BusinessCompleet

Tips: Hoe schrijf ik een advertentietekst?

Tips: Hoe schrijf ik een advertentietekst?

Door: BusinessCompleet 
Gepubliceerd: 8 januari 2013 09:46
Update: 8 januari 2013 11:50

Adverteren via Google vereist naast uitgebreide kennis van de techniek, van het biedingsproces en van de terminologie ook een creatieve en slimme schrijfstijl. Google hanteert hiervoor strenge advertentierichtlijnen. Wat zijn de regels van Google? 5 Inzichten om je aan de regels te houden.

1. Kort en bondig
Google advertenties zijn klein van formaat en hebben beperkte ruimte voor titel en tekst. Het is de kunst om in weinig woorden uw boodschap helder én prikkelend over te brengen. Je bent gebonden aan een maximum aantal karakters in je advertentietekst. Zo mag de titel uit maximaal 25 karakters bestaan, regel 1 en 2 uit 35 karakters en de link naar je website ook maximaal 35. 

2. Beperk hoofdletters
Hoofdletters vallen meer op, maar komen ook schreeuwerig over. Een goede Google advertentie maakt slim gebruik van hoofdletters binnen de strenge regels. Zo wordt veelvuldig gebruik van hoofdletters door Google niet geaccepteerd, zoals in dit voorbeeld:

KOOP NU BLOEMEN
NU fantastische aanbiedingen 
in MOOIE bloemen. KLIK!

3. Toestemming voor merknamen
Google beschermt het willekeurig en illegaal gebruik van merknamen in advertenties. Je wilt niet dat een concurrent jouw merknaam gebruikt voor meer of negatieve aandacht. En anderen willen niet dat je onterecht meelift op de populariteit van hun merk. je hebt dus toestemming nodig voor het gebruik van een merknaam in een advertentietekst. Voorbeeld: je verkoopt Nokia mobieltjes. Dan is eerst goedkeuring nodig van de fabrikant, voordat je deze merknaam mag gebruiken in de advertentietekst.

Lees verder.

Dit artikel is geplaatst in het kader van een samenwerking tussen DeOndernemer en BC.nl.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen kennis

 • Bedrijf betaalt zelden telefoonkosten

  DeOndernemer

  Bedrijf betaalt zelden telefoonkosten
  Gisteren, 10:53
  Werkgevers nemen zelden de mobiele telefoonkosten van hun personeel geheel voor hun rekening. Uit onderzoek blijkt dat slecht 4 procent van de werkgevers maandelijks deze kosten geheel betaalt.

 • Do's en don'ts van private lease

  DeOndernemer

  Do's en don'ts van private lease
  1 uur geleden
  De 'auto van de zaak' kent vele gezichten. Zo gebeurt het steeds vaker dat de zakenauto een vorm van private lease is waarbij niet de werkgever maar de werknemer de financiƫle risico's loopt. Private lease is een aantrekkelijke optie maar kan een bron van juridische conflicten zijn. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met je leaseauto als de omstandigheden op het werk veranderen?

 • De zes slechtste kantoorgewoontes

  DeOndernemer

  De slechtste kantoorgewoontes
  1 uur geleden
  We weten ondertussen dat een kantoorbaan niet al te goed is voor je gezondheid. Maar op zo'n doorsnee kantoordag is stilzitten misschien nog wel het laatste waar je je zorgen om moet maken. Bureauwerkers hebben namelijk een hele lijst vol aan slechte en vooral ongezonde kantoorgewoontes.

Meer nieuws kennis

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: