Trein in lichterlaaie

Gepubliceerd: 2 januari 2013 14:48
Update: 2 januari 2013 15:12

In een intercitytrein, die onderweg was van Utrecht naar Schiphol, is woensdagmiddag een uitslaande brand uitgebroken. De trein staat stil langs het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Breukelen en Abcoude. Alle passagiers zijn veilig uit het voertuig gehaald, meldde een woordvoerster van de NS.

Er zaten ongeveer 75 mensen in de trein toen rond 13.45 uur brand uitbrak in het derde rijtuig van de intercity. Zij zijn met bussen verder vervoerd. Volgens een woordvoerder staat het treinstel 'compleet in brand'. Niemand raakte gewond.

De politie heeft drie jongens aangehouden op verdenking van brandstichting. ,,Ze zijn meegenomen naar het bureau en we onderzoeken hun betrokkenheid'', aldus een woordvoerder. Waar de jongens precies van worden verdacht is niet bekend, maar volgens de woordvoerder waren er 'voldoende verdachte omstandigheden' om ze aan te houden. Het is niet bekend of de jongens passagiers waren.

Het treinverkeer tussen Breukelen en Abcoude is naar verwachting tot 16.00 uur gestremd.

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • Vliegschool Stella Aviation in problemen

  Vliegschool Stella Aviation in problemen
  23 uur geleden
  Vliegschool Stella Aviation Academy op Teuge verkeert in grote problemen nadat ABN AMRO brandstofpassen heeft geblokkeerd. Hierdoor kunnen leerlingen van de opleiding tot verkeersvlieger geen praktijklessen meer volgen.

 • Vliegschool in Teuge in problemen

  Vliegschool in Teuge in problemen
  21 uur geleden
  Vliegschool Stella Aviation Academy op Teuge verkeert in grote problemen nadat ABN AMRO brandstofpassen heeft geblokkeerd. Hierdoor kunnen leerlingen van de opleiding tot verkeersvlieger geen praktijklessen meer volgen.

 • John Black: Hoe stel je een gezonde maaltijd samen?

  Hoe stel je een gezonde maaltijd samen?
  19 uur geleden
  Wil je gezond eten? En misschien zelfs wat kilootjes kwijtraken? Dan is het samenstellen van evenwichtige maaltijden heel belangrijk. Maar welke producten en voedingsstoffen zijn gezond?

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: