Megaorder voor Airbus

Megaorder voor Airbus

Gepubliceerd: 15 januari 2013 09:28
Update: 15 januari 2013 09:30

De in Singapore gevestigde leasemaatschappij BOC Aviation heeft een order geplaatst bij Airbus voor 50 nieuwe vliegtuigen. Het gaat om het type A320, waarvan BOC 25 zogenoemde neo's heeft besteld.

Dat maakte de leasemaatschappij dinsdag bekend. Omgerekend volgens de prijslijst van de vliegtuigfabrikant in 2012 zou er 4,63 miljard dollar (3,46 miljard euro) met de deal gemoeid zijn. De toestellen worden tussen 2014 en 2017 geleverd.

Neo staat voor New Engine Option en behelst een nieuw type motor, dat een vliegtuig met minder brandstof een stuk langer door kan laten vliegen. De brandstofbesparing zou rond de 15 procent liggen ten opzichte van de oudere modellen.

De A320neo kan sinds december 2010 worden besteld. Sindsdien zijn al orders geplaatst voor 1600 exemplaren.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen economie

 • ABN AMRO opnieuw in de verdediging

  ANP

  ABN AMRO opnieuw in de verdediging
  19 uur geleden
  Net nu het rumoer rond de voorgenomen maar afgeblazen salarisverhoging voor de top bij ABN AMRO was geluwd, moest de staatsbank dinsdag weer in de verdediging. Berichtgeving in Het Financieele Dagblad suggereerde dat ABN AMRO onvoldoende zicht heeft op privébelangen van commissarissen.

 • Voorzichtige winst voor AEX

  ANP

  Voorzichtige winst voor AEX
  19 uur geleden
  De aandelenbeurs in Amsterdam ging dinsdagochtend voorzichtig omhoog na een vrijwel vlak begin van de handel. Ook de andere Europese effectenmarkten lieten op de laatste dag van het eerste kwartaal overwegend kleine winsten zien. Beleggers kijken onder meer uit naar de Europese inflatie- en werkloosheidscijfers en het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

 • Groei in alle sectoren

  ANP

  Groei in alle sectoren
  19 uur geleden
  Bedrijven profiteren over de hele linie van het herstel van de economie dit jaar. De op het buitenland gerichte sectoren profiteren het meest, maar ook in sectoren die sterk afhankelijk zijn van de binnenlandse vraag trekt de groei aan ten opzichte van vorig jaar.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie