Minder nettosalaris

Directeur-grootaandeelhouder 'bijt dit jaar op houtje'

Directeur-grootaandeelhouder 'bijt dit jaar op houtje'

Door: DeOndernemer 
Gepubliceerd: 14 januari 2013 09:52
Update: 14 januari 2013 12:56

Ook voor de directeur-grootaandeelhouder moet dit jaar de broekriem worden aangetrokken. De dga's houden in 2013 bij een ongewijzigd salaris minder nettoloon over. Het verschil ten opzichte van 2012 kan oplopen tot ongeveer € 180 netto per maand.

Dga’s die niet verplicht verzekerd zijn voor de werknemersverzekeringen vallen onder het lage tarief voor de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet. Deze bijdrage wordt ingehouden op het nettoloon. Door onder andere de volgende drie wijzigingen houdt de dga minder netto loon over: 1) het tarief in de eerste schijf is verhoogd; 2) de premie Zorgverzekeringswet is verhoogd 3) de inkomensafhankelijke arbeidskorting is voor hogere inkomens verlaagd.

Achteruit
Een dga die een ‘gebruikelijk loon’ van € 43.000 op jaarbasis verdient, gaat er ongeveer € 95 per maand netto op achteruit. Een dga met een jaarsalaris van circa € 65.000 zelfs ongeveer € 180.

Bij de berekeningen is alleen rekening gehouden met het brutoloon en de inkomensafhankelijke bijdrage ZvW. Er is geen rekening gehouden met andere loonbestanddelen zoals een (bruto) vergoeding voor de ZvW of auto van de zaak. Er is ook geen rekening gehouden met wijzigingen in de inkomstenbelasting en toeslagen. Verder gaat men uit van een dga die jonger is dan 65 jaar.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen kennis

 • Overspel begint op de werkvloer

  DeOndernemer

  Overspel begint op de werkvloer
  Gisteren, 11:05
  Het werk blijkt de belangrijkste plek voor het ontstaan van een affaire. Maar liefst twee derde van alle schuinsmarcheerders in Nederland beginnen op de werkvloer aan hun ontrouw.

 • Telefoon negeren kost tonnen

  DeOndernemer

  Telefoon negeren kost tonnen
  Gisteren, 10:33
  Bedrijven lopen tonnen mis door onbereikbaarheid of door slecht ontwikkeld commercieel gedrag van de medewerkers aan de telefoon.

 • Kwart ZZP'ers is zakelijk adviseur

  DeOndernemer.nl

  Kwart ZZP'ers is zakelijk adviseur
  Gisteren, 10:48
  Het aantal ZZP’ers in de zakelijke dienstverlening is in de afgelopen vijf jaar fors gegroeid, met 74.000 naar meer dan een kwart miljoen. Als gevolg van deze groei is inmiddels een kwart van alle ZZP’ers in Nederland actief als zelfstandig adviseur.

Meer nieuws kennis

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie