SNS praat over verkoop private bank

SNS praat over verkoop private bank

Gepubliceerd: 18 januari 2013 10:17
Update: 18 januari 2013 10:23

SNS Reaal praat met Bank ten Cate over de overname van de afdeling private banking van SNS Securities. Dat meldde SNS vrijdag.

Bij de private bank van SNS Securities, een dochteronderneming van SNS Bank, werken ongeveer 25 mensen. Andere onderdelen van SNS Securities maken geen deel uit van de gesprekken. De private bank van SNS verzorgt onder meer vermogensbeheer en beleggingsadviezen aan vermogende klanten.

De verkoop van de private bank staat los van de strategische herpositionering van SNS, liet een woordvoerder weten. De bank en verzekeraar onderzoekt al lange tijd de opties om zijn toekomst veilig te stellen. Het bedrijf dreigt te bezwijken onder verliezen van vastgoedpoot Property Finance en overweegt onder meer om de pensioen- en verzekeringsactiviteiten van Reaal en Zwitserleven te verkopen.

Volgens de woordvoerder is nog niet duidelijk wanneer SNS meer duidelijkheid kan geven over zijn toekomst. Hij beschreef de private bank als een klein onderdeel. De gesprekken over de verkoop zullen volgens hem enkele weken in beslag nemen.

Bank ten Cate is een in 1881 opgerichte onafhankelijke private bank, met kantoor in Amsterdam.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen economie

 • ABN AMRO opnieuw in de verdediging

  ANP

  ABN AMRO opnieuw in de verdediging
  Gisteren, 09:13
  Net nu het rumoer rond de voorgenomen maar afgeblazen salarisverhoging voor de top bij ABN AMRO was geluwd, moest de staatsbank dinsdag weer in de verdediging. Berichtgeving in Het Financieele Dagblad suggereerde dat ABN AMRO onvoldoende zicht heeft op privébelangen van commissarissen.

 • Voorzichtige winst voor AEX

  ANP

  Voorzichtige winst voor AEX
  Gisteren, 09:46
  De aandelenbeurs in Amsterdam ging dinsdagochtend voorzichtig omhoog na een vrijwel vlak begin van de handel. Ook de andere Europese effectenmarkten lieten op de laatste dag van het eerste kwartaal overwegend kleine winsten zien. Beleggers kijken onder meer uit naar de Europese inflatie- en werkloosheidscijfers en het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

 • Groei in alle sectoren

  ANP

  Groei in alle sectoren
  Gisteren, 09:21
  Bedrijven profiteren over de hele linie van het herstel van de economie dit jaar. De op het buitenland gerichte sectoren profiteren het meest, maar ook in sectoren die sterk afhankelijk zijn van de binnenlandse vraag trekt de groei aan ten opzichte van vorig jaar.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie