BusinessCompleet

'Schadevergoeding bedrijfsleven moet beter'

'Schadevergoeding bedrijfsleven moet beter'

Door: BusinessCompleet 
Gepubliceerd: 18 januari 2013 10:26
Update: 18 januari 2013 10:31

Het wetsvoorstel Nadeelcompensatie & schadevergoeding, dat de schadevergoeding regelt voor ondernemers die getroffen zijn door overheidsbesluiten, lost problemen voor het bedrijfsleven niet op. Vooral de berekening van de nadeelcompensatie en de bewijslast zijn knelpunten voor ondernemers. 

Wetsvoorstel
Dat schrijven de ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland in een brief aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. De Eerste Kamer behandelt op 29 januari het wetsvoorstel dat een financiële compensatie regelt bij rechtmatige overheidsbesluiten zoals wegopbrekingen. Op zich zijn de ondernemersorganisaties blij dat er een voorstel op tafel ligt. Dat zorgt voor een gewenste uniformering van de verzoekprocedures.

Knelpunten
Wel vragen de organisaties aandacht voor de belangrijke knelpunten die in de praktijk ontstaan als ondernemers een dergelijk verzoek in willen dienen. De drempels zijn extreem hoog, of onduidelijk. Zo moet bijvoorbeeld volgens een eis de geleden schade hoger zijn dan 15 procent van de omzet. Slechts schade boven die drempel komt voor een vergoeding in aanmerking.

Lees verder.

Dit artikel is geplaatst in het kader van een samenwerking tussen DeOndernemer en BC.nl.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen kennis

 • Zo krijgt een ZZP’er geld

  BC.nl

  Zo krijgt een ZZP’er geld
  16 oktober 2014, 10:41
  De meeste ZZP’ers werken als freelancers, en maken gebruik van een contractvorm waarbij een bedrijf of een individu zich verbindt om een prestatie te leveren voor een opdrachtgever. Dit biedt voordelen voor de opdrachtgever maar ook voor de ZZP’er.

 • Online reputatie ondernemers beschermd

  ANP

  Online reputatie beschermd
  17 oktober 2014, 10:59
  Ondernemers kunnen vanaf donderdag hun online reputatie beschermen. Het Netwerk Notarissen heeft hiervoor de socialemediaclausule gelanceerd. Zakelijke partners spreken af niet met modder te gaan gooien als het tot een breuk komt.

 • Personeelsbeleid voor u als ondernemer

  DeOndernemer

  Personeelsbeleid voor u als ondernemer
  Gisteren, 09:59
  Uw organisatie ontwikkelt zich voortdurend en u verwacht dit ook van uw personeel. Toch is het niet vanzelfsprekend dat uw huidige personeel altijd alle wijzigingen goed kan volgen. De vakkennis moet goed worden bijgehouden, vaardigheden moeten snel eigen worden gemaakt en soms vraagt het om een andere werkhouding.

Meer nieuws kennis

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie