BusinessCompleet

Tips: De juiste vibe op de werkvloer

Door: BusinessCompleet 
Gepubliceerd: 30 november 2012 07:47
Update: 30 november 2012 16:24

Het is over het algemeen niet best gesteld met de werksfeer bij bedrijven. Slechts één op de vijf werknemers in Europa vindt de sfeer op de werkvloer goed en motiverend. Nederlanders zijn iets positiever: 26 procent is tevreden over de werksfeer. Hoe kan u als baas een goede vibe in uw bedrijf stimuleren? BusinessCompleet geeft tips.

De aangehaalde cijfers komen uit het internationale onderzoek van de vacaturesite StepStone. 8.000 mensen deden mee aan het onderzoek. Er kwamen nog meer verrassende cijfers naar voren. Van de Duitse respondenten zegt bijna de helft niet gelukkig te zijn met de werksfeer. De Noren daarentegen zijn merendeels (80 procent) tevreden. Een vergelijkbaar cijfer scoren de Fransen. 

Baaldag
Een verziekte werksfeer is slecht voor de productiviteit. In elk geval neemt het personeel als het even kan de benen, toont een ander onderzoek aan. Bijna de helft van de respondenten van een onderzoek van het Belgische Jobat.be noemt een slechte werksfeer als voornaamste reden om een baaldag te nemen. De top 5 wordt volgemaakt door ‘saai werk’ (2), zich ondergewaardeerd voelen (3), een vreselijke baas (4) en boze klanten (5).

Red Bull
Hoe moet het dan wel? Red Bull is verkozen tot Beste Werkgever van 2011 en staat bekend om zijn goede werksfeer. Jan Smilde, general manager van deze energiedrankjesgigant, zegt in het Beste Werkgeversmagazine 2011: “Een goede werksfeer is een belangrijk ingrediënt voor topprestaties, vinden we.” (…) “Het is een cliché, maar wat ik in mijn carrière vooral heb geleerd, is dat mensen je belangrijkste asset zijn.” Zijn tip: “Geef vertrouwen en verantwoordelijkheid aan je mensen, dat gaat elk bedrijf helpen om een stap verder te komen.” 


Ingrid Bannink (weet als coach/consulent dat een verziekte werksfeer niet best is voor het bedrijf. Je moet er wat aan doen. Bannink: “Als je ervoor kiest de slechte werksfeer niet te accepteren, dan betekent het automatisch dat je zelf actie moet ondernemen”. Voor degenen die het probleem willen aanpakken, heeft zij de volgende adviezen.

Lees de tips hier.
Dit artikel is geplaatst in het kader van een samenwerking tussen DeOndernemer en BC.nl.

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen kennis

 • Heb jij algemene voorwaarden?

  BC.nl

  Heb jij algemene voorwaarden?
  Gisteren, 10:16
  Een kwart van de ZZP’ers heeft geen algemene voorwaarden, stelt de Kamer van Koophandel (KvK). Niet verstandig, want bij een conflict met een klant heb je geen afspraken om op terug te vallen. Als je je eigen algemene voorwaarden opstelt, waar moet je dan op letten?

 • Richard Engelfriet: Begin met wat er al is

  DeOndernemer

  Begin met wat er al is
  9 uur geleden
  Ergert u zich ook zo aan collega’s, buren en bedrijven die ‘moeilijk doen’ tot een kunst hebben verheven? Welkom in Nederland, het land waar het makkelijk is om moeilijk te doen. Gelukkig kan het ook simpel.

Meer nieuws kennis

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

Reageer Door: inapnk, 12 feb 2014 11:29
this guide will help you out in eq next landmark for sure.

Reageer Door: inapnk, 08 feb 2014 10:17
Webcam chat 100 free a regular basis. It should be charged with him will of sexy costumes, there so i wanted to look up and take her house, to the medicine has been shown to elevate sexual hormones. Fenugreek seeds gained by living a healthier lifestyle a way of student. This script gatis sex cam content on their

Reageer Door: robinjoerge478, 04 jan 2014 12:59
I’m impressed with your views on this matter and I agree with a lot of your ideas. Apple authorized service center

Reageer Door: msjustu10, 11 okt 2013 11:10
I just went to the statistics you mentioned here and was really amazed to see that 26% of Dutch people are satisfied with the work atmosphere. Also sad to hear that among out of five people only one is finding the work atmosphere motivating. go here

Reageer Door: musickaea, 04 okt 2013 22:25
Elke outfit weer – van een witte katoenen mouwloze jurk met twee feestelijke goudkleurige geplisseerde volants aan de zijkanten tot een ... Jurken Grote Maten

 

Promotie