Marktplaats

Zoeken: Niets liever dan gratis!

Zoeken: Niets liever dan gratis!

Gepubliceerd: 2 januari 2013 14:06
Update: 2 januari 2013 14:16

Bezoekers van Marktplaats zoeken steeds vaker naar tweedehands meubels. 'Hoekbank' en 'kast' staan inmiddels in de top 10 van meest gebruikte zoekwoorden, blijkt uit het woensdag gepubliceerde jaaroverzicht van de advertentiesite. De meest gezochte term is net als in voorgaande jaren 'gratis', gevolgd door 'automaat' en 'iPhone'.

Marktplaats noemt de economische crisis als belangrijkste reden voor de gewildheid van tweedehands inrichting. Ook zou tweedehands meer ingeburgerd zijn geraakt omdat mensen vanuit zichzelf ,,bewuster consumeren''.

Advertenties
Gebruikers van Marktplaats plaatsten in 2012 ruim 110 miljoen advertenties. In de rubrieken 'kinderen en baby's en 'kleding dames' zijn de meeste advertenties geplaatst. Voor damesschoenen zelfs 2 miljoen. Het totaal aantal zoekopdrachten was ruim 3 miljard.

In 2012 zijn 2,4 miljoen auto-advertenties op Marktplaats verschenen. Opvallend is dat het aantal aangeboden hybride voertuigen steeg van 7000 in 2011 naar 15.000 in 2012.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen deondernemer

 • 'Flexwerker grootste verliezer'

  DeOndernemer

  'Flexwerker grootste verliezer'
  Gisteren, 09:21
  Flexwerkers zijn de verliezers van de Wet Werk en Zekerheid. De nieuwe wet, die op 1 juli ingaat, beperkt volgens directeur sociale zaken Leonie Belonje van USG People de inzet van flexibele medewerkers door bedrijven.

 • Pil laat scheet naar bloemetjes ruiken

  DeOndernemer

  Pil laat scheet lekker ruiken
  Gisteren, 14:30
  Een Fransman heeft een pil uitgevonden die scheten een aangename geur geeft. Je kan kiezen uit verschillende geuren, waaronder chocolade, rozen, viooltjes en gember. "We verkopen een paar honderd potjes per maand. Iedereen heeft dit soort pillen nodig."

 • Ombouw kantoren levert veel werk op

  ANP

  Ombouw kantoren levert veel werk op
  Gisteren, 11:08
  Het ombouwen van kantoren, ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen naar woningen via een speciale regeling levert de bouwsector voor miljoenen euro's aan extra werk op. Dat blijkt uit berekeningen die het ministerie van Binnenlandse Zaken maandag heeft gepresenteerd.

Meer nieuws deondernemer

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie