Industrie China groeit harder dan gedacht

Gepubliceerd: 31 december 2012 09:38

De industriële activiteit in China is in december sterker gegroeid dan eerder werd aangenomen. Dat bleek maandag uit nieuwe cijfers van de Britse bank HSBC.

De toonaangevende inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie van HSBC kwam in december uit op 51,5, tegen 50,5 in november. Eerder werd voor december een verbetering tot 50,9 gemeld. Een score hoger dan 50 duidt op groei van de industrie.

Economen zien in de hoogste score van de afgelopen 19 maanden een nieuw bewijs dat de opleving van de Chinese economie vaart krijgt. Na zeven kwartalen waarin de groei afnam, lijkt 's werelds op een na grootste economie de weg naar boven weer te hebben gevonden. Investeringen in infrastructuur en de bouw stimuleren de groei. Daardoor worden de negatieve gevolgen van de aanhoudende economische problemen in Europa en de Verenigde Staten gecompenseerd.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen economie

 • Dieptepunt voor kledingwinkels

  ANP

  Dieptepunt voor kledingwinkels
  28 mei 2015, 12:45
  De omzet van kledingwinkels heeft een nieuw dieptepunt bereikt. In het eerste kwartaal van het jaar werd in Nederland 3 procent minder aan kleding uitgegeven in vergelijking met een jaar eerder. In vergelijking met 2008 lag de omzet zelfs 15 procent lager.

 • Ziggo verslaat KPN

  ANP

  Ziggo verslaat KPN
  28 mei 2015, 10:58
  Kabelmaatschappij Ziggo is na de fusie met UPC goed voor 43,9 procent van alle aansluitingen voor breedbandinternet in Nederland. Daarmee is het nu de grootste aanbieder. De totale breedbandmarkt groeide afgelopen kwartaal met 1,1 procent, tot iets meer dan 7 miljoen aansluitingen.

 • Grieks failliet komt dichterbij

  ANP

  Grieks failliet komt dichterbij
  Gisteren, 15:28
  De angst voor een faillissement van Griekenland is flink toegenomen. Daarvoor waarschuwde de Europese Centrale Bank donderdag. Volgens de ECB zorgen de langdurige en onzekere onderhandelingen tussen Griekenland en zijn internationale schuldeisers voor periodes van grote schommelingen op de Griekse financiële markt.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: