Staking bij Alitalia

Gepubliceerd: 19 januari 2009 16:07
Update: 19 januari 2009 16:15

De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft maandag 22 vluchten moeten schrappen als gevolg van een werkonderbreking van haar personeel. Het is de eerste staking sinds de doorstart van het bedrijf, nog geen week geleden.

De stakende medewerkers van Alitalia, dat voor een kwart in handen komt van Air France-KLM, zijn ontevreden over hun nieuwe arbeidscontracten. Ook is er onvrede over de wijze waarop de werknemers die hun baan na de reorganisatie mochten behouden, zijn geselecteerd. Zij legden gedurende vier uur het werk neer.

Alitalia ging vorig jaar na een lange doodsstrijd failliet. Een groep Italiaanse investeerders viste de gezonde onderdelen op en voegde die samen met branchegenoot Air One. Vorige week maakte de nieuwe combinatie haar eerste vlucht.

De moeizame verstandhouding met de vakbeweging was een van de bepalende factoren in de ondergang van het oude Alitalia. De bonden hielden in de voorbije jaren elke poging tegen om het vroegere staatsbedrijf te herstructureren.

Trefwoord(en): Alitalia,

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen economie

 • 'Armoedig fooitje trouwe klant'

  DeOndernemer

  'Armoedig fooitje trouwe klant'
  Gisteren, 10:48
  Vereniging de Vastelastenbond deed onderzoek naar het verschil in contractvormen en tarieven van bestaande en nieuwe klanten. "De uitkomst is schokkend", zegt Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond. "Sommige energieleveranciers naaien hun trouwe klanten een oor aan."

 • ABN Amro sluit kantoren

  ANP

  ABN Amro sluit kantoren
  Gisteren, 11:35
  ABN Amro sluit komende jaren naar verwachting honderd bankkantoren. Bestuursvoorzitter Gerrit Zalm zei dat dinsdagavond in televisieprogramma Pauw. Hij verwacht dat er misschien zelfs iets meer weggaan.

 • 'Belastingstelsel hervormen voor groei'

  DeOndernemer

  'Belastingstelsel hervormen voor groei'
  Gisteren, 11:07
  De Nederlandse economie zou er veel baat bij hebben als het belastingstelsel wordt hervormd. President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank denkt dat dat een belangrijke manier is om de economie te laten groeien.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

Reageer Door: Hugo W., 19 jan 2009 17:06
Men moet niet vergeten dat de salarissen van dit Italiaanse personeel stukken lager zijn dan van personeel met dezelfde banen in Nederland !

Bovendien maken zij meer uren per week.
Terwijl de kosten van levensonderhoud even hoog zijn als in Nederland.

Dit alles geldt niet voor de Italiaanse piloten, die verdienden meer dan hun Nederlandse collega's.

Overigens vind ik de combinatie Air France _ KLM _Alitalia een uitstekende combinatie, maar dat is een ander onderwerp.

 

Promotie