Marktplaats

Zoeken: Niets liever dan gratis!

Zoeken: Niets liever dan gratis!

Gepubliceerd: 2 januari 2013 14:06
Update: 2 januari 2013 14:16

Bezoekers van Marktplaats zoeken steeds vaker naar tweedehands meubels. 'Hoekbank' en 'kast' staan inmiddels in de top 10 van meest gebruikte zoekwoorden, blijkt uit het woensdag gepubliceerde jaaroverzicht van de advertentiesite. De meest gezochte term is net als in voorgaande jaren 'gratis', gevolgd door 'automaat' en 'iPhone'.

Marktplaats noemt de economische crisis als belangrijkste reden voor de gewildheid van tweedehands inrichting. Ook zou tweedehands meer ingeburgerd zijn geraakt omdat mensen vanuit zichzelf ,,bewuster consumeren''.

Advertenties
Gebruikers van Marktplaats plaatsten in 2012 ruim 110 miljoen advertenties. In de rubrieken 'kinderen en baby's en 'kleding dames' zijn de meeste advertenties geplaatst. Voor damesschoenen zelfs 2 miljoen. Het totaal aantal zoekopdrachten was ruim 3 miljard.

In 2012 zijn 2,4 miljoen auto-advertenties op Marktplaats verschenen. Opvallend is dat het aantal aangeboden hybride voertuigen steeg van 7000 in 2011 naar 15.000 in 2012.

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen deondernemer

 • Piloot British Airways aangeklaagd voor kindermisbruik

  ANP

  British Airways aangeklaagd voor kindermisbruik
  Gisteren, 11:04
  Luchtvaartbedrijf British Airways (BA) wordt aangeklaagd omdat een piloot in drie Afrikaanse landen meisjes zou hebben misbruikt.

 • Jacketz: 'Simpel, kwalitatief en oer-Hollands'

  DeOndernemer

  'Simpel, kwalitatief en oer-Hollands'
  Gisteren, 15:06
  Gepofte aardappel gevuld met chili con carne en spekjes als lunch. Dankzij een enorm succesvolle crowdfunding, die maar liefst 122.000 euro opleverde, kan je binnenkort ook in Amsterdam je eigen gepofte aardappel samenstellen bij Jacketz. Voor het jonge bedrijf wordt dit de tweede vestiging.

 • Ticketoplichters verzieken Facebook

  ANP

  Oplichters verzieken Facebook
  Gisteren, 09:58
  Op sociale media duiken steeds meer oplichters op die zogenaamd kaartjes aanbieden voor feesten en concerten.

Meer nieuws deondernemer

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: