'Aub geen spiritus in schap'

Gepubliceerd: 11 mei 2012 09:33
Update: 11 mei 2012 10:09

Supermarkten, tuincentra en andere winkels moeten gevaarlijke brandbare vloeistoffen zoals spiritus en brandgel niet zo dichtbij barbecueproducten zetten. De klant denkt daardoor dat ze goed met elkaar te combineren zijn, met alle gevolgen van dien. Dat is de inzet van een nieuwe campagne om brandwonden te voorkomen.

De actie stopbrandwonden.nl is een initiatief van brandwondenarts Jos Vloemans, met de Stichting Kind en Brandwond en de Nederlandse Brandwonden Stichting. Zo'n 50.000 vrijwilligers van beide stichtingen wordt gevraagd om 'foute schapindelingen' in supermarkten en tuincentra aan te geven. De winkeliers krijgen gratis informatiemateriaal over veilig barbecueën en zouden aanmaakblokjes kunnen promoten.

De initiatiefnemers constateren in de afgelopen tijd een toename van het aantal ongevallen door gevaarlijke stoffen, vooral bij het ontsteken van een barbecue. Woensdag nog liepen 5 leerlingen brandwonden op na een steekvlam tijdens een barbecue op hun school in Amsterdam. Ongevallen met brandbare vluchtige vloeistoffen zorgen voor meer dan 20 procent van alle opnames in de 3 brandwondencentra.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen deondernemer

 • 'Stuur economische vluchtelingen snel terug'

  ANP

  'Stuur vluchtelingen snel terug'
  16 uur geleden
  Vluchtelingen die om louter "economische redenen" naar Europa komen en niet voor asiel in aanmerking komen, moeten sneller worden uitgezet naar hun land van herkomst.

 • Aannemer inventariseert schade

  ANP

  Aannemer inventariseert schade
  19 uur geleden
  De hoofdaannemer die verantwoordelijk is voor de verbouwing van de brug in Alphen aan den Rijn is dinsdagochtend begonnen met de inventarisatie van de schade.

 • Bouwbedrijf brug komt met verklaring

  ANP

  Bouwbedrijf komt met verklaring
  18 uur geleden
  Bouwbedrijf Mourik dat verantwoordelijk is voor de bouw van de Julianabrug in Alphen aan den Rijn komt dinsdagmiddag met een verklaring over het ongeluk met een brugdeel.

Meer nieuws deondernemer

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: