Binnenstad Apeldoorn in top 3 meest gevarieerde winkelaanbod

Gepubliceerd: 2 januari 2013 11:23
Update: 2 januari 2013 11:26

De binnenstad van Apeldoorn staat met 67 winkels op de tweede plaats van steden met het meest gevarieerde winkelaanbod. Het winkelcentrum van Haarlem heeft met 68 soorten winkels het meest gevarieerde winkelaanbod van Nederland.

Middelburg verovert met 66 winkels de derde plek, zo blijkt uit een woensdag gepubliceerde top 15 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Sinds de vorige meting in 2008 kregen 's lands meest diverse winkelcentra er vooral zaken bij die zijn gespecialiseerd in huishoudelijke artikelen, groente, natuurvoeding en reformartikelen. Vertrokken zijn met name sportzaken en verkopers van onder meer wasmachines, en verf en behang, aldus het CBS.

Nijmegen

Vier jaar geleden riep het statistiekbureau de binnenstad van Nijmegen nog uit tot meest diverse winkelbuurt. Die telde toen 66 soorten winkels. Dat is inmiddels teruggelopen tot 64, waardoor Nijmegen is afgezakt naar de zesde plaats op de ranglijst. In 2012 hadden de 15 winkelcentra met het meest gevarieerde winkelaanbod gemiddeld 63,3 winkelsoorten. Dit waren er 1,5 meer dan de 61,8 soorten in 2008.

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

 

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • Excellente basisschool gestraft

  DeOndernemer

  Excellente basisschool gestraft
  21 uur geleden
  De Van Oldenbarneveltschool in Rotterdam krijgt voortaan geen 198.000 euro subsidie meer, maar 45.000 euro. De excellent presterende basisschool - de Cito-score ligt met 541 ver boven het landelijke gemiddelde van 535 - delft het onderspit in nieuw onderwijsbeleid.

 • Afgevallen nummerbord verraadt doorrijder

  ANP

  Afgevallen nummerbord verraadt doorrijder
  Gisteren, 07:02
  Een 24-jarige automobilist heeft zondagmorgen in zijn woonplaats Kampen de gevel van een woning geramd. Het kostte de politie weinig moeite de verdachte op te sporen. Bij de gehavende woning lag de kentekenplaat van de auto.

 • Massagesalons dicht om 'happy end'

  ANP

  Dicht om 'happy end'
  16 uur geleden
  Bij een controle van de gemeente zijn twaalf Amsterdamse massagesalons betrapt op het bieden van seksuele diensten.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie