Swatch koopt Harry Winston

Gepubliceerd: 14 januari 2013 09:04
Update: 14 januari 2013 09:07

Horlogemaker Swatch koopt branchegenoot Harry Winston (HW). De Zwitserse onderneming betaalt 750 miljoen dollar, zo'n 560 miljoen euro, voor HW. Daarnaast neemt Swatch nog eens 250 miljoen dollar aan schulden van het bedrijf op zich, zo werd maandag bekend.

De transactie omvat de horloge- en juwelenfabricage van Harry Winston, maar niet de diamantmijnactiviteiten van het concern. Swatch is bekend van zijn kleurrijk, soms plastic, assortiment. De onderneming is ook eigenaar van chiquere merken als Breguet, Blancpain en Jaquet Droz. ,,Harry Winston zal op briljante wijze het prestigesegment van de groep versterken'', zei Swatch-topvrouw Nayla Hayek bij de aankondiging van de overname.

Swatch meldde eerder dat de omzet in 2012 met 14 procent is gestegen. Vooral de groei in het luxere segment was sterk, onder meer in China. De onderneming meldde dit jaar ,,gezonde groei'' te verwachten.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen economie

 • 'Vakantiegeld nodig om rond te komen'

  ANP

  Vakantiegeld om rond te komen
  15 uur geleden
  Het vakantiegeld gaat niet altijd op aan vakantie. Zestien procent van de Nederlanders heeft dit extraatje plus het geld dat ze jaarlijks terugkrijgen van de Belastingdienst, nodig om rond te komen.

 • Griekenland maakt geld over

  ANP

  Griekenland maakt geld over
  14 uur geleden
  Griekenland heeft het bedrag van 200 miljoen euro dat woensdag aan het International Monetair Fonds (IMF) moest worden betaald, overgemaakt.

 • Piek in vraag naar vliegtickets

  ANP

  Piek in vraag naar vliegtickets
  14 uur geleden
  De vraag naar vliegtickets is in maart wereldwijd verder gegroeid, geholpen door het Chinese nieuwjaarsfeest in februari. Volgens IATA zorgt het Chinese nieuwjaarsfeest altijd voor een piek in de weken voor en na het evenement.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie