'Miljard euro aan spaarloon niet opgenomen'

'Miljard euro aan spaarloon niet opgenomen'

Gepubliceerd: 31 december 2012 09:37
Update: 31 december 2012 10:32

Honderdduizenden werknemers laten in totaal 1 miljard euro aan spaarloon liggen. Dat meldt het AD maandag op basis van een rondgang langs grote banken.

Volgens de Rabobank is minder dan twee derde van de 660.000 spaarloonrekeningen bij deze bank het afgelopen jaar leeggehaald. Bij ABN Amro staan nog 194.000 rekeningen onaangeroerd. ING laat weten dat 40 procent van de rekeningen nog vol staan. De banken zeggen in de krant geen idee te hebben waarom mensen het geld niet opnemen.

Aan de spaarloonregeling kwam op 1 januari een einde. Daardoor kwam 3,3 miljard euro spaargeld direct vrij. De regeling was populair. Werknemers konden tot ruim 600 euro per jaar belastingvrij sparen.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen economie

 • Vaker in de file

  ANP

  Vaker in de file
  22 uur geleden
  Nederlanders staan weer vaker in de file. Na een lange periode van afnemend fileleed, is het stilstaan en langzaam rijden op de snelwegen weer flink toegenomen. De filezwaarte nam in de eerste drie maanden van dit jaar met 56 procent toe vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

 • Vrijhandelsverdrag geeft multinational vrij spel

  DeOndernemer

  TTIP geeft multinational vrij spel
  22 uur geleden
  Het handelsverdrag TTIP moet handel tussen de Verenigde Staten en Europa makkelijker maken. Volgens tegenstanders krijgen multinationals met het verdrag meer macht dan nu en dreigen belangrijke wettelijke afspraken verloren te gaan met de komst van het verdrag.

 • Het tijdperk van de melkquota is voorbij

  ANP

  Het tijdperk van de melkquota is voorbij
  Gisteren, 09:08
  Dertig jaar na de invoering van de melkquota komt woensdag een einde aan dit systeem waarmee de Europese Unie de productie van melk binnen de perken hield. De quota werden destijds ingevoerd om de overcapaciteit in de Europese melksector aan te pakken.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie