Inflatie eurozone blijft op 2,2 procent

Gepubliceerd: 16 januari 2013 11:15

De inflatie in de eurozone is in december ongewijzigd gebleven op 2,2 procent. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat woensdag bekend.

Het cijfer komt overeen met de gemiddelde verwachting van economen. In december 2011 stond de inflatie op 2,7 procent.

In de gehele Europese Unie bedroeg de inflatie vorige maand 2,3 procent, tegen 2,4 procent in november. In de EU werden de laagste inflatieniveaus gemeten in Griekenland (0,3 procent) en Zweden (1,1 procent). In Hongarije was de inflatie het hoogst met 5,1 procent.

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen economie

 • Beurzen opnieuw omlaag

  ANP

  Beurzen opnieuw omlaag
  17 uur geleden
  De Europese effectenmarkten gingen dinsdagochtend opnieuw omlaag. Beleggers namen geen risico’s meer in afwachting van de uitkomsten van de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Reserve, die dinsdag begint.

 • Nederland spuit Roemenië op

  ANP

  Nederland spuit Roemenië op
  16 uur geleden
  Het Nederlandse baggerbedrijf Van Oord gaat de afgekalfde Roemeense stranden opspuiten. Met de opdracht is een bedrag van enkele tientallen miljoenen euro's gemoeid, zei een woordvoerder van het bedrijf dinsdag.

 • Orange doet miljardenbod

  ANP

  Orange doet miljardenbod
  17 uur geleden
  Het Franse telecomconcern Orange heeft een bod gedaan van 3,4 miljard euro op de Spaanse breedbandprovider Jazztel.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie