BusinessCompleet

Tips: De juiste vibe op de werkvloer

Door: BusinessCompleet 
Gepubliceerd: 30 november 2012 07:47
Update: 30 november 2012 16:24

Het is over het algemeen niet best gesteld met de werksfeer bij bedrijven. Slechts één op de vijf werknemers in Europa vindt de sfeer op de werkvloer goed en motiverend. Nederlanders zijn iets positiever: 26 procent is tevreden over de werksfeer. Hoe kan u als baas een goede vibe in uw bedrijf stimuleren? BusinessCompleet geeft tips.

De aangehaalde cijfers komen uit het internationale onderzoek van de vacaturesite StepStone. 8.000 mensen deden mee aan het onderzoek. Er kwamen nog meer verrassende cijfers naar voren. Van de Duitse respondenten zegt bijna de helft niet gelukkig te zijn met de werksfeer. De Noren daarentegen zijn merendeels (80 procent) tevreden. Een vergelijkbaar cijfer scoren de Fransen. 

Baaldag
Een verziekte werksfeer is slecht voor de productiviteit. In elk geval neemt het personeel als het even kan de benen, toont een ander onderzoek aan. Bijna de helft van de respondenten van een onderzoek van het Belgische Jobat.be noemt een slechte werksfeer als voornaamste reden om een baaldag te nemen. De top 5 wordt volgemaakt door ‘saai werk’ (2), zich ondergewaardeerd voelen (3), een vreselijke baas (4) en boze klanten (5).

Red Bull
Hoe moet het dan wel? Red Bull is verkozen tot Beste Werkgever van 2011 en staat bekend om zijn goede werksfeer. Jan Smilde, general manager van deze energiedrankjesgigant, zegt in het Beste Werkgeversmagazine 2011: “Een goede werksfeer is een belangrijk ingrediënt voor topprestaties, vinden we.” (…) “Het is een cliché, maar wat ik in mijn carrière vooral heb geleerd, is dat mensen je belangrijkste asset zijn.” Zijn tip: “Geef vertrouwen en verantwoordelijkheid aan je mensen, dat gaat elk bedrijf helpen om een stap verder te komen.” 


Ingrid Bannink (weet als coach/consulent dat een verziekte werksfeer niet best is voor het bedrijf. Je moet er wat aan doen. Bannink: “Als je ervoor kiest de slechte werksfeer niet te accepteren, dan betekent het automatisch dat je zelf actie moet ondernemen”. Voor degenen die het probleem willen aanpakken, heeft zij de volgende adviezen.

Lees de tips hier.
Dit artikel is geplaatst in het kader van een samenwerking tussen DeOndernemer en BC.nl.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen kennis

 • Zo vernieuw je je businessmodel

  DeOndernemer

  Zo vernieuw je je businessmodel
  Gisteren, 05:47
  In rap tempo worden sectoren op hun kop gezet door nieuwkomers met verfrissende businessmodellen. Uber, Airbnb en HelloFresh zijn al lang niet meer de enige voorbeelden. Elke branche krijgt er vroeg of laat mee te maken. Zo vernieuw je je businessmodel.

 • ZZP'er verkiest collega boven personeel

  DeOndernemer

  ZZP'er huurt collega in
  Gisteren, 15:29
  Maar liefst 26 procent van de meer dan één miljoen ZZP’ers die Nederland telt, huurt zelf andere freelancers en ZZP’ers in en creëert op die manier werkgelegenheid. In totaal huren deze ZZP’ers voor 1,0 miljard euro in. ZZP’ers nemen hun collega’s hierbij niet in loondienst, maar huren hen op flexibele wijze in: ieder behoudt zijn zelfstandigheid.

 • Zo innoveer je met succes

  DeOndernemer

  Zo innoveer je met succes
  Gisteren, 12:38
  LUXeXcel is winnaar van de tiende MKB Innovatie Top 100 geworden met een revolutionaire techniek waarmee optische lenzen kunnen worden geproduceerd in een 3D-printer. Wat kunnen we leren van innovatieve ondernemers zoals dit Zeeuwse bedrijf?.

Meer nieuws kennis

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

Reageer Door: mk663105, 21 jul 2015 21:02

Reageer Door: mk663105, 21 jul 2015 21:02

Reageer Door: mk663105, 21 jul 2015 21:01

Reageer Door: rs983288, 10 jul 2015 13:06
If you are looking Best Packers and Movers so Just Visit At: Packers and Movers in Pune