3 gouden webshop tips

3 gouden webshop tips

Gepubliceerd: 20 december 2012 10:57
Update: 20 december 2012 11:20

Jaarlijks worden er zo'n 20.000 webshops 'geopend' in Nederland. De drempel is laag, en de kosten zijn te overzien. De resultaten vallen echter vaak tegen, als gevolg van onrealistische verwachtingen en gebrek aan kennis. Wie echt succesvol wil zijn laat niets aan het toeval over en doet niets wat niet geautomatiseerd kan worden om de snelste en de beste te zijn. 3 Nieuwe ontwikkelingen die webshops helpen succesvoller te zijn.

Lees ook:

 

Klantenservice, trage verzendingen en ruis in de communicatie zijn de meest voorkomende stoorzenders in het webshop landschap. Zowel grote als kleine bedrijven komen met oplossingen om dit te voorkomen.

1 - 'Pin' je vast

Pinterest is een handig, en steeds populairder, virtueel prikbord dat ervoor zorgt dat beelden en content wereldwijd razendsnel gedeeld worden. Het is voor steeds meer mensen en bedrijven een visuele bron van inspiratie, waar men in beeld deelt wat hen interesseert. En dat wordt maar wat graag door andere bekeken. Dus plaats een Pinterest icoon bij alle afbeeldingen, naast het Facebook en Twitter icoon, en zorg ervoor dat er binnen korte tijd talloze beelden via Pinterest naar je webshop leiden.

2 - De klant is terug op zijn troon

De klant was lange tijd geen koning, maar is meer dan ooit terug op zijn troon. De klant koopt wanneer hij wil, en wil ook ontvangen wanneer het hem het beste uitkomt. Dus vandaag, of juist overmorgen. Wie hieraan voorbij gaat zal het verliezen van grote partijen zoals het succesvolle CoolBlue, die het voor elkaar krijgt dezelfde dag nog te leveren. Wie Pak je Gemak integreert in zijn webshop kan klanten zelf laten bepalen wanneer een bestelling geleverd moet worden.

3 - Achter de schermen gebeurt het

Niet sexy maar wel slim, een simpel logistiek systeem zorgt er voor dat voorraden altijd up to date zijn, geeft snel inzicht helpt fouten voorkomen. Wie zijn backoffice niet 24/7 op orde heeft, kan ook niet 24/7 succesvol zijn. Juist als kleinere webshop kan snel en juist leveren het verschil maken. Wie een paar bestellingen per dag heeft en regelmatig nieuwe voorraad moet verwerken heeft al snel baat bij een online voorraadsysteem. Voordeel van een online systeem als Picqer is dat het in the cloud is en dus overal bereikbaar is vanaf de PC, een tablet of smartphone.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen kennis

 • Betalen in exotische valuta’s: riskant of voordelig?

  DeOndernemer

  Exotische valuta’s: riskant of voordelig?
  Gisteren, 10:59
  De term exotische valuta's roept beelden op van tropische stranden. De IJslandse krona, Litouwse litas en het Falklandeilands pond passen echter niet in dit plaatje. De term slaat dan ook op valuta's waar weinig in wordt gehandeld, maar voor de internationale ondernemer die op zoek is naar betere marges, zijn ze wel degelijk interessant.

 • ZZP’er zit muurvast bij zakelijke bank

  DeOndernemer

  ZZP’er zit vast bij zakelijke bank
  6 uur geleden
  De meerderheid van de ZZP’ers in Nederland zit al 10 jaar of langer bij dezelfde bank. De reden daarvan is dat de ZZP’er niet weet hoe makkelijk het is over te stappen naar andere banken: slechts één op de drie vertrouwt de overstapservice tussen banken.

 • Meer stress onder ondernemers

  DeOndernemer

  Ondernemers aan de drugs
  6 uur geleden
  Stress door ondernemen is een bekend probleem, maar de omvang blijkt onderschat. Eén op de acht entrepreneurs ondervindt echt schade als gevolg van teveel stress. Bij ruim 20 procent is de druk zo hoog, dat men vlucht in het gebruik van harddrugs zoals XTC, om de situatie het hoofd te bieden.

Meer nieuws kennis

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie