Gasveld Algerije niet meer in bedrijf

Gepubliceerd: 17 januari 2013 08:53
Update: 17 januari 2013 09:17

Het door terroristen veroverde gasveld in Anemas, Algerije, is volgens het Noorse bedrijf Statoil niet meer in bedrijf. Dat liet het bedrijf donderdag weten in de Noorse hoofdstad Oslo. Media meldden eerder dat terroristen hadden gedreigd de boel op te blazen.

Woensdag werden zeker tientallen mensen ontvoerd bij een aanval op een gasveld in Algerije. Het Britse olie- en gasbedrijf BP heeft een belang van 46 procent in de onderneming die het veld exploiteert. De andere deelnemers in de joint venture zijn Statoil en het Algerijnse staatsbedrijf Sonatrach.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen economie

 • Vaker in de file

  ANP

  Vaker in de file
  14 uur geleden
  Nederlanders staan weer vaker in de file. Na een lange periode van afnemend fileleed, is het stilstaan en langzaam rijden op de snelwegen weer flink toegenomen. De filezwaarte nam in de eerste drie maanden van dit jaar met 56 procent toe vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

 • Vrijhandelsverdrag geeft multinational vrij spel

  DeOndernemer

  TTIP geeft multinational vrij spel
  15 uur geleden
  Het handelsverdrag TTIP moet handel tussen de Verenigde Staten en Europa makkelijker maken. Volgens tegenstanders krijgen multinationals met het verdrag meer macht dan nu en dreigen belangrijke wettelijke afspraken verloren te gaan met de komst van het verdrag.

 • Het tijdperk van de melkquota is voorbij

  ANP

  Het tijdperk van de melkquota is voorbij
  16 uur geleden
  Dertig jaar na de invoering van de melkquota komt woensdag een einde aan dit systeem waarmee de Europese Unie de productie van melk binnen de perken hield. De quota werden destijds ingevoerd om de overcapaciteit in de Europese melksector aan te pakken.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie