Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble. 'Crisis is voorbij'

'Move on, nothing to see here!'

Gepubliceerd: 27 december 2012 14:35

Het hoogtepunt van de crisis is voorbij, denkt de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble. ,,Ik geloof dat het ergste achter ons ligt'', zegt hij in een interview dat vrijdag in de Duitse krant Bild verschijnt.

Volgens de minister weten landen als Griekenland inmiddels dat ze de crisis alleen met harde hervormingen kunnen overwinnen en dat ze niet alleen kunnen vertrouwen op hulp van andere eurolanden.

Voor Duitsland verwacht Schäuble een ,,behoorlijke'' economische groei. ,,De situatie is beter dan gedacht, onder meer omdat de economie in de Verenigde Staten en in Azië sterker aantrekt." Maar de schuldencrisis laat wel diepe sporen na, ook in Duitsland, denkt de minister. De overheid verwacht dat de economie in 2013 met 1 procent groeit.

 

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  


 

Meest gelezen economie

 • We willen weer een flatscreen

  ANP

  We willen weer een flatscreen
  Gisteren, 10:56
  De Nederlandse detailhandel heeft in februari iets meer (0,1 procent) omzet geboekt vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. "Mensen hielden jarenlang de hand op de knip, mogelijk doen ze nu eindelijk die oude tv weg en kopen een nieuwe flatscreen."

 • Coca-Cola ziet winst dalen

  ANP

  Coca-Cola ziet winst dalen
  19 uur geleden
  Frisdrankproducent Coca-Cola heeft in het afgelopen kwartaal een lagere winst en omzet behaald dan een jaar eerder.

 • AEX begint vrijwel vlak

  ANP

  AEX begint vrijwel vlak
  Gisteren, 09:13
  De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag vrijwel vlak begonnen. Ook de andere Europese beurzen lieten bij de opening weinig beweging zien.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

Reageer Door: Karel54, 28 dec 2012 14:59
De bezuinigingen zijn nog niet eens in werking getreden, dus het ergste komt nog. Helemaal omdat we het nog steeds verkeerd aanpakken, er is 1 weg uit de crisis, STIMULEREN voor de economie, REGULEREN voor de banken, en ze doen precies het omgekeerde.

Reageer Door: gailo2460, 27 dec 2012 17:14
"..Wolfgang Schäuble. ,,Ik geloof dat het ergste achter ons ligt''.." Ach ja, geloven doen we allemaal wel eens. Na de dubbel dip en de triple dip wacht ons de doorlopende dip van een steeds meer falend economisch systeem onder druk van oplopende schaarste aan essentiele grondstoffen.