Trein in lichterlaaie

Gepubliceerd: 2 januari 2013 14:48
Update: 2 januari 2013 15:12

In een intercitytrein, die onderweg was van Utrecht naar Schiphol, is woensdagmiddag een uitslaande brand uitgebroken. De trein staat stil langs het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Breukelen en Abcoude. Alle passagiers zijn veilig uit het voertuig gehaald, meldde een woordvoerster van de NS.

Er zaten ongeveer 75 mensen in de trein toen rond 13.45 uur brand uitbrak in het derde rijtuig van de intercity. Zij zijn met bussen verder vervoerd. Volgens een woordvoerder staat het treinstel 'compleet in brand'. Niemand raakte gewond.

De politie heeft drie jongens aangehouden op verdenking van brandstichting. ,,Ze zijn meegenomen naar het bureau en we onderzoeken hun betrokkenheid'', aldus een woordvoerder. Waar de jongens precies van worden verdacht is niet bekend, maar volgens de woordvoerder waren er 'voldoende verdachte omstandigheden' om ze aan te houden. Het is niet bekend of de jongens passagiers waren.

Het treinverkeer tussen Breukelen en Abcoude is naar verwachting tot 16.00 uur gestremd.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • De Mol is het haasje

  ANP

  De Mol is het haasje
  Gisteren, 09:23
  De gemeente Best overweegt om een bronzen kunstwerk van 137.000 euro te slopen omdat er keer op keer scheuren blijven ontstaan. De bronzen mol van 7 meter hoog werd in 2009 geplaatst op het dek van de spoortunnel in Best en was destijds al omstreden. Kort na de oplevering werden de eerste scheuren ontdekt.

 • Brandweer en ambulance glijden sloot in

  ANP

  Hulpverleners glijden sloot in
  Gisteren, 09:44
  Eerst een personenauto en daarna gleden dinsdagochtend achter elkaar de te hulp geschoten brandweerwagen en ambulancewagen in de sloot bij Siddeburen. Vijf personen moesten met licht letsel naar het ziekenhuis.

 • CATO Engineering: startup haalt CO2 uit rook

  DeOndernemer

  Startup haalt CO2 uit rook
  16 min geleden
  De Arnhemse startup CATO Engineering heeft een kooldioxide (CO2) terugwinninginstallatie ontwikkeld. Met deze installatie wordt voorkomen dat broeikasgassen in de atmosfeer terecht komen. In plaats daarvan worden deze gassen hergebruikt.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie