BusinessCompleet

'Schadevergoeding bedrijfsleven moet beter'

'Schadevergoeding bedrijfsleven moet beter'

Door: BusinessCompleet 
Gepubliceerd: 18 januari 2013 10:26
Update: 18 januari 2013 10:31

Het wetsvoorstel Nadeelcompensatie & schadevergoeding, dat de schadevergoeding regelt voor ondernemers die getroffen zijn door overheidsbesluiten, lost problemen voor het bedrijfsleven niet op. Vooral de berekening van de nadeelcompensatie en de bewijslast zijn knelpunten voor ondernemers. 

Wetsvoorstel
Dat schrijven de ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland in een brief aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. De Eerste Kamer behandelt op 29 januari het wetsvoorstel dat een financiële compensatie regelt bij rechtmatige overheidsbesluiten zoals wegopbrekingen. Op zich zijn de ondernemersorganisaties blij dat er een voorstel op tafel ligt. Dat zorgt voor een gewenste uniformering van de verzoekprocedures.

Knelpunten
Wel vragen de organisaties aandacht voor de belangrijke knelpunten die in de praktijk ontstaan als ondernemers een dergelijk verzoek in willen dienen. De drempels zijn extreem hoog, of onduidelijk. Zo moet bijvoorbeeld volgens een eis de geleden schade hoger zijn dan 15 procent van de omzet. Slechts schade boven die drempel komt voor een vergoeding in aanmerking.

Lees verder.

Dit artikel is geplaatst in het kader van een samenwerking tussen DeOndernemer en BC.nl.

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen kennis

 • Een gekkenhuis op het werk

  DeOndernemer

  Een gekkenhuis op het werk
  Gisteren, 11:11
  Overwerken, eindeloze to-do lijstjes en je pauzes overslaan om je werk gedaan te krijgen. Ruim 58% van de werkende Nederlanders wordt hier helemaal gek van! De vaak grote verantwoordelijkheid en hoge prestatiedruk maken het vaak een gekkenhuis op het werk.

 • Zieke flexwerker kan je duur komen te staan

  BC.nl

  Zieke flexwerker grote kostenpost
  1 uur geleden
  Werkgevers die zich niet tijdig voorbereiden op de nieuwe Ziektewet (BeZaVa) krijgen binnenkort de rekening gepresenteerd. Zieke (ex-)werknemers in 2014 zijn bepalend voor de premie van werkgevers in 2016.

 • Apple verwacht opnieuw succes met iPhone 6

  DeOndernemer

  Apple verwacht opnieuw succes met iPhone 6
  21 uur geleden
  Ongeveer een jaar na de aankondiging van de iPhone 5s , wordt nu verwacht dat de lancering van de nieuwe iPhone 6 ook binnenkort plaats gaat vinden.

Meer nieuws kennis

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: