België massaal failliet

Gepubliceerd: 31 december 2012 14:05

Er zijn in 2012 in België een recordaantal bedrijven failliet gegaan. Het aantal bedrijfsfaillissementen nam met 5 procent toe tot 11.083. Dat maakte financieel onderzoeksbureau Graydon maandag bekend.

In totaal ging één op de 82 actieve ondernemingen in België failliet. Daardoor kwamen 22.008 banen op de tocht te staan, een vijfde meer dan in 2011. Graydon vreest dat in 2013 het aantal bedrijfsfaillissementen nog verder zal toenemen. Het bureau rekent op 12.000 tot 12.500 faillissementen.

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  


 

Meest gelezen economie

 • We willen weer een flatscreen

  ANP

  We willen weer een flatscreen
  Gisteren, 10:56
  De Nederlandse detailhandel heeft in februari iets meer (0,1 procent) omzet geboekt vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. "Mensen hielden jarenlang de hand op de knip, mogelijk doen ze nu eindelijk die oude tv weg en kopen een nieuwe flatscreen."

 • Gedetacheerde werknemer beschermd

  ANP

  Gedetacheerde werknemer beschermd
  10 uur geleden
  Europese burgers die tijdelijk in een andere EU-land werken krijgen betere bescherming. Woensdag stemde het Europees Parlement in Straatsburg in met de voorstellen om uitbuiting, onderbetaling en oneerlijke concurrentie tegen te gaan.

 • Coca-Cola ziet winst dalen

  ANP

  Coca-Cola ziet winst dalen
  Gisteren, 16:37
  Frisdrankproducent Coca-Cola heeft in het afgelopen kwartaal een lagere winst en omzet behaald dan een jaar eerder.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: