Laagste rente

Spanje lacht weer

Spanje lacht weer

Gepubliceerd: 2 januari 2013 11:59
Update: 2 januari 2013 14:01

Eindelijk beter nieuws uit Spanje. De positie van Spanje op de financiële markten is aan het begin van dit jaar verder verbeterd. De rente op 10-jarige Spaanse leningen zakte woensdag tot het laagste niveau sinds maart vorig jaar.

Het rendement op de 10-jaarsobligaties stond in de middaghandel op ongeveer 5,1 procent. Maandag werd 2012 afgesloten met een rente van 5,2 procent. De Spaanse rente stond halverwege maart 2012 voor het laatst lager dan 5,1 procent, daarna klom de rente door de grote zorgen over de economische en financiële toekomst van het land naar een hoogtepunt van 7,5 procent in juli.

Sinds de zomer is de rente weer gestaag gedaald, vooral vanwege de belofte van de Europese Centrale Bank (ECB) om al het mogelijke te doen om de euro te redden. Die belofte drukte ook de rente op Italiaanse obligaties. De Italiaanse rente zakte woensdag van 4,5 naar 4,3 procent.

De rente op Portugese 10-jaarsobligaties kwam woensdag met 6,6 procent uit op het laagste niveau sinds januari 2011. De dalende rentes van de zuidelijke landen werden weerspiegeld door toenemende rentes in noordelijke landen. De Nederlandse rente steeg met 0,1 procentpunt tot 1,6 procent. Het rendement op Duitse 10-jaarsleningen steeg met dezelfde marge tot 1,4 procent.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen economie

 • Ravage in beursland

  ANP

  Ravage in beursland
  16 uur geleden
  De escalatie van de Griekse crisis in het afgelopen weekeinde zorgde maandag voor een ravage op de Europese aandelenbeurzen. Beleggers deden massaal aandelen van de hand.

 • Grexit of niet, Griekenland blijft populair

  DeOndernemer

  Grexit of niet, Griekenland blijft populair
  17 uur geleden
  Mensen die een reis naar Griekenland hebben geboekt, gaan daar gewoon naartoe. Reisorganisatie Corendon heeft tot nog toe geen enkele annulering binnengekregen.

 • Ravage op Europese beurzen

  ANP

  Ravage op Europese beurzen
  14 uur geleden
  De escalatie van de Griekse crisis in het afgelopen weekeinde zorgde maandag voor een ravage op de Europese aandelenbeurzen. Beleggers deden massaal aandelen van de hand en gingen op zoek naar veilig geachte beleggingen als goud en staatsobligaties van onder meer Duitsland en Nederland.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: