1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.......

De allerrijksten nog rijker

De allerrijksten nog rijker

Gepubliceerd: 2 januari 2013 13:48

De geldberg van de allerrijksten ter wereld blijft groeien. Terwijl de gemiddelde ondernemer het afgelopen jaar diep z'n reserves heeft moeten aanboren, zijn de 100 rijkste mensen ter wereld in 2011 samen 241 miljard dollar (182 miljard euro) rijker geworden. Amancio Ortega, ging er afgelopen jaar het meest op vooruit. Dat blijkt uit de meest recente stand van de Bloomberg Billionaires Index.

's Werelds rijksten sloten 2012 af met een gezamenlijk vermogen van 1900 miljard dollar. Slechts zestien van de allerrijksten zagen hun vermogen afgelopen jaar dalen.

Amancio Ortega
De oprichter van het Spaanse kledingbedrijf Inditex, Amancio Ortega, ging er afgelopen jaar het meest op vooruit. Dankzij de sterke koersstijging van de aandelen van het moederbedrijf van Zara klom zijn vermogen met 22,2 miljard dollar tot 57,5 miljard dollar.

Carlos Slim
De Mexicaanse telecombaas Carlos Slim bleef de allerrijkste persoon. Het vermogen van de topman van América Móvil klom in 2012 met 21,6 procent tot ruim 75 miljard dollar. Bill Gates volgt Slim met een vermogen van circa 63 miljard dollar. De oprichter van Microsoft werd vorig jaar 7 miljard dollar rijker, vooral doordat de aandelen van zijn softwarebedrijf goed presteerden.

Warren Buffet
De Amerikaanse investeerder Warren Buffett moest zijn plaats in de top 3 afstaan aan Ortega en zakte naar plaats 4. Zijn vermogen groeide met ruim 5 miljard dollar, hoewel hij in 2012 meer dan 22 miljoen aandelen in zijn investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway weggaf aan goede doelen. Buffett heeft zich voorgenomen het grootste deel van zijn fortuin weg te geven en zette zich afgelopen jaar in voor hogere belastingen voor de rijkste Amerikanen.

Eike Batista
De Braziliaan Eike Batista was de grote verliezer onder de miljardairs. De eigenaar van grondstofinvesteerder EBX verloor ruim 10 miljard dollar en eindigde het jaar met een vermogen van 12,4 miljard dollar. Daarmee kwam hij op 31 december uit op de 75e plek van de ranglijst die financieel persbureau Bloomberg dagelijks ververst. Eind maart stond hij nog in de top 10.

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • Boek over meesterschap in ondernemen

  Boek over meesterschap in ondernemen
  22 uur geleden
  Ondernemers missen mensen om zich heen die hen aanscherpen. Dat leidt tot een vorm van eenzaamheid te midden van heel veel contacten. Als ze niet oppassen raken ze gevangen in een comfortzone. Omdat persoonlijke groei zakelijke groei is, wordt een ondernemer, vroeg of laat, het plafond van zijn onderneming. Dat plafond kun je het beste doorbreken met een groep ondernemers aan wie je je kunt scherpen." Dit stelt auteur Bernard de Groot in zijn nieuwe boek 'Meesterschap in ondernemen - Een gilde v

 • Wie wordt Ondernemer van het Jaar?

  Wie wordt Ondernemer van het Jaar?
  Gisteren, 07:25
  Op 10 december 2014 is de 10e editie van de verkiezing Ondernemer en Starter van het Jaar 2014 in de regio Zwolle. Tijdens het Regio Zwolle Congres zal de uitreiking van deze prijzen plaatsvinden.

 • Gesprek over gebouw Westpoint

  Gesprek over gebouw Westpoint
  Gisteren, 11:04
  Burgemeester en wethouders van Apeldoorn willen met de gemeenteraad in gesprek over gebouw Westpoint. Dat meldt de Stentor vandaag.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie