Licentie AGOVV vervallen

Gepubliceerd: 17 januari 2013 12:15

AGOVV is officieel door de KNVB uit de competitie gehaald. De failliete ploeg had nog tot woensdagavond 23.59 uur de tijd om in beroep te gaan, maar heeft dit, zoals eerder aangekondigd, niet gedaan. De licentie betaald voetbal van de Apeldoornse formatie is daardoor vervallen. Dat meldde de KNVB donderdag.

Andere clubs

De spelers van AGOVV kunnen dit seizoen nog in actie komen voor andere (amateur-)verenigingen. De contractspelers van de proftak kunnen zich nog tot 8 maart bij een andere profclub aanmelden. Voor jeugdspelers en contractspelers die naar een amateurclub willen, verloopt die termijn een week eerder.

Gevolgen voor Jupiler League

Het omvallen van de club heeft ook gevolgen voor de stand in de Jupiler League. Zo staat koploper MVV nog maar 2 in plaats van 4 punten voor op Sparta en is Excelsior de nieuwe nummer laatst. De Graafschap stijgt van de negende naar de zevende plaats.

Slecht nieuws

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen betreurt het faillissement. "Dit is slecht nieuws voor alle betrokken partijen. Het is bijzonder ingrijpend wanneer een club failliet gaat. Vooral voor de medewerkers die in tijden van economische recessie op straat komen te staan. We leven mee met alle mensen die jarenlang hard aan de club gewerkt hebben."

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • Rob's Gastrobar in Lochem opent deuren

  Rob's Gastrobar in Lochem opent deuren
  Gisteren, 13:32
  De eerste gastrobar in het Oosten van Nederland, Rob's Gastrobar, opent op vrijdag 19 september de deuren in Lochem.

 • Boek over meesterschap in ondernemen

  Boek over meesterschap in ondernemen
  Gisteren, 12:45
  Ondernemers missen mensen om zich heen die hen aanscherpen. Dat leidt tot een vorm van eenzaamheid te midden van heel veel contacten. Als ze niet oppassen raken ze gevangen in een comfortzone.

 • Wie wordt Ondernemer van het Jaar?

  Wie wordt Ondernemer van het Jaar?
  Gisteren, 07:25
  Op 10 december 2014 is de 10e editie van de verkiezing Ondernemer en Starter van het Jaar 2014 in de regio Zwolle. Tijdens het Regio Zwolle Congres zal de uitreiking van deze prijzen plaatsvinden.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie