Megaorder voor Airbus

Megaorder voor Airbus

Gepubliceerd: 15 januari 2013 09:28
Update: 15 januari 2013 09:30

De in Singapore gevestigde leasemaatschappij BOC Aviation heeft een order geplaatst bij Airbus voor 50 nieuwe vliegtuigen. Het gaat om het type A320, waarvan BOC 25 zogenoemde neo's heeft besteld.

Dat maakte de leasemaatschappij dinsdag bekend. Omgerekend volgens de prijslijst van de vliegtuigfabrikant in 2012 zou er 4,63 miljard dollar (3,46 miljard euro) met de deal gemoeid zijn. De toestellen worden tussen 2014 en 2017 geleverd.

Neo staat voor New Engine Option en behelst een nieuw type motor, dat een vliegtuig met minder brandstof een stuk langer door kan laten vliegen. De brandstofbesparing zou rond de 15 procent liggen ten opzichte van de oudere modellen.

De A320neo kan sinds december 2010 worden besteld. Sindsdien zijn al orders geplaatst voor 1600 exemplaren.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen economie

 • Grieken gaan niet betalen

  ANP

  Grieken gaan niet betalen
  Gisteren, 09:51
  Griekenland kan volgende maand niet aan zijn verplichtingen ten opzichte van het Internationaal Monetair Fonds voldoen, omdat het land daarvoor niet genoeg geld heeft.

 • Nederland beste jongetje EU-klas

  ANP

  Nederland beste jongetje EU-klas
  Gisteren, 09:58
  Nederland heeft vooralsnog als enige zijn Europese naheffing al betaald. Dat meldt De Telegraaf. Bulgarije, Frankrijk, Italië, Cyprus, Malta, Slovenië en het Verenigd Koninkrijk moeten allemaal ook nog geld terugbetalen aan de Europese Commissie.

 • Griekenland dringt begrotingstekort terug

  ANP

  Griekenland dringt begrotingstekort terug
  20 uur geleden
  De Griekse overheid heeft zijn begrotingstekort in de eerste vier maanden van dit jaar fors teruggedrongen ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die het ministerie van Financiën maandag naar buiten bracht.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie