Trein in lichterlaaie

Gepubliceerd: 2 januari 2013 14:48
Update: 2 januari 2013 15:12

In een intercitytrein, die onderweg was van Utrecht naar Schiphol, is woensdagmiddag een uitslaande brand uitgebroken. De trein staat stil langs het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Breukelen en Abcoude. Alle passagiers zijn veilig uit het voertuig gehaald, meldde een woordvoerster van de NS.

Er zaten ongeveer 75 mensen in de trein toen rond 13.45 uur brand uitbrak in het derde rijtuig van de intercity. Zij zijn met bussen verder vervoerd. Volgens een woordvoerder staat het treinstel 'compleet in brand'. Niemand raakte gewond.

De politie heeft drie jongens aangehouden op verdenking van brandstichting. ,,Ze zijn meegenomen naar het bureau en we onderzoeken hun betrokkenheid'', aldus een woordvoerder. Waar de jongens precies van worden verdacht is niet bekend, maar volgens de woordvoerder waren er 'voldoende verdachte omstandigheden' om ze aan te houden. Het is niet bekend of de jongens passagiers waren.

Het treinverkeer tussen Breukelen en Abcoude is naar verwachting tot 16.00 uur gestremd.

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • Hofstad hart van grootste creditcardfraude ooit

  ANP

  Hofstad hart megacreditcardfraude
  Gisteren, 09:22
  Een Haagse growshop was volgens de Duitse justitie het Nederlandse epicentrum van de grootste creditcardfraude ooit.

 • Tientallen leerlingen verlaten Steve Jobsschool

  Tientallen leerlingen verlaten Steve Jobsschool
  Gisteren, 12:35
  De overgang van boeken naar iPads heeft de nieuwe Steve Jobsschool in IJsselmuiden tientallen leerlingen gekost. Dat laat directeur Sander Dorst desgevraagd aan RTV Oost weten. De basisschool had vorig jaar nog 94 leerlingen waarvan er nog 62 over zijn.

 • Essent wil kantoor Groningen naar Zwolle verplaatsen

  Essent wil kantoor Groningen naar Zwolle verplaatsen
  6 uur geleden
  Energiereus Essent wil het Groningse kantoor per 1 januari aanstaande alsnog naar Zwolle verplaatsen en samenvoegen met de Zwolse vestiging. De directie van het bedrijf heeft dat besloten. Het voorgenomen besluit om 160 medewerkers naar Zwolle te verhuizen wordt nu opnieuw voorgelegd aan de CentraleOndernemingsraad (COR).

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: