SNS praat over verkoop private bank

SNS praat over verkoop private bank

Gepubliceerd: 18 januari 2013 10:17
Update: 18 januari 2013 10:23

SNS Reaal praat met Bank ten Cate over de overname van de afdeling private banking van SNS Securities. Dat meldde SNS vrijdag.

Bij de private bank van SNS Securities, een dochteronderneming van SNS Bank, werken ongeveer 25 mensen. Andere onderdelen van SNS Securities maken geen deel uit van de gesprekken. De private bank van SNS verzorgt onder meer vermogensbeheer en beleggingsadviezen aan vermogende klanten.

De verkoop van de private bank staat los van de strategische herpositionering van SNS, liet een woordvoerder weten. De bank en verzekeraar onderzoekt al lange tijd de opties om zijn toekomst veilig te stellen. Het bedrijf dreigt te bezwijken onder verliezen van vastgoedpoot Property Finance en overweegt onder meer om de pensioen- en verzekeringsactiviteiten van Reaal en Zwitserleven te verkopen.

Volgens de woordvoerder is nog niet duidelijk wanneer SNS meer duidelijkheid kan geven over zijn toekomst. Hij beschreef de private bank als een klein onderdeel. De gesprekken over de verkoop zullen volgens hem enkele weken in beslag nemen.

Bank ten Cate is een in 1881 opgerichte onafhankelijke private bank, met kantoor in Amsterdam.

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen economie

 • 130.000 banen op het spel

  ANP

  130.000 banen op het spel
  Gisteren, 09:51
  De schade die de Europese economie lijdt door de sancties die Rusland heeft ingesteld tegen agrarische producten uit de EU, kan op jaarbasis oplopen tot 6,7 miljard euro. Daarmee zouden 130.000 banen zijn gemoeid.

 • Mijnbouwgigant BHP stoot onderdelen af

  ANP

  Mijnbouwgigant BHP stoot onderdelen af
  Gisteren, 09:45
  De Australische mijnbouwgigant BHP Billiton brengt een aantal onderdelen, waaronder de aluminiumtak, onder in een apart bedrijf. Dat maakte het concern dinsdag bekend bij de presentatie van de voorlopige resultaten in het gebroken boekjaar 2013/2014.

 • Verzekeraar slaat terug na dubieuze claims

  ANP

  Verzekeraar slaat terug na dubieuze claims
  6 uur geleden
  De inboedelverzekering gaat op de schop. Consumenten maken steeds vaker misbruik van hun polis door dubieuze claims in te dienen. Verzekeraars draaien zo onterecht op voor zogenaamde schade aan luxe goederen.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: