Binnenstad Apeldoorn in top 3 meest gevarieerde winkelaanbod

Gepubliceerd: 2 januari 2013 11:23
Update: 2 januari 2013 11:26

De binnenstad van Apeldoorn staat met 67 winkels op de tweede plaats van steden met het meest gevarieerde winkelaanbod. Het winkelcentrum van Haarlem heeft met 68 soorten winkels het meest gevarieerde winkelaanbod van Nederland.

Middelburg verovert met 66 winkels de derde plek, zo blijkt uit een woensdag gepubliceerde top 15 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Sinds de vorige meting in 2008 kregen 's lands meest diverse winkelcentra er vooral zaken bij die zijn gespecialiseerd in huishoudelijke artikelen, groente, natuurvoeding en reformartikelen. Vertrokken zijn met name sportzaken en verkopers van onder meer wasmachines, en verf en behang, aldus het CBS.

Nijmegen

Vier jaar geleden riep het statistiekbureau de binnenstad van Nijmegen nog uit tot meest diverse winkelbuurt. Die telde toen 66 soorten winkels. Dat is inmiddels teruggelopen tot 64, waardoor Nijmegen is afgezakt naar de zesde plaats op de ranglijst. In 2012 hadden de 15 winkelcentra met het meest gevarieerde winkelaanbod gemiddeld 63,3 winkelsoorten. Dit waren er 1,5 meer dan de 61,8 soorten in 2008.

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

 

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • Hofstad hart van grootste creditcardfraude ooit

  ANP

  Hofstad hart megacreditcardfraude
  Gisteren, 09:22
  Een Haagse growshop was volgens de Duitse justitie het Nederlandse epicentrum van de grootste creditcardfraude ooit.

 • Tientallen leerlingen verlaten Steve Jobsschool

  Tientallen leerlingen verlaten Steve Jobsschool
  Gisteren, 12:35
  De overgang van boeken naar iPads heeft de nieuwe Steve Jobsschool in IJsselmuiden tientallen leerlingen gekost. Dat laat directeur Sander Dorst desgevraagd aan RTV Oost weten. De basisschool had vorig jaar nog 94 leerlingen waarvan er nog 62 over zijn.

 • Cosmo Trucks/Koops Furness vraagt uitstel van betaling aan

  Cosmo Trucks/Koops Furness vraagt uitstel van betaling aan
  Gisteren, 10:01
  Cosmo Trucks /Koops Furness uit Zwolle heeft surseance van betaling aangevraagd. Dat meldt Transport Online. De vraag om uitstel van betaling is bevestigd door FNV Bondgenoten. De hoofdvestiging van Cosmo Trucks en Koops Furness is in Zwolle.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: