Belgische HEMA-vestiging ontsloeg moslima onterecht

Gepubliceerd: 2 januari 2013 14:23
Update: 2 januari 2013 14:28

De HEMA-vestiging in het Belgische Genk had een moslima niet mogen ontslaan omdat ze een hoofddoek droeg. Dat heeft de arbeidsrechter in België woensdag bepaald. De Nederlandse winkelketen moet de 21-jarige vrouw een half jaar loon uitbetalen, ruim 9.000 euro.

Neutraliteitsbeleid

Volgens de rechtbank had HEMA België geen duidelijk 'neutraliteitsbeleid' waardoor ze haar geloofsovertuiging niet zou mogen uitdragen in de winkel. Daarom had het warenhuis geen gegronde reden om de caissière in 2011 op basis van haar geloofsovertuiging weg te sturen.

Duidelijke dresscode

De advocaat van de vrouw reageerde tevreden. "Ze heeft twee maanden zonder probleem met een hoofddoek mogen werken, maar na klachten van klanten mocht dit opeens niet meer. Dit had niets met een neutraliteitsbeleid te maken''. De rechter tekende wel aan dat de vrouw de zaak waarschijnlijk had verloren als ze haar klacht op dit moment had ingediend. Dit omdat de HEMA inmiddels een duidelijker dresscode heeft ingevoerd.

De zaak veroorzaakte veel ophef in België. In Genk werd een protestmars gehouden tegen het beleid van de HEMA.

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

 

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • Vliegramp mogelijk einde Malaysia Airlines

  Vliegramp mogelijk einde Malaysia Airlines
  20 uur geleden
  De vliegramp van afgelopen donderdag kan volgens geruchten wel eens het einde betekenen van Malaysia Airlines. De luchtvaartmaatschappij, die al in financieel zwaar weer verkeert, krijgt door teruglopende boekingen grote gaten in de omzet. Commercieel directeur Hugh Dunleavy zegt in een interview met Het Financieele Dagblad dat het einde nog niet nabij is.

 • Ontslag na relatie met burgemeester

  ANP

  Ontslag na relatie met burgemeester
  23 uur geleden
  De gemeente Werkendam wil dat gemeentesecretaris Erwin Koenen vertrekt vanwege de relatie die hij kreeg met burgemeester Carla Breuer.

 • Vierdaagsewandelaars geterroriseerd

  DeOndernemer

  Vierdaagsewandelaars geterroriseerd
  Gisteren, 10:40
  Vier zwaar gebutste caravans, twee auto's vol deuken en een vernielde tent. 18 Twentenaren die de vierdaagseweek doorbrachten op een camping aan de rand van het dorp Weurt, vlakbij Nijmegen, bewaren slechte herinneringen aan hun verblijf daar.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: