Russisch leger zegt bontmuts vaarwel

Russisch leger zegt bontmuts vaarwel

Gepubliceerd: 18 januari 2013 12:44
Update: 18 januari 2013 12:45

Het Russische leger dankt Ruslands bekendste kledingstuk af: de forse bontmuts met oorflappen. De oesjanka, zoals de muts heet, wordt vervangen door een hoofddeksel dat kan worden gedragen in combinatie met een helm en moderne communicatiemiddelen.

In 2014 wordt het nieuwe uniform voor het Russische leger gepresenteerd. Niet alleen de bontmuts wordt vervangen. De doeken waarmee militairen volgens oud gebruik hun voeten inwikkelen, maken plaats voor moderne sokken. De nieuwe uniformen moeten bestand zijn tegen temperaturen van -40 tot +40 graden Celsius.

Om in de Russische stemming te komen, nog even een filmpje van dansende Sovjetsoldaten.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen deondernemer

 • V&D: Vakkundig gesloopt door durfkapitalisten

  DeOndernemer

  Gesloopt door durfkapitalisten
  16 uur geleden
  V&D was voor de overname door investeringsfonds Kohlberg Kravis Roberts onderdeel van een respectabel moederbedrijf met stevige basis. Totdat de durfkapitalisten Vendex-KBB in stukken hakten en in de uitverkoop zetten. Alleen al met de uitverkoop van het vastgoed werd 1,4 miljard getoucheerd. Anno 2015 zijn de hoge huurkosten V&D een doorn in het oog.

 • Snotyoung, stoutste jongetje van de klas

  DeOndernemer

  Het stoutste jongetje van de klas
  20 uur geleden
  Snotyoung is een nieuwe creatieve studio gespecialiseerd in visual content, digital design en art direction. De startup toont geen portfolio, bedrijfsomschrijving of duidelijke call-to-action. "Riskant misschien, maar veiligheid is nooit de juiste keuze als je creatief werk maakt."

 • Opnieuw schoenenketen failliet

  ANP

  Opnieuw schoenenketen failliet
  18 uur geleden
  Schoenwinkelketen House of Shoes is failliet verklaard. Het bedrijf heeft 27 winkels in heel Nederland en een hoofdkantoor in Nieuwkuijk.

Meer nieuws deondernemer

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie