Inflatie eurozone blijft op 2,2 procent

Gepubliceerd: 16 januari 2013 11:15

De inflatie in de eurozone is in december ongewijzigd gebleven op 2,2 procent. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat woensdag bekend.

Het cijfer komt overeen met de gemiddelde verwachting van economen. In december 2011 stond de inflatie op 2,7 procent.

In de gehele Europese Unie bedroeg de inflatie vorige maand 2,3 procent, tegen 2,4 procent in november. In de EU werden de laagste inflatieniveaus gemeten in Griekenland (0,3 procent) en Zweden (1,1 procent). In Hongarije was de inflatie het hoogst met 5,1 procent.

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen economie

 • Lufthansa-piloten leggen weer werk neer

  ANP

  Lufthansa-piloten staken weer
  Gisteren, 08:20
  De piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa leggen dinsdag opnieuw het werk neer uit protest tegen de bezuinigingsplannen van het concern.

 • Kosten beursgang schieten omhoog

  ANP

  Kosten beursgang schieten omhoog
  Gisteren, 08:58
  Een prospectus voor een beursgang of uitgifte van obligaties dreigt veel duurder te worden. Volgens Het Financieele Dagblad vrezen bedrijven en zakenbankiers dat de drempel naar de kapitaalmarkt voor kleine ondernemingen daardoor te hoog wordt.

 • Grote overname in de oliesector

  ANP

  Grote overname in de oliesector
  Gisteren, 13:10
  De Canadese olie- en gasproducent Encana neemt voor 7,1 miljard dollar (5,6 miljard euro) inclusief schuld de Amerikaanse olieproducent Athlon Energy over.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie