Binnenstad Apeldoorn in top 3 meest gevarieerde winkelaanbod

Gepubliceerd: 2 januari 2013 11:23
Update: 2 januari 2013 11:26

De binnenstad van Apeldoorn staat met 67 winkels op de tweede plaats van steden met het meest gevarieerde winkelaanbod. Het winkelcentrum van Haarlem heeft met 68 soorten winkels het meest gevarieerde winkelaanbod van Nederland.

Middelburg verovert met 66 winkels de derde plek, zo blijkt uit een woensdag gepubliceerde top 15 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Sinds de vorige meting in 2008 kregen 's lands meest diverse winkelcentra er vooral zaken bij die zijn gespecialiseerd in huishoudelijke artikelen, groente, natuurvoeding en reformartikelen. Vertrokken zijn met name sportzaken en verkopers van onder meer wasmachines, en verf en behang, aldus het CBS.

Nijmegen

Vier jaar geleden riep het statistiekbureau de binnenstad van Nijmegen nog uit tot meest diverse winkelbuurt. Die telde toen 66 soorten winkels. Dat is inmiddels teruggelopen tot 64, waardoor Nijmegen is afgezakt naar de zesde plaats op de ranglijst. In 2012 hadden de 15 winkelcentra met het meest gevarieerde winkelaanbod gemiddeld 63,3 winkelsoorten. Dit waren er 1,5 meer dan de 61,8 soorten in 2008.

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

 

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen regionieuws

 • Gemeente blundert met privégegevens burgers

  DeOndernemer

  Gemeente blundert met privégegevens
  7 uur geleden
  De gemeente Hellendoorn heeft privégegevens van de bewoners van een bungalowpark online gezet. De gegevens stonden in een document waar per huisje de situatie van de bewoners werd besproken

 • Begraafplaats in geluidswal

  DeOndernemer

  Begraafplaats in geluidswal
  7 uur geleden
  De Amsterdamse begraafplaats Buitenveldert wil in een geluidswal langs de A10 tientallen graven plaatsen. De bouw van de nieuwe geluidswal, die langs de begraafplaats loopt, begint in 2016.

 • Monstertruckdrama kost burgemeester de kop

  ANP

  'Ongeïnteresseerde' burgemeester
  8 uur geleden
  Het fatale ongeluk met een monstertruck op 28 september 2014 in Haaksbergen heeft burgemeester Hans Gerritsen (PvdA) van die gemeente woensdagavond de kop gekost. De Onderzoeksraad voor Veiligheid uitte de raad scherpe kritiek op de evenementenorganisatie.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: