Dreamliner lekt weer

Dreamliner lekt weer

Gepubliceerd: 14 januari 2013 09:49

Een Boeing 787 Dreamliner van Japan Airlines (JAL) heeft zondag brandstof gelekt bij een onderzoek. Vorige week was bij hetzelfde toestel ook al sprake van lekkage. Het Dreamliner-project van Boeing werd afgelopen week getroffen door een reeks problemen en de Amerikaanse autoriteiten maakten vrijdag bekend een onderzoek te beginnen naar het toestel.

De Dreamliner van JAL onderging zondag een reeks tests in Tokio. Volgens de luchtvaartmaatschappij was er sprake van lekkage uit de linkervleugel, bij een onderdeel dat wordt gebruikt om brandstof af te pompen. De Boeing had vorige week op de luchthaven van Boston ook te kampen met een brandstoflekkage. Andere Dreamliners hadden te maken met brand, een scheurend cockpitraam en remproblemen.

De Amerikaanse luchtvaartdienst FAA zei vrijdag onderzoek te gaan doen naar de Dreamliner. Daarbij zal vooral worden gekeken naar de elektrische systemen van het vliegtuig, dat eind 2011 in dienst werd genomen.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen economie

 • Ryanair wil prijzen bijna halveren

  ANP

  Ryanair halveert prijzen
  Gisteren, 07:23
  Prijsvechter Ryanair wil zijn prijzen voor vliegtickets aanzienlijk naar beneden brengen. De luchtvaartonderneming overweegt de gemiddelde prijs voor een vliegtuigticket te verlagen van 45 naar 25 euro.

 • Nagelbijten voor 10.000 managers en administratieve krachten

  ANP

  Nagelbijten voor 10.000 managers
  Gisteren, 08:17
  Delta Air Lines gaat snijden in de managers- en ondersteunende functies bij de luchtvaartmaatschappij. Bij Delta werken nu ongeveer 10.000 managers en administratieve krachten.

 • Pretpark duurder op drukke dag

  ANP

  Pretpark duurder op drukke dag
  Gisteren, 07:03
  Disney overweegt zijn pretparken in de Verenigde Staten duurder te maken op drukke dagen. Volgens het bedrijf is een dergelijke maatregel nodig om de magie van Disney ook in de weekenden en tijdens vakantieperioden te behouden.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: