Zuid-Afrika Foutje bedankt

Oeps! Blade Runner vermoordt vriendin

Oeps! Blade Runner vermoordt vriendin

Gepubliceerd: 14 februari 2013 11:12
Update: 14 februari 2013 12:00

De Zuid-Afrikaanse gehandicapte atleet Oscar Pistorius is donderdag gearresteerd voor het doden van zijn vriendin. De politie heeft bevestigd een 26-jarige man te hebben aangehouden.

Lees ook:

 

De hardloper, vanwege zijn protheses Blade Runner genoemd, heeft zijn vriendin in zijn eigen huis in Pretoria doodgeschoten. Vooralsnog is niet precies duidelijk wat er gebeurd is, maar volgens lokale media wordt gedacht dat Pistorius zijn vriendin aanzag voor een inbreker.

Pistorius zou in de nacht van woensdag op donderdag vier keer op zijn vriendin hebben geschoten, waarbij ze in haar hoofd en arm is geraakt. Een woordvoerster van de politie wil niets over de mogelijke toedracht zeggen, maar gaf wel toe dat er hulzen van 9 mm-kogels zijn gevonden. De befaamde paratleet wordt later op donderdag voorgeleid.

In Zuid-Afrika ligt het aantal inbraken en gewelddadige incidenten enorm hoog. Veel huiseigenaren dragen wapens om zichzelf te verdedigen.

Olympisch comité zwijgt

Het Zuid-Afrikaans olympisch comité (Sascoc) zegt ,,niet in de positie'' te zijn om iets zinnigs te zeggen over het fatale schietincident rond blade runner Oscar Pistorius. De atleet, vanwege zijn protheses Blade Runner genoemd, is door de politie aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht zijn vriendin te hebben gedood.

Het Sascoc zegt verschillende vragen te hebben gekregen, maar niets meer te weten dan al bekend is. ,,We kunnen niets anders doen dan onze diepste sympathie en condoleances richting de familie en directe betrokkenen te uiten.''

Gezien het politieonderzoek is het volgens de organisatie ook niet gepast om commentaar te geven.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen deondernemer

 • Lidl ontketent oester-oorlog

  DeOndernemer.nl

  Lidl ontketent oester-oorlog
  13 uur geleden
  Lidl zet ook deze kerst weer in op luxe producten. Dit jaar verkoopt de Duitse supermarktketen in Groot Brittannië oesters voor een spotprijs. Voor nog geen zeven euro heb je twaalf stuks.

 • Vals geld: pakkans klein, winstpercentage hoog

  DeOndernemer

  Pakkans klein, winst extreem hoog
  17 uur geleden
  Hoewel de meeste valse biljetten in Nederland nog steeds afkomstig zijn van Italianen en Bulgaren, zijn de Nederlandse huis- tuin- en keukenvervalsers in opkomst. "De pakkans is klein en het winstpercentage heel hoog."

 • Unieke foto's: Zo zag businessclass vliegen er anno 1936 uit

  DeOndernemer

  Businessclass vliegen anno 1936
  14 uur geleden
  Voordat het tijdperk van de jumbojet aanbrak, was de zeppelin de koning van het luchtruim. Misschien wel het meest bijzonder aan de zeppelins was het bad van luxe voor de passagiers. Deze bijzondere kleurenfoto's illustreren treffend hoe businessclass vliegen er in vervlogen tijden uitzag.

Meer nieuws deondernemer

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie