Megaorder voor Airbus

Megaorder voor Airbus

Gepubliceerd: 15 januari 2013 09:28
Update: 15 januari 2013 09:30

De in Singapore gevestigde leasemaatschappij BOC Aviation heeft een order geplaatst bij Airbus voor 50 nieuwe vliegtuigen. Het gaat om het type A320, waarvan BOC 25 zogenoemde neo's heeft besteld.

Dat maakte de leasemaatschappij dinsdag bekend. Omgerekend volgens de prijslijst van de vliegtuigfabrikant in 2012 zou er 4,63 miljard dollar (3,46 miljard euro) met de deal gemoeid zijn. De toestellen worden tussen 2014 en 2017 geleverd.

Neo staat voor New Engine Option en behelst een nieuw type motor, dat een vliegtuig met minder brandstof een stuk langer door kan laten vliegen. De brandstofbesparing zou rond de 15 procent liggen ten opzichte van de oudere modellen.

De A320neo kan sinds december 2010 worden besteld. Sindsdien zijn al orders geplaatst voor 1600 exemplaren.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen economie

 • Economie herstelt gestaag

  ANP

  Economie herstelt gestaag
  Gisteren, 10:00
  De economische groei in ons land trekt verder aan: tot 1,7 procent dit jaar en 1,8 procent volgend jaar. In de CPB-ramingen van afgelopen december was nog sprake van een economische groei dit jaar van 1,5 procent.

 • Winst Adidas verdampt

  ANP

  Winst Adidas verdampt
  Gisteren, 09:05
  De Duitse sportartikelengigant Adidas heeft in het afgelopen jaar fors minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Het bedrijf kampte afgelopen jaar met tegenvallende verkopen in Rusland.

 • Economie China gaat cooling down

  ANP

  Economie China gaat cooling down
  Gisteren, 08:58
  De Chinese regering verwacht dat de economische groei dit jaar verder afzwakt. China verwacht nu dat de economie dit jaar met circa 7 procent groeit. Vorig jaar werd nog een ambitie van 7,5 procent uitgesproken.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie