Minder nettosalaris

Directeur-grootaandeelhouder 'bijt dit jaar op houtje'

Directeur-grootaandeelhouder 'bijt dit jaar op houtje'

Door: DeOndernemer 
Gepubliceerd: 14 januari 2013 09:52
Update: 14 januari 2013 12:56

Ook voor de directeur-grootaandeelhouder moet dit jaar de broekriem worden aangetrokken. De dga's houden in 2013 bij een ongewijzigd salaris minder nettoloon over. Het verschil ten opzichte van 2012 kan oplopen tot ongeveer € 180 netto per maand.

Dga’s die niet verplicht verzekerd zijn voor de werknemersverzekeringen vallen onder het lage tarief voor de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet. Deze bijdrage wordt ingehouden op het nettoloon. Door onder andere de volgende drie wijzigingen houdt de dga minder netto loon over: 1) het tarief in de eerste schijf is verhoogd; 2) de premie Zorgverzekeringswet is verhoogd 3) de inkomensafhankelijke arbeidskorting is voor hogere inkomens verlaagd.

Achteruit
Een dga die een ‘gebruikelijk loon’ van € 43.000 op jaarbasis verdient, gaat er ongeveer € 95 per maand netto op achteruit. Een dga met een jaarsalaris van circa € 65.000 zelfs ongeveer € 180.

Bij de berekeningen is alleen rekening gehouden met het brutoloon en de inkomensafhankelijke bijdrage ZvW. Er is geen rekening gehouden met andere loonbestanddelen zoals een (bruto) vergoeding voor de ZvW of auto van de zaak. Er is ook geen rekening gehouden met wijzigingen in de inkomstenbelasting en toeslagen. Verder gaat men uit van een dga die jonger is dan 65 jaar.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen kennis

 • Google achtervolgt klant

  DeOndernemer

  Google achtervolgt klant
  23 oktober 2014, 10:13
  Google introduceert de consumentenbarometer voor 2014. Hiermee probeert de zoekmachine adverteerders, reclamebureaus en journalisten inzicht te bieden in het zoek- en koopgedrag van consumenten in 56 landen.

 • Overwerken maakt dik

  BC.nl

  Overwerken maakt dik
  Gisteren, 11:08
  Wie graag slank wil blijven, kan beter niet te veel overwerken. Want er ligt een verband tussen overwerken en overgewicht. Tien uur overwerken levert gemiddeld een kilo extra gewicht op.

 • Wintertijd: Bespaartips die meteen geld opleveren

  BC.nl

  Dit levert meteen geld op
  16 uur geleden
  Met het teruggaan van de klok in de nacht van 25 op 26 oktober begint de wintertijd weer. Je zult dat meteen merken in je bedrijf. De verlichting draait overuren en de werkruimte moet eerder warm worden gestookt.

Meer nieuws kennis

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

Reageer Door: calvinbrock735, 06 dec 2013 14:28
"This is just the information I am finding everywhere. Thanks for your blog, I ju st subscribe your blog. This is a nice blog. " https://www.rebelmouse.com/getridofcoldsores/

Reageer Door: calvinbrock735, 14 okt 2013 09:45
I am always searching online for articles that can help me. There is obviously a lot to know about this. I think you made some good points in Features also. Keep working, great job! Black Friday 2013

Reageer Door: musickaea, 10 okt 2013 04:48
Galajurken Ik ben meer dan gelukkig om dit bericht over als ik was ooit een collega-internationale vrijwilligers en het veranderde mijn leven voorgoed. Ik ben meer dan gelukkig om dit bericht over als ik was ooit een collega-internationale vrijwilligers en het veranderde mijn leven voorgoed.

Reageer Door: calvinbrock735, 09 okt 2013 19:01
calvinbrock735 schreef:
I was very pleased to find this site.I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you post. la fiesta sengkang

Reageer Door: calvinbrock735, 09 okt 2013 17:20
I was very pleased to find this site.I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you post. a fiesta sengkang

 

Promotie