'Miljard euro aan spaarloon niet opgenomen'

'Miljard euro aan spaarloon niet opgenomen'

Gepubliceerd: 31 december 2012 09:37
Update: 31 december 2012 10:32

Honderdduizenden werknemers laten in totaal 1 miljard euro aan spaarloon liggen. Dat meldt het AD maandag op basis van een rondgang langs grote banken.

Volgens de Rabobank is minder dan twee derde van de 660.000 spaarloonrekeningen bij deze bank het afgelopen jaar leeggehaald. Bij ABN Amro staan nog 194.000 rekeningen onaangeroerd. ING laat weten dat 40 procent van de rekeningen nog vol staan. De banken zeggen in de krant geen idee te hebben waarom mensen het geld niet opnemen.

Aan de spaarloonregeling kwam op 1 januari een einde. Daardoor kwam 3,3 miljard euro spaargeld direct vrij. De regeling was populair. Werknemers konden tot ruim 600 euro per jaar belastingvrij sparen.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen economie

 • Havenbedrijf Rotterdam in de wolken

  ANP

  Havenbedrijf in de wolken
  16 april 2015, 10:36
  Het Havenbedrijf Rotterdam heeft naar eigen zeggen een sterk begin van het jaar beleefd. Met name de overslag van zogeheten nat massagoed (vooral ruwe olie en olieproducten) nam fors toe.

 • IMF: Geen uitstel voor Griekenland

  ANP

  IMF: Geen uitstel voor Griekenland
  16 april 2015, 16:39
  Griekenland moet niet rekenen op uitstel van zijn financiële verplichtingen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

 • Bernanke wordt adviseur hedgefonds

  ANP

  Bernanke wordt adviseur hedgefonds
  16 april 2015, 13:08
  Ben Bernanke, de voormalig president van de Amerikaanse Federal Reserve, gaat aan de slag als adviseur bij hedgefonds Citadel. Hij zal helpen met het analyseren van investeringen en ontmoetingen hebben met investeerders in het fonds.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie