • Topman Unilever: 'Ik verdien te veel'

  DeOndernemer

  Topman: 'Ik verdien te veel'
  Gisteren, 10:55
  Paul Polman, topman van was- en voedings- middelenconcern Unilever, vindt dat het wel wat minder kan met zijn beloning, die vorig jaar alles bij elkaar opgeteld 9,6 miljoen euro bedroeg.

 • Ryanair trekt 'nieuwe generatie klanten'

  ANP

  Ryanair trekt 'nieuwe generatie klanten'
  Gisteren, 09:52
  Ryanair heeft de winst in het afgelopen boekjaar zien groeien. Dat bleek dinsdag uit de jaarcijfers van de Ierse prijsvechter.

Meer nieuws deondernemer

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

Reageer Door: Beirao, 07 mei 2012 09:32
Hierop passen oude economische wetten ...onder andere de Wet van Gossen. Afnemend nut, naarmate de verzadigingsgraad hoger wordt bij het zoveelste domme oranje hebbedingetje of idioot uitziend ding op je kop. Verder heeft men de kast en zolder nog vol liggen met deze oranje zooi. Moeder de vrouw, die inmiddels 5 maten is aangekomen wurmpt zich in een door de was wat bleker geworden spannend (maar niet heus) oranje slipje en bh. Alle geld gaat trouwens in drank en goedkope snacks zitten. Men slaat pas in na het vakantiegeld! De oudere mensen krijgen het trouwens weer zwaar met hun nachtrust in de komende tijd door het oorverdovend lawaai van de vlaggetjes in de straten, waar tot diep in de nacht( men hoeft toch niet te werken, hoogstens de uitkering afhalen) ook nog eens buiten wordt "ingenomen"...een robbertje gescholden en gevochten op het eind, etc etc. Even is hun favoriete PVV het onderwerp van gesprek niet meer. Wellicht is er ook nog van alles over aan E-producten (kankerverwekkend en vaak ADHD-bevorderend),zoals sappen, ingeblikt voer, chips etc...in oranje tinten van twee jaar terug. De analfabeten kunnen toch niet de gebruiksdata en de waarschuwingen lezen en waarom zou je dat tussen het comazuipen door ook lezen? En voetballen? O Ja dat speelt zich er tussen door ook nog af. Gouden tijden voor rustige plekken, sauna,s , meditatieve verblijven en ver weg van de bewoonde wereld...een goed boek!

Reageer Door: araxes, 05 mei 2012 14:01
Marco1971 schreef:
Niet zo gek. Mensen hebben op dit moment wel andere, belangrijkere dingen aan hun hoofd. Zoals die gelegaliseerde diefstal dat bezuinigingen wordt genoemd (fouten, gemaakt door de geleerde volksvertegenwoordigers, mogen opgelost worden door datzelfde volk, zonder concequenties voor degenen die de fouten hebben gemaakt), waardoor de koopkracht achteruit gaat.
Zo mee eens. Ik hoor iedereen zeggen; "Stemmen? heeft geen zin, ze bekonkelen toch hun eigen coalities en doen helemaal wat ze zelf willen, alleen Wilders.. etc." en "Waar moet ik het geld vandaan halen voor die verhoogde eigen bijdrage? en wat doen ze met de rest, waar zijn ze mee bezig? Hóeveel verdienen ze zelf????" Helemaal eens met uw bijdrage Marco1971. Er komt een dag en dan is dat niet meer afteleiden naar "het oranjegevoel".

Reageer Door: Marco1971, 04 mei 2012 16:29
Niet zo gek. Mensen hebben op dit moment wel andere, belangrijkere dingen aan hun hoofd. Zoals die gelegaliseerde diefstal dat bezuinigingen wordt genoemd (fouten, gemaakt door de geleerde volksvertegenwoordigers, mogen opgelost worden door datzelfde volk, zonder concequenties voor degenen die de fouten hebben gemaakt), waardoor de koopkracht achteruit gaat.

Reageer Door: onwaves, 04 mei 2012 12:23
Misschien verandert dat als Nederland een keertje een finale WINT.