Megaorder voor Airbus

Megaorder voor Airbus

Gepubliceerd: 15 januari 2013 09:28
Update: 15 januari 2013 09:30

De in Singapore gevestigde leasemaatschappij BOC Aviation heeft een order geplaatst bij Airbus voor 50 nieuwe vliegtuigen. Het gaat om het type A320, waarvan BOC 25 zogenoemde neo's heeft besteld.

Dat maakte de leasemaatschappij dinsdag bekend. Omgerekend volgens de prijslijst van de vliegtuigfabrikant in 2012 zou er 4,63 miljard dollar (3,46 miljard euro) met de deal gemoeid zijn. De toestellen worden tussen 2014 en 2017 geleverd.

Neo staat voor New Engine Option en behelst een nieuw type motor, dat een vliegtuig met minder brandstof een stuk langer door kan laten vliegen. De brandstofbesparing zou rond de 15 procent liggen ten opzichte van de oudere modellen.

De A320neo kan sinds december 2010 worden besteld. Sindsdien zijn al orders geplaatst voor 1600 exemplaren.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen economie

 • Medische divisie Siemens draait slechter dan verwacht

  ANP

  Siemens ontevreden over omzet
  19 uur geleden
  Siemens is ontevreden over de prestaties van zijn medische divisie in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar. Ook de divisie die apparatuur levert aan de gas- en energiesector moet de resultaten verbeteren.

 • Nederland weer vol met goud

  ANP

  Nederland weer vol met goud
  19 uur geleden
  Nederland heeft voor het eerst in zestien jaar zijn goudreserves aangevuld. De Nederlandsche Bank (DNB) vergrootte de voorraad in december met bijna 10 ton tot ruim 622 ton.

 • Air-France profiteert mondjesmaat van olieprijs

  ANP

  Air-France profiteert van olieprijs
  18 uur geleden
  Air France-KLM profiteert dit jaar mondjesmaat van de sterke daling van de olieprijs. Van een potentiële besparing van 3,5 miljard dollar blijft waarschijnlijk hooguit een paar honderd miljoen euro over. Dat komt door de daling van de euro en de strategie om door middel van brandstofopties prijsschommelingen op te vangen.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie