Dreamliner lekt weer

Dreamliner lekt weer

Gepubliceerd: 14 januari 2013 09:49

Een Boeing 787 Dreamliner van Japan Airlines (JAL) heeft zondag brandstof gelekt bij een onderzoek. Vorige week was bij hetzelfde toestel ook al sprake van lekkage. Het Dreamliner-project van Boeing werd afgelopen week getroffen door een reeks problemen en de Amerikaanse autoriteiten maakten vrijdag bekend een onderzoek te beginnen naar het toestel.

De Dreamliner van JAL onderging zondag een reeks tests in Tokio. Volgens de luchtvaartmaatschappij was er sprake van lekkage uit de linkervleugel, bij een onderdeel dat wordt gebruikt om brandstof af te pompen. De Boeing had vorige week op de luchthaven van Boston ook te kampen met een brandstoflekkage. Andere Dreamliners hadden te maken met brand, een scheurend cockpitraam en remproblemen.

De Amerikaanse luchtvaartdienst FAA zei vrijdag onderzoek te gaan doen naar de Dreamliner. Daarbij zal vooral worden gekeken naar de elektrische systemen van het vliegtuig, dat eind 2011 in dienst werd genomen.

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen economie

 • Meer spullen door de lucht

  ANP

  Meer spullen door de lucht
  Gisteren, 11:11
  Het herstel van de wereldwijde luchtvrachtsector zet door. Dat meldde de internationale luchtvaartorganisatie IATA woensdag op basis van de eigen vervoersstatistieken over augustus.

 • Autoverkopen blijven achterlopen

  ANP

  Autoverkopen blijven achterlopen
  Gisteren, 11:09
  De autoverkopen in Nederland zijn in de eerste 9 maanden met 5,5 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In totaal werden er 284.486 verkocht tegen 301.140 personenauto's een jaar geleden. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van RAI Vereniging, Bovag en RDC.

 • Architect krabbelt op

  ANP

  Architect krabbelt op
  Gisteren, 11:07
  De waarde van nieuwe ontwerpopdrachten die architecten krijgen, is in het eerste halfjaar met ruim 37 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie