België massaal failliet

Gepubliceerd: 31 december 2012 14:05

Er zijn in 2012 in België een recordaantal bedrijven failliet gegaan. Het aantal bedrijfsfaillissementen nam met 5 procent toe tot 11.083. Dat maakte financieel onderzoeksbureau Graydon maandag bekend.

In totaal ging één op de 82 actieve ondernemingen in België failliet. Daardoor kwamen 22.008 banen op de tocht te staan, een vijfde meer dan in 2011. Graydon vreest dat in 2013 het aantal bedrijfsfaillissementen nog verder zal toenemen. Het bureau rekent op 12.000 tot 12.500 faillissementen.

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen economie

 • AEX begint met een plus

  ANP

  AEX begint met een plus
  23 uur geleden
  De effectenbeurs in Amsterdam is dinsdag in de plus geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen hoger in navolging van de positieve stemming in Azië. Beleggers lijken de politieke spanningen rond de vliegramp in Oekraïne even van zich af te schudden en zich te richten op de kwartaalcijfers.

 • Russische bedrijven kelderen

  ANP

  Russische bedrijven kelderen
  22 uur geleden
  De inmenging van president Vladimir Poetin in Oekraïne heeft Rusland een stevige strop op de financiële markten bezorgd. Sinds de annexatie van de Krim eind februari is de beursgraadmeter Micex in Moskou ruim 4 procent gedaald.

 • Herstel beurzen zet door

  ANP

  Herstel beurzen zet door
  17 uur geleden
  Op de Europese aandelenbeurzen zette dinsdag het herstel dat in de ochtend al zichtbaar was, in de middaghandel door. Na een aantal verliesdagen op rij hopen beleggers op een afname van de spanningen tussen Rusland en het Westen nu de pro-Russische rebellen in Oekraïne de zwarte dozen van de neergeschoten Maleisische Boeing hebben overgedragen.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: