SNS praat over verkoop private bank

SNS praat over verkoop private bank

Gepubliceerd: 18 januari 2013 10:17
Update: 18 januari 2013 10:23

SNS Reaal praat met Bank ten Cate over de overname van de afdeling private banking van SNS Securities. Dat meldde SNS vrijdag.

Bij de private bank van SNS Securities, een dochteronderneming van SNS Bank, werken ongeveer 25 mensen. Andere onderdelen van SNS Securities maken geen deel uit van de gesprekken. De private bank van SNS verzorgt onder meer vermogensbeheer en beleggingsadviezen aan vermogende klanten.

De verkoop van de private bank staat los van de strategische herpositionering van SNS, liet een woordvoerder weten. De bank en verzekeraar onderzoekt al lange tijd de opties om zijn toekomst veilig te stellen. Het bedrijf dreigt te bezwijken onder verliezen van vastgoedpoot Property Finance en overweegt onder meer om de pensioen- en verzekeringsactiviteiten van Reaal en Zwitserleven te verkopen.

Volgens de woordvoerder is nog niet duidelijk wanneer SNS meer duidelijkheid kan geven over zijn toekomst. Hij beschreef de private bank als een klein onderdeel. De gesprekken over de verkoop zullen volgens hem enkele weken in beslag nemen.

Bank ten Cate is een in 1881 opgerichte onafhankelijke private bank, met kantoor in Amsterdam.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen economie

 • Dieptepunt voor kledingwinkels

  ANP

  Dieptepunt voor kledingwinkels
  Gisteren, 12:45
  De omzet van kledingwinkels heeft een nieuw dieptepunt bereikt. In het eerste kwartaal van het jaar werd in Nederland 3 procent minder aan kleding uitgegeven in vergelijking met een jaar eerder. In vergelijking met 2008 lag de omzet zelfs 15 procent lager.

 • Ziggo verslaat KPN

  ANP

  Ziggo verslaat KPN
  Gisteren, 10:58
  Kabelmaatschappij Ziggo is na de fusie met UPC goed voor 43,9 procent van alle aansluitingen voor breedbandinternet in Nederland. Daarmee is het nu de grootste aanbieder. De totale breedbandmarkt groeide afgelopen kwartaal met 1,1 procent, tot iets meer dan 7 miljoen aansluitingen.

 • Expres te laat betalen kost banen

  ANP

  Expres te laat betalen kost banen
  Gisteren, 14:19
  Rekeningen worden nog altijd vaak opzettelijk te laat betaald. Dat schaadt het bedrijfsleven en de economie. De gevolgen van lange betalingstermijnen zijn inkomstenverlies, liquiditeitsproblemen, rem op de groei, vacaturestops en zelfs ontslagen.

Meer nieuws economie

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: