Swatch koopt Harry Winston

Gepubliceerd: 14 januari 2013 09:04
Update: 14 januari 2013 09:07

Horlogemaker Swatch koopt branchegenoot Harry Winston (HW). De Zwitserse onderneming betaalt 750 miljoen dollar, zo'n 560 miljoen euro, voor HW. Daarnaast neemt Swatch nog eens 250 miljoen dollar aan schulden van het bedrijf op zich, zo werd maandag bekend.

De transactie omvat de horloge- en juwelenfabricage van Harry Winston, maar niet de diamantmijnactiviteiten van het concern. Swatch is bekend van zijn kleurrijk, soms plastic, assortiment. De onderneming is ook eigenaar van chiquere merken als Breguet, Blancpain en Jaquet Droz. ,,Harry Winston zal op briljante wijze het prestigesegment van de groep versterken'', zei Swatch-topvrouw Nayla Hayek bij de aankondiging van de overname.

Swatch meldde eerder dat de omzet in 2012 met 14 procent is gestegen. Vooral de groei in het luxere segment was sterk, onder meer in China. De onderneming meldde dit jaar ,,gezonde groei'' te verwachten.

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  


 

Meest gelezen economie

 • Gedetacheerde werknemer beschermd

  ANP

  Gedetacheerde werknemer beschermd
  22 uur geleden
  Europese burgers die tijdelijk in een andere EU-land werken krijgen betere bescherming. Woensdag stemde het Europees Parlement in Straatsburg in met de voorstellen om uitbuiting, onderbetaling en oneerlijke concurrentie tegen te gaan.

 • ASML ziet vraag afnemen

  ANP

  ASML ziet vraag afnemen
  Gisteren, 08:05
  Chipmachinefabrikant ASML verwacht dat de vraag naar zijn machines de komende maanden iets afzwakt. Dat maakte het bedrijf uit Veldhoven woensdag bekend.

 • Rem op Chinese groei

  ANP

  Rem op Chinese groei
  Gisteren, 08:56
  De groei van de Chinese economie is in het eerste kwartaal afgezwakt tot het laagste tempo van het afgelopen anderhalf jaar.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: