Trein in lichterlaaie

Gepubliceerd: 2 januari 2013 14:48
Update: 2 januari 2013 15:12

In een intercitytrein, die onderweg was van Utrecht naar Schiphol, is woensdagmiddag een uitslaande brand uitgebroken. De trein staat stil langs het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Breukelen en Abcoude. Alle passagiers zijn veilig uit het voertuig gehaald, meldde een woordvoerster van de NS.

Er zaten ongeveer 75 mensen in de trein toen rond 13.45 uur brand uitbrak in het derde rijtuig van de intercity. Zij zijn met bussen verder vervoerd. Volgens een woordvoerder staat het treinstel 'compleet in brand'. Niemand raakte gewond.

De politie heeft drie jongens aangehouden op verdenking van brandstichting. ,,Ze zijn meegenomen naar het bureau en we onderzoeken hun betrokkenheid'', aldus een woordvoerder. Waar de jongens precies van worden verdacht is niet bekend, maar volgens de woordvoerder waren er 'voldoende verdachte omstandigheden' om ze aan te houden. Het is niet bekend of de jongens passagiers waren.

Het treinverkeer tussen Breukelen en Abcoude is naar verwachting tot 16.00 uur gestremd.

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • Workshop LinkedIn de Ondernemer

  Workshop LinkedIn de Ondernemer
  13 uur geleden
  De Ondernemer hield vorige week voor de tweede keer de workshop Succes met LinkedIn. Dit keer was niet het Stentorgebouw in Apeldoorn de plaats van handeling, maar Studio Y28 in Zutphen.

 • MKB Nederland: "Begrijpelijke begroting"

  MKB Nederland: "Begrijpelijke begroting"
  17 uur geleden
  De ondernemersorganisaties MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland vinden dat het kabinet onder de omstandigheden een begrijpelijke begroting heeft gemaakt, maar voor het terugbrengen van groei van de economie is meer nodig. Dat meldt MKB Nederland op haar website.

 • Mooi Onder Een Kap weer onder dak

  Mooi Onder Een Kap weer onder dak
  17 uur geleden
  Esther Doevendans opent vrijdag 26 september de nieuwe locatie van haar bedrijf Mooi Onder Een Kap in Apeldoorn. Op vrijdag 20 juni brandde de loods waarin het pand van Mooi Onder Een Kap aan de Arnhemseweg in Beekbergen af. Zij en de andere ondernemers die in het pand gehuisvest zijn, hebben een nieuw onderkomen gevonden aan de Laan van Orden 8.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie