SNS praat over verkoop private bank

SNS praat over verkoop private bank

Gepubliceerd: 18 januari 2013 10:17
Update: 18 januari 2013 10:23

SNS Reaal praat met Bank ten Cate over de overname van de afdeling private banking van SNS Securities. Dat meldde SNS vrijdag.

Bij de private bank van SNS Securities, een dochteronderneming van SNS Bank, werken ongeveer 25 mensen. Andere onderdelen van SNS Securities maken geen deel uit van de gesprekken. De private bank van SNS verzorgt onder meer vermogensbeheer en beleggingsadviezen aan vermogende klanten.

De verkoop van de private bank staat los van de strategische herpositionering van SNS, liet een woordvoerder weten. De bank en verzekeraar onderzoekt al lange tijd de opties om zijn toekomst veilig te stellen. Het bedrijf dreigt te bezwijken onder verliezen van vastgoedpoot Property Finance en overweegt onder meer om de pensioen- en verzekeringsactiviteiten van Reaal en Zwitserleven te verkopen.

Volgens de woordvoerder is nog niet duidelijk wanneer SNS meer duidelijkheid kan geven over zijn toekomst. Hij beschreef de private bank als een klein onderdeel. De gesprekken over de verkoop zullen volgens hem enkele weken in beslag nemen.

Bank ten Cate is een in 1881 opgerichte onafhankelijke private bank, met kantoor in Amsterdam.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen economie

 • Havenbedrijf Rotterdam in de wolken

  ANP

  Havenbedrijf in de wolken
  16 april 2015, 10:36
  Het Havenbedrijf Rotterdam heeft naar eigen zeggen een sterk begin van het jaar beleefd. Met name de overslag van zogeheten nat massagoed (vooral ruwe olie en olieproducten) nam fors toe.

 • IMF: Geen uitstel voor Griekenland

  ANP

  IMF: Geen uitstel voor Griekenland
  16 april 2015, 16:39
  Griekenland moet niet rekenen op uitstel van zijn financiële verplichtingen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

 • Bernanke wordt adviseur hedgefonds

  ANP

  Bernanke wordt adviseur hedgefonds
  16 april 2015, 13:08
  Ben Bernanke, de voormalig president van de Amerikaanse Federal Reserve, gaat aan de slag als adviseur bij hedgefonds Citadel. Hij zal helpen met het analyseren van investeringen en ontmoetingen hebben met investeerders in het fonds.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie