Gasveld Algerije niet meer in bedrijf

Gepubliceerd: 17 januari 2013 08:53
Update: 17 januari 2013 09:17

Het door terroristen veroverde gasveld in Anemas, Algerije, is volgens het Noorse bedrijf Statoil niet meer in bedrijf. Dat liet het bedrijf donderdag weten in de Noorse hoofdstad Oslo. Media meldden eerder dat terroristen hadden gedreigd de boel op te blazen.

Woensdag werden zeker tientallen mensen ontvoerd bij een aanval op een gasveld in Algerije. Het Britse olie- en gasbedrijf BP heeft een belang van 46 procent in de onderneming die het veld exploiteert. De andere deelnemers in de joint venture zijn Statoil en het Algerijnse staatsbedrijf Sonatrach.

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen economie

 • Lufthansa-piloten leggen weer werk neer

  ANP

  Lufthansa-piloten staken weer
  23 uur geleden
  De piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa leggen dinsdag opnieuw het werk neer uit protest tegen de bezuinigingsplannen van het concern.

 • Kosten beursgang schieten omhoog

  ANP

  Kosten beursgang schieten omhoog
  22 uur geleden
  Een prospectus voor een beursgang of uitgifte van obligaties dreigt veel duurder te worden. Volgens Het Financieele Dagblad vrezen bedrijven en zakenbankiers dat de drempel naar de kapitaalmarkt voor kleine ondernemingen daardoor te hoog wordt.

 • Grote overname in de oliesector

  ANP

  Grote overname in de oliesector
  18 uur geleden
  De Canadese olie- en gasproducent Encana neemt voor 7,1 miljard dollar (5,6 miljard euro) inclusief schuld de Amerikaanse olieproducent Athlon Energy over.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie