Swatch koopt Harry Winston

Gepubliceerd: 14 januari 2013 09:04
Update: 14 januari 2013 09:07

Horlogemaker Swatch koopt branchegenoot Harry Winston (HW). De Zwitserse onderneming betaalt 750 miljoen dollar, zo'n 560 miljoen euro, voor HW. Daarnaast neemt Swatch nog eens 250 miljoen dollar aan schulden van het bedrijf op zich, zo werd maandag bekend.

De transactie omvat de horloge- en juwelenfabricage van Harry Winston, maar niet de diamantmijnactiviteiten van het concern. Swatch is bekend van zijn kleurrijk, soms plastic, assortiment. De onderneming is ook eigenaar van chiquere merken als Breguet, Blancpain en Jaquet Droz. ,,Harry Winston zal op briljante wijze het prestigesegment van de groep versterken'', zei Swatch-topvrouw Nayla Hayek bij de aankondiging van de overname.

Swatch meldde eerder dat de omzet in 2012 met 14 procent is gestegen. Vooral de groei in het luxere segment was sterk, onder meer in China. De onderneming meldde dit jaar ,,gezonde groei'' te verwachten.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen economie

 • Nieuw zorgstelsel sneuvelt

  ANP

  Nieuw zorgstelsel sneuvelt
  Gisteren, 17:08
  Minister Edith Schippers van Volksgezondheid overlegt in het Torentje met premier Mark Rutte en andere collega's. Dat overleg vindt plaats nadat de Eerste Kamer dinsdagmiddag Schippers' voorstel voor een nieuwe zorgpolis wegstemde.

 • De vrije val van de roebel

  ANP

  De vrije val van de roebel
  Gisteren, 16:39
  De drastische renteverhoging die de Russische centrale bank afgelopen nacht doorvoerde heeft voorlopig geen einde gemaakt aan de vrije val van de munt en de daarmee samenhangende vlucht van kapitaal uit Rusland.

 • Rusland gooit rente omhoog

  ANP

  Rusland gooit rente omhoog
  Gisteren, 09:11
  De Russische centrale bank heeft in de nacht van maandag op dinsdag de rente flink omhoog gegooid. Het tarief is gestegen van 10,5 procent naar 17 procent.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie