Asielzoeker kan lenen voor inburgeringscursus

Asielzoeker kan lenen voor inburgeringscursus

Gepubliceerd: 2 januari 2013 14:42
Update: 2 januari 2013 14:59

Asielgerechtigden moeten vanaf 1 januari hun inburgeringscursus zelf organiseren. Als ze die niet kunnen betalen, kunnen ze maximaal 10.000 euro lenen van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Die keert het bedrag rechtstreeks uit aan de instelling die de inburgeringscursus geeft.

Als een asielgerechtigde niet slaagt en onvoldoende inspanning heeft verricht, moet hij of zij de lening terugbetalen.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft dat aan de Tweede Kamer geschreven. Volgens hem is het bedrag van 10.000 euro voldoende om ook analfabete asielgerechtigden een inburgeringscursus te laten volgen.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen deondernemer

 • Werkende moeder betaalt hoge tol

  DeOndernemer

  Werkende moeder betaalt hoge tol
  21 uur geleden
  De werkende moeder, die in het midden van haar carrière staat, verdient in Nederland 6 procent minder ten opzichte van een vrouw zonder kinderen. Vooral moeders boven de 50 jaar komen er bekaaid vanaf, zij verdienen bijna 9 procent minder.

 • Monsanto staakt overnamepoging Syngenta

  ANP

  Monsanto stopt met Syngenta
  21 uur geleden
  Zadenhandelaar Monsanto staakt zijn poging om de Zwitserse branchegenoot Syngenta over te nemen. Volgens Monsanto ontbreekt het aan een 'constructieve betrokkenheid' bij de Zwitsers, zo stelde het bedrijf in een verklaring.

 • Starters winnen gratis winkel in Hengelo

  DeOndernemer

  Starters winnen gratis winkel
  20 uur geleden
  'Win je winkel' is een experiment van gemeente Hengelo die het treurige stadshart met leegstaande panden nieuw leven in moet blazen. De actie moet jonge ondernemers 'die al jaren met plannen rondlopen' uit de tent lokken.

Meer nieuws deondernemer

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

Reageer Door: jonnafinance-batd, 09 aug 2015 22:51
Heeft u een lening nodig ?? Heeft u financiële hulp nodig ?? Heeft u een lening voor een of andere reden nodig ?? Wij bieden goedkope en betaalbare leningen aan particulieren en bedrijven uit de hele wereld op goedkope een rente van 2%. Neem contact met ons vandaag op: jonnafinance@outlook.com te genieten van onze eenvoudig lening service.

Reageer Door: alicemoorefinancialupgrade-zfal, 20 jul 2015 15:47
Hallo allemaal , ALICE MOORE beLeGGinGen heeft het gedaan , Ik ben mevrouw Jenny Steven van België , ik ben een weduwe op dit moment met twee kinderen en ik werd in een financiële situatie vast te zitten en ik moest herfinancieren en betaal mijn rekeningen . Ik probeerde op zoek naar leningen van verschillende leningen bedrijven zowel particuliere als zakelijke , maar nooit met succes , en de meeste banken mijn creditcard geweigerd . Maar als God het zou hebben , werd ik voorgesteld aan ALICE MOORE beLeGGinGen een onderhandse lening geldschieter op naam mevrouw Alice Moore die gaf me een lening van 25.000,00 euro en vandaag ben eigenaar van een bedrijf en mijn kinderen doen het goed op het moment . Zo dierbaar , als je moet contact opnemen met een bedrijf met betrekking tot het beveiligen van een lening met lage rente van 2 % en een betere terugbetaling plannen en planning , kunt u contact opnemen mevrouw Alice Moore . Ze weet niet dat ik dit doe , maar ik ben zo blij nu en ik besloten om mensen te laten meer over hem weten . U kunt contact met haar opnemen via deze e-mail via : ( alicemoorefinancialupgrade@live.com ) Ze heeft het al eerder gedaan en ze gaat het voor je doen alsjeblieft niet twijfelen om het even wat als er iets is dat hij je vragen om te doen doe het gewoon en ik zweer dat zul je nooit spijt van krijgen . God zegene MVG Jenny Steven

Reageer Door: rapidloan.me.co, 16 jul 2015 12:45
Hallo,  CC Brown ik ben (Mr), een onderhandse lening geldschieter die geeft leven eenmalige kans lening aan een in nood. Heeft u een dringende lening om uw schulden te wissen of een kapitaalverhoging lening te verbeteren in uw bedrijf nodig? Of ben je al door banken en andere financiële instellingen / instanties afgewezen?  Seek niet meer, want hier zijn we 'op een weg voor inkomsten voor de individuele / co-oporate lichaam behoefte hebben aan financiële empowerment' te maken tegen het tarief van 2%, in overeenstemming met uw verzoek.  Over hoe geïnteresseerd je bent, antwoord via e-mail: rapidloan.me.co@gmail.com Kredietnemer DATA 1) Volledige naam: .............................. ...... 2): .............................. ........ 3) Adres: .............................. ........ 4) Staat: .............................. .... 5) Seks: .............................. ............ 6) Burgerlijke staat: ............................... 7) Beroep: .............................. .... 8) Telefoonnummer: .............................. .. 9) Momenteel positie in plaats van het werk: ......... 10) Maandinkomen: ............................ 11) Leningen Nodig: ......................... 12) Lening Duur: .............................. 13) Doel van de lening: ............................ 14) Religie: .............................. .... 15) Hebt u Toegepast vóór ..................... Met Dank,  CC Brown (heer)

Reageer Door: creditconsultance890, 04 jul 2015 04:48
Welkom bij Credit Consultance een plaats waar alle financiële probleem is opgelost. Dus bent u op zoek naar een lening aan het opstarten van een bedrijf of uitbreiden van uw bedrijf of heeft u behoefte aan een dringende persoonlijke lening om uw rekeningen te vereffenen. We zijn gecertificeerd en legitieme leningen kredietgever. Wij bieden zowel persoonlijke als zakelijke leningen tegen zeer goedkope rente van 2%. Indien u interesse hebt in voor meer informatie over hoe je een lening te krijgen neem dan contact E-mail: creditconsultance890@outlook.com

Reageer Door: renesmithloancompany40, 01 jun 2015 09:06
Lening AANBOD VAN TOEPASSING NOW Bent u een zakenman of vrouw? Ben je in een financiële puinhoop of heeft u geld nodig hebt om je eigen bedrijf te starten? Heeft u lening nodig hebt om uw schuld te vereffenen of betalen van hun rekeningen of start een leuk bedrijf? Heeft u een lage credit score, vinden het moeilijk om kapitaal lening te krijgen van lokale banken en andere financiële instellingen. contacteer ons nu voor uw lening met de onderstaande gegevens. Lening Aanvraagformulier, vullen en terug te keren 1. Naam van de aanvrager in volle: ........ 2. Telefoon: .......... 3. Adres en Woonplaats: ....... 4. Leningen ........... 5. Betaling Term: ........... 6. Het doel van de kredietverlening ............. 7. Land ..................... 8. Beroep .................. 9. Leeftijd / Seks ..................... 10. Maandinkomen .............. 11. E-mail ................. Wij zijn gecertificeerd, betrouwbaar, betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch. Contacteer ons vandaag via e-mail op renesmithloancompany40@gmail.com of bezoek onze website op http://www.renesmithloancompany.webs.com voor uw online applicatie. Dankzij En God Bless You Advertising Manager