Belgische HEMA-vestiging ontsloeg moslima onterecht

Gepubliceerd: 2 januari 2013 14:23
Update: 2 januari 2013 14:28

De HEMA-vestiging in het Belgische Genk had een moslima niet mogen ontslaan omdat ze een hoofddoek droeg. Dat heeft de arbeidsrechter in België woensdag bepaald. De Nederlandse winkelketen moet de 21-jarige vrouw een half jaar loon uitbetalen, ruim 9.000 euro.

Neutraliteitsbeleid

Volgens de rechtbank had HEMA België geen duidelijk 'neutraliteitsbeleid' waardoor ze haar geloofsovertuiging niet zou mogen uitdragen in de winkel. Daarom had het warenhuis geen gegronde reden om de caissière in 2011 op basis van haar geloofsovertuiging weg te sturen.

Duidelijke dresscode

De advocaat van de vrouw reageerde tevreden. "Ze heeft twee maanden zonder probleem met een hoofddoek mogen werken, maar na klachten van klanten mocht dit opeens niet meer. Dit had niets met een neutraliteitsbeleid te maken''. De rechter tekende wel aan dat de vrouw de zaak waarschijnlijk had verloren als ze haar klacht op dit moment had ingediend. Dit omdat de HEMA inmiddels een duidelijker dresscode heeft ingevoerd.

De zaak veroorzaakte veel ophef in België. In Genk werd een protestmars gehouden tegen het beleid van de HEMA.

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

 

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  


 

Meest gelezen regionieuws

 • Westerscheldetunnel dicht

  ANP

  Westerscheldetunnel dicht
  21 uur geleden
  De Westerscheldetunnel is woensdagochtend dicht in de richting van België naar Nederland, bij Borssele. Dat meldt de ANWB.

 • Failliete boedel OAD wordt geveild

  Failliete boedel OAD wordt geveild
  20 uur geleden
  De failliete boedel van OAD gaat binnenkort onder de hamer. Onder de te veilen goederen bevinden zich onder andere een originele T-Ford uit 1924, een touringcar uit 1953 en en gesigneerde voetbalshirts. Dat meldt De Stentor.

 • Zwolle krijgt het jongste college ooit

  College Zwolle
  21 uur geleden
  De namen van de vijf wethouders die Zwolle de komende vier jaar moeten besturen zijn bekend. Met de kandidatuur van Ed Anker als tweede wethouder voor de ChristenUnie hebben de poppetjes in principe een gezicht.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: