Minder nettosalaris

Directeur-grootaandeelhouder 'bijt dit jaar op houtje'

Directeur-grootaandeelhouder 'bijt dit jaar op houtje'

Door: DeOndernemer 
Gepubliceerd: 14 januari 2013 09:52
Update: 14 januari 2013 12:56

Ook voor de directeur-grootaandeelhouder moet dit jaar de broekriem worden aangetrokken. De dga's houden in 2013 bij een ongewijzigd salaris minder nettoloon over. Het verschil ten opzichte van 2012 kan oplopen tot ongeveer € 180 netto per maand.

Dga’s die niet verplicht verzekerd zijn voor de werknemersverzekeringen vallen onder het lage tarief voor de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet. Deze bijdrage wordt ingehouden op het nettoloon. Door onder andere de volgende drie wijzigingen houdt de dga minder netto loon over: 1) het tarief in de eerste schijf is verhoogd; 2) de premie Zorgverzekeringswet is verhoogd 3) de inkomensafhankelijke arbeidskorting is voor hogere inkomens verlaagd.

Achteruit
Een dga die een ‘gebruikelijk loon’ van € 43.000 op jaarbasis verdient, gaat er ongeveer € 95 per maand netto op achteruit. Een dga met een jaarsalaris van circa € 65.000 zelfs ongeveer € 180.

Bij de berekeningen is alleen rekening gehouden met het brutoloon en de inkomensafhankelijke bijdrage ZvW. Er is geen rekening gehouden met andere loonbestanddelen zoals een (bruto) vergoeding voor de ZvW of auto van de zaak. Er is ook geen rekening gehouden met wijzigingen in de inkomstenbelasting en toeslagen. Verder gaat men uit van een dga die jonger is dan 65 jaar.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen kennis

 • Bedrijf betaalt zelden telefoonkosten

  DeOndernemer

  Bedrijf betaalt zelden telefoonkosten
  Gisteren, 10:53
  Werkgevers nemen zelden de mobiele telefoonkosten van hun personeel geheel voor hun rekening. Uit onderzoek blijkt dat slecht 4 procent van de werkgevers maandelijks deze kosten geheel betaalt.

 • De zes slechtste kantoorgewoontes

  DeOndernemer

  De 6 slechtste kantoorgewoontes
  3 uur geleden
  We weten ondertussen dat een kantoorbaan niet al te goed is voor je gezondheid. Maar op zo'n doorsnee kantoordag is stilzitten misschien nog wel het laatste waar je je zorgen om moet maken. Bureauwerkers hebben namelijk een hele lijst vol aan slechte en vooral ongezonde kantoorgewoontes.

 • Do's en don'ts van private lease

  DeOndernemer

  Do's en don'ts van private lease
  3 uur geleden
  De 'auto van de zaak' kent vele gezichten. Zo gebeurt het steeds vaker dat de zakenauto een vorm van private lease is waarbij niet de werkgever maar de werknemer de financiële risico's loopt. Private lease is een aantrekkelijke optie maar kan een bron van juridische conflicten zijn. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met je leaseauto als de omstandigheden op het werk veranderen?

Meer nieuws kennis

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: