België massaal failliet

Gepubliceerd: 31 december 2012 14:05

Er zijn in 2012 in België een recordaantal bedrijven failliet gegaan. Het aantal bedrijfsfaillissementen nam met 5 procent toe tot 11.083. Dat maakte financieel onderzoeksbureau Graydon maandag bekend.

In totaal ging één op de 82 actieve ondernemingen in België failliet. Daardoor kwamen 22.008 banen op de tocht te staan, een vijfde meer dan in 2011. Graydon vreest dat in 2013 het aantal bedrijfsfaillissementen nog verder zal toenemen. Het bureau rekent op 12.000 tot 12.500 faillissementen.

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen economie

 • G20 oneens over groeimaatregelen

  ANP

  G20 oneens over groeimaatregelen
  Gisteren, 10:11
  De 20 invloedrijkste industrielanden zijn het er nog niet over eens hoe de economische groei in de periode tot 2018 met 2 procent moet worden opgevoerd. Dat bleek zondag na afloop van een vergadering van de ministers van Financiën en centrale bankiers van de G20 in de Australische stad Cairns.

 • Philips doet ledlicht uit

  ANP

  Philips doet ledlicht uit
  Gisteren, 09:36
  Philips start één dezer dagen de verkoop bij opbod van zijn divisie die componenten voor led- en autoverlichting maakt. Het technologiebedrijf wil 60% van de aandelen in deze twee te integreren onderdelen verkopen aan een private investeerder.

 • Siemens neemt Dresser-Rand over

  ANP

  Siemens neemt Dresser-Rand over
  Gisteren, 10:44
  Het Duitse technologieconcern Siemens neemt de Amerikaanse toeleverancier aan de olie- en gasindustrie Dresser-Rand over.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie