Windmolenparken voor kust 'bespreekbaar'

Door: DeOndernemer 
Gepubliceerd: 11 januari 2013 14:38

De aanleg van windmolenparken in ondiep water vlak voor de kust is niet langer taboe. De PvdA wil met voorrang de mogelijkheden voor de zogeheten nearshore windenergie laten bekijken om te voldoen aan de duurzaamheidsdoelstelling. Dat schrijft NRC Handelsblad vrijdagmiddag.

De partij wil daarmee de aangescherpte doelstelling voor duurzame energie halen. PvdA en VVD hebben in het regeerakkoord vastgelegd dat in 2020 16 procent van de energie duurzaam moet zijn. Eerder was dat nog 14 procent.

Nederland haalt nu iets meer dan 4 procent van zijn energie uit duurzame bronnen. Ruim 30 procent van de duurzame energie zou door windmolens moeten worden gegenereerd, zowel op land als op zee.

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  


 

Meest gelezen economie

 • We trekken er massaal op uit

  ANP

  We trekken er massaal op uit
  Gisteren, 14:50
  Zo'n 1,8 miljoen Nederlanders zullen dit jaar de meivakantie aangrijpen om er even tussenuit te gaan. Ruim de helft daarvan, circa 950.000, brengt deze vakantie in eigen land door.

 • Economisch herstel zet door

  ANP

  Economisch herstel zet door
  Gisteren, 10:21
  De economische groei in de eurozone is in april aangetrokken tot het hoogste niveau in bijna 3 jaar.

 • BV Nederland niet meer op roze wolk

  ANP

  Ondernemer van roze wolk af
  7 uur geleden
  Het enthousiasme van de BV Nederland over de economie is deze maand getemperd. Uit de vertrouwensindex van het CBS blijkt dat we niet meer op een roze wolk leven.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: