België massaal failliet

Gepubliceerd: 31 december 2012 14:05

Er zijn in 2012 in België een recordaantal bedrijven failliet gegaan. Het aantal bedrijfsfaillissementen nam met 5 procent toe tot 11.083. Dat maakte financieel onderzoeksbureau Graydon maandag bekend.

In totaal ging één op de 82 actieve ondernemingen in België failliet. Daardoor kwamen 22.008 banen op de tocht te staan, een vijfde meer dan in 2011. Graydon vreest dat in 2013 het aantal bedrijfsfaillissementen nog verder zal toenemen. Het bureau rekent op 12.000 tot 12.500 faillissementen.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen economie

 • Reaal lonkt naar ASR

  ANP

  Reaal lonkt naar ASR
  22 uur geleden
  De inkt onder de handtekeningen voor de overname van Reaal door het Chinese Anbang is nog amper droog of de verzekeraar gaat zelf op overnamepad. De nieuwe topman Gerard van Olphen, tot nu toe het hoofd van SNS Reaal, noemt in Het Financieele Dagblad nadrukkelijk de naam van ASR.

 • Grieken werkten aan nieuwe munt

  ANP

  Grieken werkten aan nieuwe munt
  16 uur geleden
  De voormalige Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis werkte in de eerste maanden van dit jaar aan een gedetailleerd plan voor de manier waarop Griekenland zou kunnen overstappen op een nieuwe munt. Dat bevestigde hij maandag in zijn blog.

 • Philips uitblinker op Damrak

  ANP

  Philips uitblinker op Damrak
  21 uur geleden
  De aandelenbeurs in Amsterdam is maandagochtend met verlies begonnen. Ook de andere Europese effectenmarkten openden in het rood. Beleggers bleven bezorgd over de wereldwijde economie. Ook zorgde een koersval op de Chinese beurs voor onrust. Op het Damrak werden de kwartaalcijfers van Philips beloond met een stevige winst.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: