HEMA

Ontslag om hoofddoek onterecht

Ontslag om hoofddoek onterecht

Gepubliceerd: 2 januari 2013 12:18
Update: 2 januari 2013 12:46

De winkelketen HEMA had een Belgische moslima die werkte bij een vestiging in Genk, niet mogen ontslaan omdat ze een hoofddoek droeg. Dat heeft de arbeidsrechter in België woensdag bepaald.

Lees ook:
Bedrijfsleven pikt hoofddoek niet
Almelose speelgoedzaak discrimineert

De Nederlandse winkelketen moet de 21-jarige vrouw een half jaar loon uitbetalen, ruim 9000 euro. Volgens de rechtbank had HEMA geen duidelijk 'neutraliteitsbeleid' waardoor ze haar geloofsovertuiging niet zou mogen uitdragen in de winkel. Daarom had HEMA geen gegronde reden om de vrouw op basis van haar geloofsovertuiging te ontslaan.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen deondernemer

 • Nederland in ban van supercell

  DeOndernemer

  Nederland in ban van supercell
  Gisteren, 14:51
  Nederland kan vanavond flinke hoosbuien, zware windstoten en zelfs supercells verwachten. Twee dagen geleden nog verwoeste een supercell meerdere huizen in de kop van Noord-Holland. We moeten ons dus klaar gaan maken voor een onrustige avond. Maar wat is een supercell en wat kan je doen om toch veilig te zijn?

 • De 11 mooiste zwembaden

  DeOndernemer

  De 11 mooiste zwembaden
  Gisteren, 10:24
  Op zakenreis wil je het liefste het beste van het beste. Een riante kamer met schitterend uitzicht, een vers bereid ontbijtje en vergeet het zwembad niet. De volgende tien hotels slagen in ieder geval in het laatste punt.

 • Feedback Yellowstone National Park: Train jullie beren!

  DeOndernemer

  Hilarisch feedbackformulier
  Gisteren, 11:54
  Iedereen die een groot natuurpark heeft bezocht weet dat je geluk moet hebben om wilde dieren te zien. Een bezoeker van het Yellowstone National Park denkt daar anders over. Wilde beren moeten zo getraind worden dat ze zich laten zien aan bezoekers, laat hij in feedbackformulier van het Amerikaans natuurreservaat weten.

Meer nieuws deondernemer

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

Reageer Door: gailo2460, 02 jan 2013 15:16
"..geen duidelijk 'neutraliteitsbeleid'.." Ha Ha wat een giller je moet als bedrijf of ondernemer tegenwoordig ook alles dichttimmeren. Daarbij is er altijd wel een rechter te vinden die enz enz. Misschien nu inzetten op verstoorde arbeidsrelatie?

Reageer Door: ifudofhumanrights, 02 jan 2013 14:36
Vrijheid geloof lees EVRM,er zijn ook beperkingen n.l. schending openbare orde en zeden.Dat is bij dit voorbeeld niet aan de orde.Aan de Orde is vrijheid geloof tegen voeren eigen identiteit onderneming.Soms zijn er ook veiligheidsgronden,of dat iemand een helm wel of niet verplicht is te dragen bij wet.Verder nog algemeen enkele voorbeelden: wanneer mensen aan judo doen,zijn er kledingvoorschriften.Zo is bij voetbal,dat ieder team afzonderlijk herkenbaar is.En wanneer mensen in de westerse opvattingen gaan zwemmen,doet men geen voetbalkledij aan.Normaal zou er geen probleem moeten zijn op het dragen hoofddoek,een pet of muts is ook niet verboden.Men moet wel herkenbaar over straat.Dat is,dat men herkenbaar moet zijn van de foto op het paspoort,van wie men is.