Openstaande facturen

Betalingsherinnering: Stuur een sinterklaasgedicht!

Betalingsherinnering: Stuur een sinterklaasgedicht!

Door: BusinessCompleet 
Gepubliceerd: 3 december 2012 13:34
Update: 4 december 2012 13:10

Veel ondernemers lopen aan het einde van het jaar tegen hetzelfde probleem aan. De drukte voor de feestdagen zorgt voor andere prioriteiten dan die openstaande facturen. Vervelend en lastig. Vooral omdat je zeker geen betaling hoeft te verwachten tussen Kerstmis en Oud & Nieuw. Dus het zou fijn zijn om voor die tijd uw geld binnen te hebben. BusinessCompleet geeft een aantal broodnodige tips.

Atradius geeft op de valreep nog drie eenvoudige tips om uw debiteur te herinneren aan zijn betalingsplicht. 

1) Stuur een Sinterklaasgedicht of kerstkaart
Een gewone herinnering is natuurlijk nooit leuk om te ontvangen. Maar een originele herinnering of aanmaning in deze periode kan leiden tot verrassende resultaten. Denk bijvoorbeeld aan een herinnering in de vorm van een Sinterklaasgedicht of een kerstkaart. Zorg wel dat duidelijk is dat er ook nog openstaand saldo is dat betaald moet worden.

2) Herinner telefonisch
Telefonisch herinneren werkt altijd beter dan schriftelijk. Als de facturen al vervallen zijn is dit een duidelijke reden om de telefoon ter hand te nemen. Bovendien hebben de meeste bedrijven er zelfs begrip voor wanneer je vraagt of de facturen voor de kerstdagen betaald kunnen worden. En zelfs wanneer de vervaldatum nog niet is overschreden, kun je met een telefoontje inventariseren of je de betaling voor de kerstdagen kunt verwachten.

Lees verder.

Dit artikel is geplaatst in het kader van een samenwerking tussen DeOndernemer en BC.nl.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen kennis

 • Interimmer redt de economie

  DeOndernemer

  Interimmer redt de economie
  27 augustus 2015, 13:59
  Interim blijkt het vangnet dat economisch herstel mede realiseert. Sinds de economie in Nederland stukje bij beetje opkrabbelt, durven bedrijven weer te investeren. Hiervoor worden steeds vaker ervaren specialisten gevraagd. Interim-management biedt hier uitkomst.

 • Het beste moment om een vacature te plaatsen

  DeOndernemer

  Strategisch vacatures plaatsen
  27 augustus 2015, 13:46
  Maandag is de beste dag en september is de beste maand om vacatures te plaatsten. De krapte op de arbeidsmarkt neemt toe en dat was voor vacatures.nl aanleiding om het zoekgedrag van bezoekers op de website te analyseren.

 • Universiteit heeft z'n langste tijd gehad

  DeOndernemer

  Universiteit heeft langste tijd gehad
  28 augustus 2015, 11:18
  Het huidige Nederlandse systeem met dertien universiteiten, die allemaal hetzelfde doen en willen, heeft zijn langste tijd gehad. Het wordt tijd voor een omslag van 'een universiteit voor iedereen', naar 'iedereen zijn universiteit.'

Meer nieuws kennis

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

Reageer Door: paijemovic, 25 aug 2015 16:52

Reageer Door: nancysjpr, 27 jul 2015 12:31
Thanks for sharing. Whatsapp Status Whatsapp Rank

Reageer Door: g5627730, 21 jun 2015 06:56
You made some decent points there. I looked on the internet for the issue and found most individuals will go along with with your website. festa baby disney