Windmolenparken voor kust 'bespreekbaar'

Door: DeOndernemer 
Gepubliceerd: 11 januari 2013 14:38

De aanleg van windmolenparken in ondiep water vlak voor de kust is niet langer taboe. De PvdA wil met voorrang de mogelijkheden voor de zogeheten nearshore windenergie laten bekijken om te voldoen aan de duurzaamheidsdoelstelling. Dat schrijft NRC Handelsblad vrijdagmiddag.

De partij wil daarmee de aangescherpte doelstelling voor duurzame energie halen. PvdA en VVD hebben in het regeerakkoord vastgelegd dat in 2020 16 procent van de energie duurzaam moet zijn. Eerder was dat nog 14 procent.

Nederland haalt nu iets meer dan 4 procent van zijn energie uit duurzame bronnen. Ruim 30 procent van de duurzame energie zou door windmolens moeten worden gegenereerd, zowel op land als op zee.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen economie

 • Minder uitstoot dankzij warm 2014

  ANP

  Minder uitstoot dankzij warm 2014
  Gisteren, 09:42
  De uitstoot van broeikasgassen lag vorig jaar in Nederland 5 procent lager dan in 2013. De afname was onder meer te danken aan het warme weer. Daardoor werd minder gas verstookt door huishoudens. Daarnaast werden minder motorbrandstoffen verkocht.

 • Viacom strikt Pete Flamman

  DeOndernemer

  Viacom strikt Pete Flamman
  Gisteren, 15:19
  Viacom International Media Networks (VIMN) heeft dinsdag bekend gemaakt dat Pete Flamman is benoemd tot nieuwe Senior Vice President (SVP) Brands Noord-Europa.

 • Streep door hypotheekplan

  ANP

  Streep door hypotheekplan
  Gisteren, 15:15
  De nieuwe Nederlandse Hypotheekinstelling (NHI) komt er niet. Doel was om de financiering van de woningmarkt te verbeteren.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: