Triptiek Francis Bacon

Het duurste schilderij ooit

Het duurste schilderij ooit

Gepubliceerd: 16 januari 2014 09:46
Update: 16 januari 2014 09:58

Elaine Wynn, ex-vrouw van de miljardair Steve Wynn, blijkt de eigenaar van het duurste schilderij in de wereld, een triptiek van Francis Bacon. Het kunstwerk 'Drie studies van Lucian Freud' werd in november voor 105 miljoen euro geveild bij Christie's in New York. Het was het hoogste bedrag dat ooit op een veiling voor een kunstwerk was neergeteld.

Amerikaanse media openbaarden donderdag de identiteit van de destijds anonieme koper. Lynn zou bijna 1,5 miljard euro bezitten.

Los Angeles County Museum of Art
Het kunstwerk werd in december op basis van anonimiteit uitgeleend aan het Portland Art Museum. Het ligt voor de hand dat het uiteindelijk in het Los Angeles County Museum of Art komt te hangen. Daar zit Elaine Lynn namelijk in het bestuur.
Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen deondernemer

 • Hoe de Belastingdienst je aangifte manipuleert

  DeOndernemer

  Fiscus manipuleert aangifte
  Gisteren, 11:19
  De Belastingdienst heeft een speciaal team geformeerd dat als doel heeft de belastingbetaler te manipuleren bij de aangifte.

 • Overlast door kamperende truckers

  ANP

  Overlast door kamperende truckers
  Gisteren, 09:46
  Parkeerplaatsen in Zeeland en Rijnmond staan in het weekend vol met Oost-Europese truckers die daar noodgedwongen overnachten.

 • Exota: Roemruchte frisdrank keert terug

  DeOndernemer

  Exota gaat weer bruisen
  Gisteren, 13:36
  Het frisdrankmerk Exota, dat in de jaren '70 werd 'gesloopt' door de VARA, keert terug. Drie Brabantse ondernemers brengen de roemruchte priklimonade opnieuw op de markt.

Meer nieuws deondernemer

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie