Trein in lichterlaaie

Gepubliceerd: 2 januari 2013 14:48
Update: 2 januari 2013 15:12

In een intercitytrein, die onderweg was van Utrecht naar Schiphol, is woensdagmiddag een uitslaande brand uitgebroken. De trein staat stil langs het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Breukelen en Abcoude. Alle passagiers zijn veilig uit het voertuig gehaald, meldde een woordvoerster van de NS.

Er zaten ongeveer 75 mensen in de trein toen rond 13.45 uur brand uitbrak in het derde rijtuig van de intercity. Zij zijn met bussen verder vervoerd. Volgens een woordvoerder staat het treinstel 'compleet in brand'. Niemand raakte gewond.

De politie heeft drie jongens aangehouden op verdenking van brandstichting. ,,Ze zijn meegenomen naar het bureau en we onderzoeken hun betrokkenheid'', aldus een woordvoerder. Waar de jongens precies van worden verdacht is niet bekend, maar volgens de woordvoerder waren er 'voldoende verdachte omstandigheden' om ze aan te houden. Het is niet bekend of de jongens passagiers waren.

Het treinverkeer tussen Breukelen en Abcoude is naar verwachting tot 16.00 uur gestremd.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • Sloop vieze auto ineens populair

  ANP

  Sloop vieze auto populair
  Gisteren, 14:33
  Ruim de helft van de bezitters van een oude auto of bestelbusje op diesel in Utrecht heeft al een beroep gedaan op een subsidie om van hun voertuig af te komen.

 • 'Piepende doos' bevat 24 cavia's

  ANP

  'Piepende doos' bevat 24 cavia's
  Gisteren, 10:02
  In een 'piepende doos' die bij Dierenopvangcentrum Hengelo (O.) werd gebracht, bleken 24 cavia's te zitten. Een van de beestjes was zodanig in de verdrukking geraakt dat hij was overleden, aldus het opvangcentrum.

 • Flitspaal Utrecht dwingt vieze auto's stad uit

  ANP

  Flitspaal dwingt auto's stad uit
  Gisteren, 12:26
  Een rode 'nee' betekent vanaf 2015 dat je auto niet meer welkom is in het centrum van Utrecht. Sinds woensdagochtend checkt de gemeente alle kentekens op drie drukke invalswegen. Een 'nee' flitst op als het kenteken hoort bij te oude dieselauto's of -busjes.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie