Minder nettosalaris

Directeur-grootaandeelhouder 'bijt dit jaar op houtje'

Directeur-grootaandeelhouder 'bijt dit jaar op houtje'

Door: DeOndernemer 
Gepubliceerd: 14 januari 2013 09:52
Update: 14 januari 2013 12:56

Ook voor de directeur-grootaandeelhouder moet dit jaar de broekriem worden aangetrokken. De dga's houden in 2013 bij een ongewijzigd salaris minder nettoloon over. Het verschil ten opzichte van 2012 kan oplopen tot ongeveer € 180 netto per maand.

Dga’s die niet verplicht verzekerd zijn voor de werknemersverzekeringen vallen onder het lage tarief voor de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet. Deze bijdrage wordt ingehouden op het nettoloon. Door onder andere de volgende drie wijzigingen houdt de dga minder netto loon over: 1) het tarief in de eerste schijf is verhoogd; 2) de premie Zorgverzekeringswet is verhoogd 3) de inkomensafhankelijke arbeidskorting is voor hogere inkomens verlaagd.

Achteruit
Een dga die een ‘gebruikelijk loon’ van € 43.000 op jaarbasis verdient, gaat er ongeveer € 95 per maand netto op achteruit. Een dga met een jaarsalaris van circa € 65.000 zelfs ongeveer € 180.

Bij de berekeningen is alleen rekening gehouden met het brutoloon en de inkomensafhankelijke bijdrage ZvW. Er is geen rekening gehouden met andere loonbestanddelen zoals een (bruto) vergoeding voor de ZvW of auto van de zaak. Er is ook geen rekening gehouden met wijzigingen in de inkomstenbelasting en toeslagen. Verder gaat men uit van een dga die jonger is dan 65 jaar.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen kennis

 • Interimmer redt de economie

  DeOndernemer

  Interimmer redt de economie
  27 augustus 2015, 13:59
  Interim blijkt het vangnet dat economisch herstel mede realiseert. Sinds de economie in Nederland stukje bij beetje opkrabbelt, durven bedrijven weer te investeren. Hiervoor worden steeds vaker ervaren specialisten gevraagd. Interim-management biedt hier uitkomst.

 • Het beste moment om een vacature te plaatsen

  DeOndernemer

  Strategisch vacatures plaatsen
  27 augustus 2015, 13:46
  Maandag is de beste dag en september is de beste maand om vacatures te plaatsten. De krapte op de arbeidsmarkt neemt toe en dat was voor vacatures.nl aanleiding om het zoekgedrag van bezoekers op de website te analyseren.

 • Universiteit heeft z'n langste tijd gehad

  DeOndernemer

  Universiteit heeft langste tijd gehad
  28 augustus 2015, 11:18
  Het huidige Nederlandse systeem met dertien universiteiten, die allemaal hetzelfde doen en willen, heeft zijn langste tijd gehad. Het wordt tijd voor een omslag van 'een universiteit voor iedereen', naar 'iedereen zijn universiteit.'

Meer nieuws kennis

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: