Inflatie eurozone blijft op 2,2 procent

Gepubliceerd: 16 januari 2013 11:15

De inflatie in de eurozone is in december ongewijzigd gebleven op 2,2 procent. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat woensdag bekend.

Het cijfer komt overeen met de gemiddelde verwachting van economen. In december 2011 stond de inflatie op 2,7 procent.

In de gehele Europese Unie bedroeg de inflatie vorige maand 2,3 procent, tegen 2,4 procent in november. In de EU werden de laagste inflatieniveaus gemeten in Griekenland (0,3 procent) en Zweden (1,1 procent). In Hongarije was de inflatie het hoogst met 5,1 procent.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen economie

 • Economie herstelt gestaag

  ANP

  Economie herstelt gestaag
  Gisteren, 10:00
  De economische groei in ons land trekt verder aan: tot 1,7 procent dit jaar en 1,8 procent volgend jaar. In de CPB-ramingen van afgelopen december was nog sprake van een economische groei dit jaar van 1,5 procent.

 • Winst Adidas verdampt

  ANP

  Winst Adidas verdampt
  Gisteren, 09:05
  De Duitse sportartikelengigant Adidas heeft in het afgelopen jaar fors minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Het bedrijf kampte afgelopen jaar met tegenvallende verkopen in Rusland.

 • Economie China gaat cooling down

  ANP

  Economie China gaat cooling down
  Gisteren, 08:58
  De Chinese regering verwacht dat de economische groei dit jaar verder afzwakt. China verwacht nu dat de economie dit jaar met circa 7 procent groeit. Vorig jaar werd nog een ambitie van 7,5 procent uitgesproken.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie