Trein in lichterlaaie

Gepubliceerd: 2 januari 2013 14:48
Update: 2 januari 2013 15:12

In een intercitytrein, die onderweg was van Utrecht naar Schiphol, is woensdagmiddag een uitslaande brand uitgebroken. De trein staat stil langs het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Breukelen en Abcoude. Alle passagiers zijn veilig uit het voertuig gehaald, meldde een woordvoerster van de NS.

Er zaten ongeveer 75 mensen in de trein toen rond 13.45 uur brand uitbrak in het derde rijtuig van de intercity. Zij zijn met bussen verder vervoerd. Volgens een woordvoerder staat het treinstel 'compleet in brand'. Niemand raakte gewond.

De politie heeft drie jongens aangehouden op verdenking van brandstichting. ,,Ze zijn meegenomen naar het bureau en we onderzoeken hun betrokkenheid'', aldus een woordvoerder. Waar de jongens precies van worden verdacht is niet bekend, maar volgens de woordvoerder waren er 'voldoende verdachte omstandigheden' om ze aan te houden. Het is niet bekend of de jongens passagiers waren.

Het treinverkeer tussen Breukelen en Abcoude is naar verwachting tot 16.00 uur gestremd.

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • GBK onderzoekt betalingsgedrag gemeente Kampen

  Betalingsgedrag stad Kampen
  Gisteren, 07:21
  Gemeente Belang Kampen (GBK) wil van de Kamper ondernemers weten hoe het betalingsgedrag van de gemeente Kampen is.

 • Apeldoornse vishandelaren scoren

  Apeldoornse vishandelaren scoren
  Gisteren, 11:47
  Twee Apeldoornse vishandelaren zijn weer hoog geëindigd in de jaarlijkse haring top 100 van het AD.

 • Werknemers BéWé zo goed als zeker niet mee naar Condor Group

  Allicht ontslag werknemers BéWé
  Gisteren, 08:32
  De kleine veertig werknemers van de failliet verklaarde tapijtproducent BéWé uit Genemuiden, kunnen zo goed als zeker niet aan de slag bij overnamekandidaat Condor Group uit Hasselt.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: