Belgische HEMA-vestiging ontsloeg moslima onterecht

Gepubliceerd: 2 januari 2013 14:23
Update: 2 januari 2013 14:28

De HEMA-vestiging in het Belgische Genk had een moslima niet mogen ontslaan omdat ze een hoofddoek droeg. Dat heeft de arbeidsrechter in België woensdag bepaald. De Nederlandse winkelketen moet de 21-jarige vrouw een half jaar loon uitbetalen, ruim 9.000 euro.

Neutraliteitsbeleid

Volgens de rechtbank had HEMA België geen duidelijk 'neutraliteitsbeleid' waardoor ze haar geloofsovertuiging niet zou mogen uitdragen in de winkel. Daarom had het warenhuis geen gegronde reden om de caissière in 2011 op basis van haar geloofsovertuiging weg te sturen.

Duidelijke dresscode

De advocaat van de vrouw reageerde tevreden. "Ze heeft twee maanden zonder probleem met een hoofddoek mogen werken, maar na klachten van klanten mocht dit opeens niet meer. Dit had niets met een neutraliteitsbeleid te maken''. De rechter tekende wel aan dat de vrouw de zaak waarschijnlijk had verloren als ze haar klacht op dit moment had ingediend. Dit omdat de HEMA inmiddels een duidelijker dresscode heeft ingevoerd.

De zaak veroorzaakte veel ophef in België. In Genk werd een protestmars gehouden tegen het beleid van de HEMA.

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

 

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • Workshop LinkedIn de Ondernemer

  Workshop LinkedIn de Ondernemer
  Gisteren, 14:18
  De Ondernemer hield vorige week voor de tweede keer de workshop Succes met LinkedIn. Dit keer was niet het Stentorgebouw in Apeldoorn de plaats van handeling, maar Studio Y28 in Zutphen.

 • Lovetofund: crowdfunding voor de regio Zwolle

  Lovetofund: crowdfunding voor de regio Zwolle
  Gisteren, 14:04
  Startende ondernemers in de regio Zwolle kunnen binnenkort hun initiatief financieren met hulp van particuliere investeerders. Het is voor het eerst dat er in deze contreien een zogeheten crowdfundingplatform van de grond komt.

 • MKB Nederland: "Begrijpelijke begroting"

  MKB Nederland: "Begrijpelijke begroting"
  Gisteren, 11:09
  De ondernemersorganisaties MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland vinden dat het kabinet onder de omstandigheden een begrijpelijke begroting heeft gemaakt, maar voor het terugbrengen van groei van de economie is meer nodig. Dat meldt MKB Nederland op haar website.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie