Belgische HEMA-vestiging ontsloeg moslima onterecht

Gepubliceerd: 2 januari 2013 14:23
Update: 2 januari 2013 14:28

De HEMA-vestiging in het Belgische Genk had een moslima niet mogen ontslaan omdat ze een hoofddoek droeg. Dat heeft de arbeidsrechter in België woensdag bepaald. De Nederlandse winkelketen moet de 21-jarige vrouw een half jaar loon uitbetalen, ruim 9.000 euro.

Neutraliteitsbeleid

Volgens de rechtbank had HEMA België geen duidelijk 'neutraliteitsbeleid' waardoor ze haar geloofsovertuiging niet zou mogen uitdragen in de winkel. Daarom had het warenhuis geen gegronde reden om de caissière in 2011 op basis van haar geloofsovertuiging weg te sturen.

Duidelijke dresscode

De advocaat van de vrouw reageerde tevreden. "Ze heeft twee maanden zonder probleem met een hoofddoek mogen werken, maar na klachten van klanten mocht dit opeens niet meer. Dit had niets met een neutraliteitsbeleid te maken''. De rechter tekende wel aan dat de vrouw de zaak waarschijnlijk had verloren als ze haar klacht op dit moment had ingediend. Dit omdat de HEMA inmiddels een duidelijker dresscode heeft ingevoerd.

De zaak veroorzaakte veel ophef in België. In Genk werd een protestmars gehouden tegen het beleid van de HEMA.

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

 

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen regionieuws

 • Crowdfundingboek Papa Kazmi mag naar drukker

  DeOndernemer

  Crowdfundingboek Papa Kazmi mag naar drukker
  1 oktober 2015, 12:14
  Het kookboek van de bekende chef van de hotspot Hills & Mills in Delft, met meer dan 80 recepten uit de pure, moderne, Indiase keuken, mag naar de drukker. Met de crowdfundingcampagne werd 12.657 euro opgehaald.

 • En weer schudde de Groningse grond

  ANP

  Schokgolf in Groningen
  1 oktober 2015, 07:07
  In de omgeving van de Groningse plaats Hellum was woensdagavond om 20.05 uur een aardbeving van 3,1 op de schaal van Richter."Of er scheuren in de muren zijn, kunnen ze morgen overdag waarschijnlijk pas zien."

 • Mysterie rondom wietlogo opgelost

  DeOndernemer

  Mysterie rondom wietlogo opgelost
  1 oktober 2015, 15:24
  Maar liefst twee weken lang was Nederland in de ban van een opmerkelijke variant op het fenomeen graancirkel. In Gelderland werd namelijk een in het maisveld gevormd wietblad ontdekt. De uit Borculo afkomstige dronevlieger Collin Ernst filmde het wiet logo in de mais en postte het filmpje op YouTube.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: