Belgische HEMA-vestiging ontsloeg moslima onterecht

Gepubliceerd: 2 januari 2013 14:23
Update: 2 januari 2013 14:28

De HEMA-vestiging in het Belgische Genk had een moslima niet mogen ontslaan omdat ze een hoofddoek droeg. Dat heeft de arbeidsrechter in België woensdag bepaald. De Nederlandse winkelketen moet de 21-jarige vrouw een half jaar loon uitbetalen, ruim 9.000 euro.

Neutraliteitsbeleid

Volgens de rechtbank had HEMA België geen duidelijk 'neutraliteitsbeleid' waardoor ze haar geloofsovertuiging niet zou mogen uitdragen in de winkel. Daarom had het warenhuis geen gegronde reden om de caissière in 2011 op basis van haar geloofsovertuiging weg te sturen.

Duidelijke dresscode

De advocaat van de vrouw reageerde tevreden. "Ze heeft twee maanden zonder probleem met een hoofddoek mogen werken, maar na klachten van klanten mocht dit opeens niet meer. Dit had niets met een neutraliteitsbeleid te maken''. De rechter tekende wel aan dat de vrouw de zaak waarschijnlijk had verloren als ze haar klacht op dit moment had ingediend. Dit omdat de HEMA inmiddels een duidelijker dresscode heeft ingevoerd.

De zaak veroorzaakte veel ophef in België. In Genk werd een protestmars gehouden tegen het beleid van de HEMA.

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

 

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen regionieuws

 • Hoortoestellen Tonen verovert buitenland

  ANP

  Start-up hoortoestellen naar buitenland
  15 uur geleden
  Het gaat goed met Tonen Audiologische Techniek uit Eindhoven. Het is dan ook niet voor niets dat de diensten van Tonen worden uitgebreid naar het buitenland. De waardering van consumenten is dusdanig hoog dat Tonen dit jaar van start zal gaan in zowel Belgiƫ als Spanje.

 • Laatste Gelderse otter is dood

  ANP

  Laatste Gelderse otter is dood
  16 uur geleden
  Er leven waarschijnlijk geen otters meer in Gelderland. Het laatste exemplaar is vorige week doodgereden op de A12 tussen Duiven en Zevenaar, meldt De Gelderlander op basis van het Niewold Wildlife Infocentre in Doesburg.

 • Ondernemer vrijuit in smokkelaffaire

  DeOndernemer

  Ondernemer vrijuit in smokkelaffaire
  11 uur geleden
  Een ondernemer uit Ossendrecht is vrijgesproken in een drugssmokkelzaak waarbij hij via zijn voormalige zakenrelatie betrokken was geraakt. Volgens de rechtbank in Den Bosch is er geen direct bewijs die ondernemer K. aan de ten laste gelegde delicten linkt.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: