Belgische HEMA-vestiging ontsloeg moslima onterecht

Gepubliceerd: 2 januari 2013 14:23
Update: 2 januari 2013 14:28

De HEMA-vestiging in het Belgische Genk had een moslima niet mogen ontslaan omdat ze een hoofddoek droeg. Dat heeft de arbeidsrechter in België woensdag bepaald. De Nederlandse winkelketen moet de 21-jarige vrouw een half jaar loon uitbetalen, ruim 9.000 euro.

Neutraliteitsbeleid

Volgens de rechtbank had HEMA België geen duidelijk 'neutraliteitsbeleid' waardoor ze haar geloofsovertuiging niet zou mogen uitdragen in de winkel. Daarom had het warenhuis geen gegronde reden om de caissière in 2011 op basis van haar geloofsovertuiging weg te sturen.

Duidelijke dresscode

De advocaat van de vrouw reageerde tevreden. "Ze heeft twee maanden zonder probleem met een hoofddoek mogen werken, maar na klachten van klanten mocht dit opeens niet meer. Dit had niets met een neutraliteitsbeleid te maken''. De rechter tekende wel aan dat de vrouw de zaak waarschijnlijk had verloren als ze haar klacht op dit moment had ingediend. Dit omdat de HEMA inmiddels een duidelijker dresscode heeft ingevoerd.

De zaak veroorzaakte veel ophef in België. In Genk werd een protestmars gehouden tegen het beleid van de HEMA.

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

 

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • Hofstad hart van grootste creditcardfraude ooit

  ANP

  Hofstad hart megacreditcardfraude
  Gisteren, 09:22
  Een Haagse growshop was volgens de Duitse justitie het Nederlandse epicentrum van de grootste creditcardfraude ooit.

 • Essent wil kantoor Groningen naar Zwolle verplaatsen

  Essent wil kantoor Groningen naar Zwolle verplaatsen
  8 uur geleden
  Energiereus Essent wil het Groningse kantoor per 1 januari aanstaande alsnog naar Zwolle verplaatsen en samenvoegen met de Zwolse vestiging. De directie van het bedrijf heeft dat besloten. Het voorgenomen besluit om 160 medewerkers naar Zwolle te verhuizen wordt nu opnieuw voorgelegd aan de CentraleOndernemingsraad (COR).

 • Tientallen leerlingen verlaten Steve Jobsschool

  Tientallen leerlingen verlaten Steve Jobsschool
  Gisteren, 12:35
  De overgang van boeken naar iPads heeft de nieuwe Steve Jobsschool in IJsselmuiden tientallen leerlingen gekost. Dat laat directeur Sander Dorst desgevraagd aan RTV Oost weten. De basisschool had vorig jaar nog 94 leerlingen waarvan er nog 62 over zijn.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: