SNS praat over verkoop private bank

SNS praat over verkoop private bank

Gepubliceerd: 18 januari 2013 10:17
Update: 18 januari 2013 10:23

SNS Reaal praat met Bank ten Cate over de overname van de afdeling private banking van SNS Securities. Dat meldde SNS vrijdag.

Bij de private bank van SNS Securities, een dochteronderneming van SNS Bank, werken ongeveer 25 mensen. Andere onderdelen van SNS Securities maken geen deel uit van de gesprekken. De private bank van SNS verzorgt onder meer vermogensbeheer en beleggingsadviezen aan vermogende klanten.

De verkoop van de private bank staat los van de strategische herpositionering van SNS, liet een woordvoerder weten. De bank en verzekeraar onderzoekt al lange tijd de opties om zijn toekomst veilig te stellen. Het bedrijf dreigt te bezwijken onder verliezen van vastgoedpoot Property Finance en overweegt onder meer om de pensioen- en verzekeringsactiviteiten van Reaal en Zwitserleven te verkopen.

Volgens de woordvoerder is nog niet duidelijk wanneer SNS meer duidelijkheid kan geven over zijn toekomst. Hij beschreef de private bank als een klein onderdeel. De gesprekken over de verkoop zullen volgens hem enkele weken in beslag nemen.

Bank ten Cate is een in 1881 opgerichte onafhankelijke private bank, met kantoor in Amsterdam.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen economie

 • Werk voor uitzendkracht blijft toenemen

  ANP

  Werk voor uitzendkracht blijft toenemen
  19 uur geleden
  De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is de afgelopen tijd opnieuw sterk gegroeid. Dat blijkt uit cijfers die de brancheorganisatie voor uitzendbedrijven ABU dinsdag heeft gepubliceerd.

 • Britten verkopen aandelen RBS

  ANP

  Britten verkopen aandelen RBS
  21 uur geleden
  De Britse overheid heeft zijn eerste pluk aandelen Royal Bank of Scotland (RBS) dinsdag tegen een verlies in de markt gezet. In totaal werd 2,1 miljard pond (3 miljard euro) opgehaald met de verkoop van een belang van 5,4 procent in de grotendeels genationaliseerde bank.

 • EU sluit handelsverdrag met Vietnam

  ANP

  EU sluit handelsverdrag met Vietnam
  18 uur geleden
  De Europese Unie en Vietnam hebben overeenstemming bereikt over een vrijhandelsverdrag. De laatste nog openstaande punten werden dinsdagochtend in een telefoongesprek tussen EU-commissaris Cecilia Malmström (Handel) en de Vietnamese minister van Industrie en Handel Vu Huy Hoang weggenomen.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: