Licentie AGOVV vervallen

Gepubliceerd: 17 januari 2013 12:15

AGOVV is officieel door de KNVB uit de competitie gehaald. De failliete ploeg had nog tot woensdagavond 23.59 uur de tijd om in beroep te gaan, maar heeft dit, zoals eerder aangekondigd, niet gedaan. De licentie betaald voetbal van de Apeldoornse formatie is daardoor vervallen. Dat meldde de KNVB donderdag.

Andere clubs

De spelers van AGOVV kunnen dit seizoen nog in actie komen voor andere (amateur-)verenigingen. De contractspelers van de proftak kunnen zich nog tot 8 maart bij een andere profclub aanmelden. Voor jeugdspelers en contractspelers die naar een amateurclub willen, verloopt die termijn een week eerder.

Gevolgen voor Jupiler League

Het omvallen van de club heeft ook gevolgen voor de stand in de Jupiler League. Zo staat koploper MVV nog maar 2 in plaats van 4 punten voor op Sparta en is Excelsior de nieuwe nummer laatst. De Graafschap stijgt van de negende naar de zevende plaats.

Slecht nieuws

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen betreurt het faillissement. "Dit is slecht nieuws voor alle betrokken partijen. Het is bijzonder ingrijpend wanneer een club failliet gaat. Vooral voor de medewerkers die in tijden van economische recessie op straat komen te staan. We leven mee met alle mensen die jarenlang hard aan de club gewerkt hebben."

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • Reclamebureau legt treinverkeer plat

  ANP

  Reclamebureau legt treinverkeer plat
  Gisteren, 15:52
  Een reclamebureau is opdrachtgever geweest van de man die woensdagochtend een vuilniszak met daarin een camera ophing in station Leiden Centraal. Door deze actie werd het station ontruimd en lag het treinverkeer bij Leiden urenlang stil.

 • Gemeente gijzelt ondernemer

  ANP

  Gemeente gijzelt ondernemer
  Gisteren, 11:09
  Dordrecht heeft een inwoner laten vastzetten in een huis van bewaring. De man valt de gemeente opnieuw lastig met brieven, nadat de rechtbank vorig jaar een briefverbod had ingesteld. De ondernemer bestookt de gemeente al jaren met een niet-aflatende stroom brieven en e-mails.

 • CATO Engineering: startup haalt CO2 uit rook

  DeOndernemer

  Startup haalt CO2 uit rook
  Gisteren, 09:52
  De Arnhemse startup CATO Engineering heeft een kooldioxide (CO2) terugwinninginstallatie ontwikkeld. Met deze installatie wordt voorkomen dat broeikasgassen in de atmosfeer terecht komen. In plaats daarvan worden deze gassen hergebruikt.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie