Miljardenorder voor Boeing

Gepubliceerd: 2 januari 2013 15:39

Boeing heeft voor 6 miljard dollar (4,5 miljard euro) orders ontvangen voor het nieuwe toestel 737 MAX. Dat meldde de Amerikaanse vliegtuigbouwer woensdag.

Het vliegtuigleasebedrijf Aviation Capital Group bestelde in totaal 60 nieuwe 737's . Van dit type heeft Boeing er nu in totaal meer dan 1000 verkocht.

De 737 MAX is de opvolger van de 737 Next Generation en voldoet volgens Boeing aan de hoge eisen van luchtvaartmaatschappijen wat betreft energiezuinigheid en een relatief lage CO2-uitstoot. De 737 MAX werd in augustus 2011 gepresenteerd. In 2017 zal het eerste MAX-vliegtuig worden afgeleverd.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen economie

 • Moederbedrijf Media Markt dieper in het rood

  ANP

  Media Markt dieper in het rood
  8 uur geleden
  Het Duitse winkelconcern Metro heeft zijn verlies vorig kwartaal zien oplopen door afschrijvingen. De verkopen bij het moederbedrijf van onder meer Media Markt, Saturn en Makro namen toe, zo werd dinsdag gemeld.

 • ECB: Geen vroeg einde opkoopbeleid

  ANP

  Geen vroeg einde opkoopbeleid
  Gisteren, 09:47
  De Europese Centrale Bank (ECB) zet zijn stimuleringsbeleid voorlopig ongewijzigd door. Hoewel de economie en de kredietverlening aantrekken, is de inflatie in de eurolanden nog altijd te laag, zegt ECB-bestuurder Vitor Constancio.

 • Griekse en Franse industrie krimpen

  ANP

  Griekse en Franse industrie krimpen
  Gisteren, 10:38
  De activiteit in de industrie van Frankrijk en Griekenland is in april opnieuw gekrompen. In onder meer Duitsland, Spanje en Italië hield het herstel daarentegen aan, meldde onderzoeksbureau Markit maandag.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie