Openstaande facturen

Betalingsherinnering: Stuur een sinterklaasgedicht!

Betalingsherinnering: Stuur een sinterklaasgedicht!

Door: BusinessCompleet 
Gepubliceerd: 3 december 2012 13:34
Update: 4 december 2012 13:10

Veel ondernemers lopen aan het einde van het jaar tegen hetzelfde probleem aan. De drukte voor de feestdagen zorgt voor andere prioriteiten dan die openstaande facturen. Vervelend en lastig. Vooral omdat je zeker geen betaling hoeft te verwachten tussen Kerstmis en Oud & Nieuw. Dus het zou fijn zijn om voor die tijd uw geld binnen te hebben. BusinessCompleet geeft een aantal broodnodige tips.

Atradius geeft op de valreep nog drie eenvoudige tips om uw debiteur te herinneren aan zijn betalingsplicht. 

1) Stuur een Sinterklaasgedicht of kerstkaart
Een gewone herinnering is natuurlijk nooit leuk om te ontvangen. Maar een originele herinnering of aanmaning in deze periode kan leiden tot verrassende resultaten. Denk bijvoorbeeld aan een herinnering in de vorm van een Sinterklaasgedicht of een kerstkaart. Zorg wel dat duidelijk is dat er ook nog openstaand saldo is dat betaald moet worden.

2) Herinner telefonisch
Telefonisch herinneren werkt altijd beter dan schriftelijk. Als de facturen al vervallen zijn is dit een duidelijke reden om de telefoon ter hand te nemen. Bovendien hebben de meeste bedrijven er zelfs begrip voor wanneer je vraagt of de facturen voor de kerstdagen betaald kunnen worden. En zelfs wanneer de vervaldatum nog niet is overschreden, kun je met een telefoontje inventariseren of je de betaling voor de kerstdagen kunt verwachten.

Lees verder.

Dit artikel is geplaatst in het kader van een samenwerking tussen DeOndernemer en BC.nl.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen kennis

 • Zes tips om de concurrentie voor te blijven

  DeOndernemer

  Zo versla je je concurrent
  17 uur geleden
  Het is als ondernemer niet altijd even makkelijk om aan te haken bij de continu veranderende wereld. Technologische mogelijkheden en mondialisering hebben het tempo waarin ontwikkelingen plaatsvinden drastisch versneld en bestaande bedrijfsmodellen ontwricht. Zes tips waar u zich als ondernemer op moet focussen om deze veranderingen naar uw hand te zetten.

 • Liever outtasking dan outsourcing

  DeOndernemer

  Liever outtasking dan outsourcing
  21 uur geleden
  Bedrijven in Nederland kiezen liever voor een cloudleverancier met een specialisme dan voor een one-stop-shop-dienstverlener. Voor slechts zes procent van de respondenten is het feit dat een partij voor de gehele oplossing generalist is, een belangrijke overweging. Waar letten bedrijven op bij hun keuze? Beweegredenen op een rij.

Meer nieuws kennis

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

Reageer Door: g5627730, 21 jun 2015 06:56
You made some decent points there. I looked on the internet for the issue and found most individuals will go along with with your website. festa baby disney