België massaal failliet

Gepubliceerd: 31 december 2012 14:05

Er zijn in 2012 in België een recordaantal bedrijven failliet gegaan. Het aantal bedrijfsfaillissementen nam met 5 procent toe tot 11.083. Dat maakte financieel onderzoeksbureau Graydon maandag bekend.

In totaal ging één op de 82 actieve ondernemingen in België failliet. Daardoor kwamen 22.008 banen op de tocht te staan, een vijfde meer dan in 2011. Graydon vreest dat in 2013 het aantal bedrijfsfaillissementen nog verder zal toenemen. Het bureau rekent op 12.000 tot 12.500 faillissementen.

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen economie

 • 1,4 miljard euro terug uit IJsland

  ANP

  1,4 miljard euro terug uit IJsland
  Gisteren, 10:16
  De Nederlandse Staat heeft het al het geld terug dat het in de jaren 2008-2009 heeft voorgeschoten om gedupeerde spaarders van de IJslandse internetspaarbank Icesave te helpen. Het gaat in totaal om een bedrag van ruim 1,4 miljard euro. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën heeft dat woensdagochtend aan de Tweede Kamer geschreven.

 • Recordwinst voor zalmkweker

  ANP

  Recordwinst voor zalmkweker
  Gisteren, 09:12
  De Noorse zalmkweker Marine Harvest heeft in het tweede kwartaal een recordwinst en -productie gerealiseerd. Dat maakte het bedrijf, een belangrijke afnemer van de Nederlandse diervoederproducent Nutreco, woensdag bekend.

 • Snapchat is 10 miljard waard

  ANP

  Snapchat is 10 miljard waard
  Gisteren, 09:00
  Investeerders die in gesprek zijn met het bedrijf achter foto- en berichten-app Snapchat, waarderen het bedrijf op circa 10 miljard dollar (bijna 7,5 miljard euro). Dat meldt de Amerikaanse krant de Wall Street Journal dinsdag (lokale tijd) op basis van ingewijden.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: