BusinessCompleet

'Schadevergoeding bedrijfsleven moet beter'

'Schadevergoeding bedrijfsleven moet beter'

Door: BusinessCompleet 
Gepubliceerd: 18 januari 2013 10:26
Update: 18 januari 2013 10:31

Het wetsvoorstel Nadeelcompensatie & schadevergoeding, dat de schadevergoeding regelt voor ondernemers die getroffen zijn door overheidsbesluiten, lost problemen voor het bedrijfsleven niet op. Vooral de berekening van de nadeelcompensatie en de bewijslast zijn knelpunten voor ondernemers. 

Wetsvoorstel
Dat schrijven de ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland in een brief aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. De Eerste Kamer behandelt op 29 januari het wetsvoorstel dat een financiële compensatie regelt bij rechtmatige overheidsbesluiten zoals wegopbrekingen. Op zich zijn de ondernemersorganisaties blij dat er een voorstel op tafel ligt. Dat zorgt voor een gewenste uniformering van de verzoekprocedures.

Knelpunten
Wel vragen de organisaties aandacht voor de belangrijke knelpunten die in de praktijk ontstaan als ondernemers een dergelijk verzoek in willen dienen. De drempels zijn extreem hoog, of onduidelijk. Zo moet bijvoorbeeld volgens een eis de geleden schade hoger zijn dan 15 procent van de omzet. Slechts schade boven die drempel komt voor een vergoeding in aanmerking.

Lees verder.

Dit artikel is geplaatst in het kader van een samenwerking tussen DeOndernemer en BC.nl.

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  


 

Meest gelezen kennis

 • Spontaniteit en creativiteit weggeorganiseerd

  DeOndernemer

  Spontaniteit weggeorganiseerd
  Gisteren, 13:16
  Standaardisering en stramien zijn gemeengoed en dat maakt de organisatie stroef en futloos. Medewerkers krijgen steeds meer moeite om er te werken op de wijze waarop ze geacht worden te werken. Spontaniteit en creativiteit zijn weggeorganiseerd.

 • Zelf je salaris bepalen

  DeOndernemer

  Zelf je salaris bepalen
  23 uur geleden
  Ondernemer en bestsellerauteur Ricardo Semler leidt een democratisch bedrijf waar werknemers eigen werktijden, baas en salaris bepalen. Ruim 57 procent van de Nederlandse werknemers ziet deze aanpak, de zogeheten Semco-stijl, wel zitten.

 • Van nieuwe naar vaste klant

  DeOndernemer

  Van nieuwe naar vaste klant
  3 uur geleden
  Veel ondernemers die ook online actief zijn focussen zich te veel op het steeds opnieuw binnenhalen van nieuwe klanten in plaats van bestaande klanten te behouden met goede communicatie. Dat laatste is relatief goedkoper en daarbij waardevoller (merkbinding).

Meer nieuws kennis

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: