Binnenstad Apeldoorn in top 3 meest gevarieerde winkelaanbod

Gepubliceerd: 2 januari 2013 11:23
Update: 2 januari 2013 11:26

De binnenstad van Apeldoorn staat met 67 winkels op de tweede plaats van steden met het meest gevarieerde winkelaanbod. Het winkelcentrum van Haarlem heeft met 68 soorten winkels het meest gevarieerde winkelaanbod van Nederland.

Middelburg verovert met 66 winkels de derde plek, zo blijkt uit een woensdag gepubliceerde top 15 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Sinds de vorige meting in 2008 kregen 's lands meest diverse winkelcentra er vooral zaken bij die zijn gespecialiseerd in huishoudelijke artikelen, groente, natuurvoeding en reformartikelen. Vertrokken zijn met name sportzaken en verkopers van onder meer wasmachines, en verf en behang, aldus het CBS.

Nijmegen

Vier jaar geleden riep het statistiekbureau de binnenstad van Nijmegen nog uit tot meest diverse winkelbuurt. Die telde toen 66 soorten winkels. Dat is inmiddels teruggelopen tot 64, waardoor Nijmegen is afgezakt naar de zesde plaats op de ranglijst. In 2012 hadden de 15 winkelcentra met het meest gevarieerde winkelaanbod gemiddeld 63,3 winkelsoorten. Dit waren er 1,5 meer dan de 61,8 soorten in 2008.

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

 

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • Nederlands bedrijf ruimt Hamburg op

  DeOndernemer

  Nederlands bedrijf ruimt Hamburg op
  Gisteren, 14:17
  De Duitse tak van het Nederlandse bedrijf BWaste International BV uit Eefde is vanaf nu verantwoordelijk voor het opruimen van ondergronds afval in de Duitse stad Hamburg. Het bedrijf is geselecteerd als leverancier voor de reiniging en het onderhoud van de ondergrondse afvalverzameling.

 • Drama Haaksbergen: monstertruckshow afgelast

  DeOndernemer

  Monstertruckshow afgelast
  Gisteren, 10:07
  De monstertruckshow die voor dinsdag op het programma stond in het Twentse Tubbergen, is afgelast.

 • Mannen nu ook welkom bij NetJEwerk

  Mannen nu ook welkom bij NetJEwerk
  Gisteren, 11:40
  NetJEwerk, het bedrijf van de Apeldoornse Sandra Weijers, verhuist 1 oktober naar de Apeldoorn Business Campus aan de Prins Willem Alexanderlaan in Apeldoorn. NetJEwerk faciliteert werkenden, werkgevers en startende ondernemers. Tot dusver richtte het bedrijf zich uitsluitend op vrouwen, maar nu zijn ook mannen welkom.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie