Minder nettosalaris

Directeur-grootaandeelhouder 'bijt dit jaar op houtje'

Directeur-grootaandeelhouder 'bijt dit jaar op houtje'

Door: DeOndernemer 
Gepubliceerd: 14 januari 2013 09:52
Update: 14 januari 2013 12:56

Ook voor de directeur-grootaandeelhouder moet dit jaar de broekriem worden aangetrokken. De dga's houden in 2013 bij een ongewijzigd salaris minder nettoloon over. Het verschil ten opzichte van 2012 kan oplopen tot ongeveer € 180 netto per maand.

Dga’s die niet verplicht verzekerd zijn voor de werknemersverzekeringen vallen onder het lage tarief voor de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet. Deze bijdrage wordt ingehouden op het nettoloon. Door onder andere de volgende drie wijzigingen houdt de dga minder netto loon over: 1) het tarief in de eerste schijf is verhoogd; 2) de premie Zorgverzekeringswet is verhoogd 3) de inkomensafhankelijke arbeidskorting is voor hogere inkomens verlaagd.

Achteruit
Een dga die een ‘gebruikelijk loon’ van € 43.000 op jaarbasis verdient, gaat er ongeveer € 95 per maand netto op achteruit. Een dga met een jaarsalaris van circa € 65.000 zelfs ongeveer € 180.

Bij de berekeningen is alleen rekening gehouden met het brutoloon en de inkomensafhankelijke bijdrage ZvW. Er is geen rekening gehouden met andere loonbestanddelen zoals een (bruto) vergoeding voor de ZvW of auto van de zaak. Er is ook geen rekening gehouden met wijzigingen in de inkomstenbelasting en toeslagen. Verder gaat men uit van een dga die jonger is dan 65 jaar.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen kennis

 • 'Dan zijn we uitgepraat'

  DeOndernemer

  'Dan zijn we uitgepraat'
  1 oktober 2015, 06:21
  "Ik heb erover nagedacht en wil genoegen nemen met 4.800 euro." Het blijft even stil aan de andere kant van de lijn. Linda ergert zich. Wat heeft ze gisteren nou gezegd? 4.500 euro is het maximum. Welk deel van nee begrijpt hij niet?

 • Waarom bestuurders moeten fietsen

  DeOndernemer

  Waarom bazen moeten fietsen
  2 oktober 2015, 06:17
  Wat doe je als financiële instelling als je een plas op de weg ziet? Als eerste stap je direct af. Je zet je fiets weg. In feite is besturen te vergelijken met fietsen; bij elke pedaalslag, bij elke stuurbeweging pas je de planning aan en je komt doorgaans aan waar je wilt zijn.

 • Nederland corrupter dan je denkt

  DeOndernemer

  Nederland corrupter dan je denkt
  2 oktober 2015, 07:50
  Nederlanders denken dat corruptie in ons land weinig voorkomt. Tegelijkertijd stapelen de schandalen zich op. Promovendus Jacqueline Bos concludeert dat de definitie van corruptie vaag is, de regelgeving erg zacht en dat harde regelgeving en concrete sancties op alle niveaus worden geschuwd.

Meer nieuws kennis

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: