Gasveld Algerije niet meer in bedrijf

Gepubliceerd: 17 januari 2013 08:53
Update: 17 januari 2013 09:17

Het door terroristen veroverde gasveld in Anemas, Algerije, is volgens het Noorse bedrijf Statoil niet meer in bedrijf. Dat liet het bedrijf donderdag weten in de Noorse hoofdstad Oslo. Media meldden eerder dat terroristen hadden gedreigd de boel op te blazen.

Woensdag werden zeker tientallen mensen ontvoerd bij een aanval op een gasveld in Algerije. Het Britse olie- en gasbedrijf BP heeft een belang van 46 procent in de onderneming die het veld exploiteert. De andere deelnemers in de joint venture zijn Statoil en het Algerijnse staatsbedrijf Sonatrach.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen economie

 • Laagst aantal faillissementen

  ANP

  Laagst aantal faillissementen
  Gisteren, 07:29
  Vorige maand is het laagste aantal faillissementen in zeven jaar uitgesproken. Na de piek in mei 2013 is de afgelopen jaren een dalende trend ingezet.

 • TTIP: Ploumen is blij met protest

  DeOndernemer

  Ploumen is blij met protest
  Gisteren, 11:52
  Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking is blij met het protest tegen het vrijhandelsverdrag TTIP. Omstreden delen van het verdrag tussen Europa en de Verenigde Staten heeft ze dankzij de protesten kunnen veranderen, zegt Ploumen tegen BNR.

 • 'Op dit moment weten we niet wat we niet weten'

  ANP

  'Nu weten we niet wat we niet weten'
  Gisteren, 12:00
  De Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoekt de markt voor de bezorging van pakketten. Op welke manier verandert de markt doordat winkelen via internet steeds verder groeit? "Op dit moment weten we niet wat we niet weten."

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: