België massaal failliet

Gepubliceerd: 31 december 2012 14:05

Er zijn in 2012 in België een recordaantal bedrijven failliet gegaan. Het aantal bedrijfsfaillissementen nam met 5 procent toe tot 11.083. Dat maakte financieel onderzoeksbureau Graydon maandag bekend.

In totaal ging één op de 82 actieve ondernemingen in België failliet. Daardoor kwamen 22.008 banen op de tocht te staan, een vijfde meer dan in 2011. Graydon vreest dat in 2013 het aantal bedrijfsfaillissementen nog verder zal toenemen. Het bureau rekent op 12.000 tot 12.500 faillissementen.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen economie

 • EU-landen gaan belastingdeals uitwisselen

  ANP

  EU-landen gaan belastingdeals uitwisselen
  16 uur geleden
  In de strijd tegen belastingontduiking en -ontwijking gaan de Europese landen hun belastingdeals met grote ondernemingen met elkaar uitwisselen. Daarover zijn de ministers van Financiën van de 28 EU-landen het dinsdag in Luxemburg eens geworden.

 • Acht miljoen VW-diesels met sjoemelsoftware

  ANP

  8 mln VW's met sjoemelsoftware
  21 uur geleden
  Er zijn in de Europese Unie ongeveer 8 miljoen dieselwagens van Volkswagen met software waarmee kan worden gesjoemeld met de uitstootwaarden. Dat liet de grootste autofabrikant van Europa maandag weten.

 • Shell beschermt dividend met hand en tand

  ANP

  Shell beschermt dividend met hand en tand
  21 uur geleden
  Shell doet er alles aan om de uitkering van dividend en het opkopen van eigen aandelen veilig te stellen. Dat zei bestuursvoorzitter Ben van Beurden van het olieconcern in een dinsdag gepubliceerd interview met The Wall Street Journal.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: