Miljardenorder voor Boeing

Gepubliceerd: 2 januari 2013 15:39

Boeing heeft voor 6 miljard dollar (4,5 miljard euro) orders ontvangen voor het nieuwe toestel 737 MAX. Dat meldde de Amerikaanse vliegtuigbouwer woensdag.

Het vliegtuigleasebedrijf Aviation Capital Group bestelde in totaal 60 nieuwe 737's . Van dit type heeft Boeing er nu in totaal meer dan 1000 verkocht.

De 737 MAX is de opvolger van de 737 Next Generation en voldoet volgens Boeing aan de hoge eisen van luchtvaartmaatschappijen wat betreft energiezuinigheid en een relatief lage CO2-uitstoot. De 737 MAX werd in augustus 2011 gepresenteerd. In 2017 zal het eerste MAX-vliegtuig worden afgeleverd.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen economie

 • 'Grieken bereid bod crediteuren te accepteren'

  ANP

  'Grieken bereid bod te accepteren'
  Gisteren, 12:35
  De Griekse regering is bereid het voorstel van de schuldeisers vrijwel geheel te accepteren, met enkele aanpassingen van het bod. Dat maakte persbureau Bloomberg woensdag bekend op basis van inzage in een brief van de Griekse regering aan de schuldeisers.

 • Spaartegoeden naar nieuw record

  ANP

  Spaartegoeden naar nieuw record
  Gisteren, 11:40
  Nederlandse consumenten hadden in mei ruim 339 miljard euro aan spaargeld. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Met dit bedrag bereikten de spaartegoeden van Nederlandse huishoudens een nieuw record.

 • 'Europese economie groeit sterker'

  'Europese economie groeit sterker'
  Gisteren, 11:32
  De Europese economie groeit in 2015 en 2016 sterker dan eerder gedacht. Dat is de verwachting van Standard & Poor's (S&P). Volgens deze kredietbeoordelaar is de verbetering te danken aan een sterkere consumentenvraag en het positieve beeld dat de markten hebben over het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB).

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: