Belgische HEMA-vestiging ontsloeg moslima onterecht

Gepubliceerd: 2 januari 2013 14:23
Update: 2 januari 2013 14:28

De HEMA-vestiging in het Belgische Genk had een moslima niet mogen ontslaan omdat ze een hoofddoek droeg. Dat heeft de arbeidsrechter in België woensdag bepaald. De Nederlandse winkelketen moet de 21-jarige vrouw een half jaar loon uitbetalen, ruim 9.000 euro.

Neutraliteitsbeleid

Volgens de rechtbank had HEMA België geen duidelijk 'neutraliteitsbeleid' waardoor ze haar geloofsovertuiging niet zou mogen uitdragen in de winkel. Daarom had het warenhuis geen gegronde reden om de caissière in 2011 op basis van haar geloofsovertuiging weg te sturen.

Duidelijke dresscode

De advocaat van de vrouw reageerde tevreden. "Ze heeft twee maanden zonder probleem met een hoofddoek mogen werken, maar na klachten van klanten mocht dit opeens niet meer. Dit had niets met een neutraliteitsbeleid te maken''. De rechter tekende wel aan dat de vrouw de zaak waarschijnlijk had verloren als ze haar klacht op dit moment had ingediend. Dit omdat de HEMA inmiddels een duidelijker dresscode heeft ingevoerd.

De zaak veroorzaakte veel ophef in België. In Genk werd een protestmars gehouden tegen het beleid van de HEMA.

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

 

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • Vrouw spot blote man in tuin

  ANP

  Vrouw spot blote man
  14 uur geleden
  De bewoonster van een huis aan de Lange Nobelstraat in Zierikzee heeft opvallend nachtelijk bezoek gekregen.

 • A1 stijgt in lijstje met twintig 'duurste' files

  De Stentor

  A1 stijgt in lijstje met twintig 'duurste' files
  10 uur geleden
  Files op de A1 langs Deventer kostten de economie in 2013 3,6 miljoen euro. Dat stellen vervoerders en verladers na een berekening van TNO.

 • Bestelauto rijdt in op agenten

  ANP

  Bestelauto rijdt in op agenten
  13 uur geleden
  De politie in Rotterdam heeft maandagochtend waarschuwingsschoten gelost nadat een bestelauto op agenten was ingereden. De bestuurder van de auto is aangehouden.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie