Belgische HEMA-vestiging ontsloeg moslima onterecht

Gepubliceerd: 2 januari 2013 14:23
Update: 2 januari 2013 14:28

De HEMA-vestiging in het Belgische Genk had een moslima niet mogen ontslaan omdat ze een hoofddoek droeg. Dat heeft de arbeidsrechter in België woensdag bepaald. De Nederlandse winkelketen moet de 21-jarige vrouw een half jaar loon uitbetalen, ruim 9.000 euro.

Neutraliteitsbeleid

Volgens de rechtbank had HEMA België geen duidelijk 'neutraliteitsbeleid' waardoor ze haar geloofsovertuiging niet zou mogen uitdragen in de winkel. Daarom had het warenhuis geen gegronde reden om de caissière in 2011 op basis van haar geloofsovertuiging weg te sturen.

Duidelijke dresscode

De advocaat van de vrouw reageerde tevreden. "Ze heeft twee maanden zonder probleem met een hoofddoek mogen werken, maar na klachten van klanten mocht dit opeens niet meer. Dit had niets met een neutraliteitsbeleid te maken''. De rechter tekende wel aan dat de vrouw de zaak waarschijnlijk had verloren als ze haar klacht op dit moment had ingediend. Dit omdat de HEMA inmiddels een duidelijker dresscode heeft ingevoerd.

De zaak veroorzaakte veel ophef in België. In Genk werd een protestmars gehouden tegen het beleid van de HEMA.

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

 

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • Sloop vieze auto ineens populair

  ANP

  Sloop vieze auto populair
  Gisteren, 14:33
  Ruim de helft van de bezitters van een oude auto of bestelbusje op diesel in Utrecht heeft al een beroep gedaan op een subsidie om van hun voertuig af te komen.

 • 'Piepende doos' bevat 24 cavia's

  ANP

  'Piepende doos' bevat 24 cavia's
  Gisteren, 10:02
  In een 'piepende doos' die bij Dierenopvangcentrum Hengelo (O.) werd gebracht, bleken 24 cavia's te zitten. Een van de beestjes was zodanig in de verdrukking geraakt dat hij was overleden, aldus het opvangcentrum.

 • Flitspaal Utrecht dwingt vieze auto's stad uit

  ANP

  Flitspaal dwingt auto's stad uit
  Gisteren, 12:26
  Een rode 'nee' betekent vanaf 2015 dat je auto niet meer welkom is in het centrum van Utrecht. Sinds woensdagochtend checkt de gemeente alle kentekens op drie drukke invalswegen. Een 'nee' flitst op als het kenteken hoort bij te oude dieselauto's of -busjes.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie