België massaal failliet

Gepubliceerd: 31 december 2012 14:05

Er zijn in 2012 in België een recordaantal bedrijven failliet gegaan. Het aantal bedrijfsfaillissementen nam met 5 procent toe tot 11.083. Dat maakte financieel onderzoeksbureau Graydon maandag bekend.

In totaal ging één op de 82 actieve ondernemingen in België failliet. Daardoor kwamen 22.008 banen op de tocht te staan, een vijfde meer dan in 2011. Graydon vreest dat in 2013 het aantal bedrijfsfaillissementen nog verder zal toenemen. Het bureau rekent op 12.000 tot 12.500 faillissementen.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen economie

 • Minder uitstoot dankzij warm 2014

  ANP

  Minder uitstoot dankzij warm 2014
  Gisteren, 09:42
  De uitstoot van broeikasgassen lag vorig jaar in Nederland 5 procent lager dan in 2013. De afname was onder meer te danken aan het warme weer. Daardoor werd minder gas verstookt door huishoudens. Daarnaast werden minder motorbrandstoffen verkocht.

 • Viacom strikt Pete Flamman

  DeOndernemer

  Viacom strikt Pete Flamman
  Gisteren, 15:19
  Viacom International Media Networks (VIMN) heeft dinsdag bekend gemaakt dat Pete Flamman is benoemd tot nieuwe Senior Vice President (SVP) Brands Noord-Europa.

 • Streep door hypotheekplan

  ANP

  Streep door hypotheekplan
  Gisteren, 15:15
  De nieuwe Nederlandse Hypotheekinstelling (NHI) komt er niet. Doel was om de financiering van de woningmarkt te verbeteren.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: