Trein in lichterlaaie

Gepubliceerd: 2 januari 2013 14:48
Update: 2 januari 2013 15:12

In een intercitytrein, die onderweg was van Utrecht naar Schiphol, is woensdagmiddag een uitslaande brand uitgebroken. De trein staat stil langs het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Breukelen en Abcoude. Alle passagiers zijn veilig uit het voertuig gehaald, meldde een woordvoerster van de NS.

Er zaten ongeveer 75 mensen in de trein toen rond 13.45 uur brand uitbrak in het derde rijtuig van de intercity. Zij zijn met bussen verder vervoerd. Volgens een woordvoerder staat het treinstel 'compleet in brand'. Niemand raakte gewond.

De politie heeft drie jongens aangehouden op verdenking van brandstichting. ,,Ze zijn meegenomen naar het bureau en we onderzoeken hun betrokkenheid'', aldus een woordvoerder. Waar de jongens precies van worden verdacht is niet bekend, maar volgens de woordvoerder waren er 'voldoende verdachte omstandigheden' om ze aan te houden. Het is niet bekend of de jongens passagiers waren.

Het treinverkeer tussen Breukelen en Abcoude is naar verwachting tot 16.00 uur gestremd.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • Geweldsexplosie na zoekgeraakte Rolex

  ANP

  Geweldsexplosie na zoekgeraakte Rolex
  22 uur geleden
  Twee mannen hebben twee jaar celstraf gekregen omdat ze een 21-jarige man ernstig hebben mishandeld en een tijd hebben vastgehouden. Aanleiding was een Rolex-horloge, die kwijt was nadat de mishandelde man had geslapen in het huis van een van de daders.

 • 'V&D kwam met voorstel dat nergens op sloeg'

  ANP

  'V&D kwam met voorstel dat nergens op sloeg'
  3 uur geleden
  Het is warenhuisconcern V&D niet gelukt om overeenstemming te bereiken met de dwarsliggende verhuurder Metroprop. Directeur Jos van de Mortel van het vastgoedbedrijf zei woensdag dat hij nu wacht op een uitspraak van de kortgedingrechter in Den Bosch.

 • F-16 op rotonde

  ANP

  F-16 op rotonde
  1 uur geleden
  Op een rotonde in de Brabantse plaats Volkel komt een F-16 te staan. Die langgekoesterde wens gaat in vervulling nu daar vanuit de Verenigde Staten toestemming voor is gekomen.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie