Russisch leger zegt bontmuts vaarwel

Russisch leger zegt bontmuts vaarwel

Gepubliceerd: 18 januari 2013 12:44
Update: 18 januari 2013 12:45

Het Russische leger dankt Ruslands bekendste kledingstuk af: de forse bontmuts met oorflappen. De oesjanka, zoals de muts heet, wordt vervangen door een hoofddeksel dat kan worden gedragen in combinatie met een helm en moderne communicatiemiddelen.

In 2014 wordt het nieuwe uniform voor het Russische leger gepresenteerd. Niet alleen de bontmuts wordt vervangen. De doeken waarmee militairen volgens oud gebruik hun voeten inwikkelen, maken plaats voor moderne sokken. De nieuwe uniformen moeten bestand zijn tegen temperaturen van -40 tot +40 graden Celsius.

Om in de Russische stemming te komen, nog even een filmpje van dansende Sovjetsoldaten.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen deondernemer

 • Fors minder bedrijven op de fles

  ANP

  Fors minder bedrijven op de fles
  Gisteren, 07:19
  Het aantal faillissementen in Nederland is in de eerste negen maanden van dit jaar met 27 procent gedaald ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2014. Vooral in de horeca gingen minder bedrijven onderuit.

 • Hub at Home: 'Beter dan dat blabla op een borrel'

  DeOndernemer

  'Beter dan dat blabla op een borrel'
  Gisteren, 16:25
  ZZP'ers die vanuit huis werken zijn bij tijd en wijle een beetje eenzaam, dus laat ze bij elkaar aan de keukentafel werken. Dat is het idee achter Hub at Home, een platform dat werkplekken matcht. Een interview met de initiatiefneemster.

 • Je komt er wel uit, he?

  DeOndernemer

  Je komt er wel uit, he?
  Gisteren, 09:04
  “Gaan we niet nog wat drinken?” vroeg ik aan mijn nieuwe collega’s. Ze keken me verbaasd aan. “Eh, nee,” zeiden ze, “wij gaan naar huis.” Na een paar jaar in verschillende Zuid-Europese landen te hebben gewerkt, moest ik opnieuw wennen aan de Nederlandse werkwijze.

Meer nieuws deondernemer

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: