Licentie AGOVV vervallen

Gepubliceerd: 17 januari 2013 12:15

AGOVV is officieel door de KNVB uit de competitie gehaald. De failliete ploeg had nog tot woensdagavond 23.59 uur de tijd om in beroep te gaan, maar heeft dit, zoals eerder aangekondigd, niet gedaan. De licentie betaald voetbal van de Apeldoornse formatie is daardoor vervallen. Dat meldde de KNVB donderdag.

Andere clubs

De spelers van AGOVV kunnen dit seizoen nog in actie komen voor andere (amateur-)verenigingen. De contractspelers van de proftak kunnen zich nog tot 8 maart bij een andere profclub aanmelden. Voor jeugdspelers en contractspelers die naar een amateurclub willen, verloopt die termijn een week eerder.

Gevolgen voor Jupiler League

Het omvallen van de club heeft ook gevolgen voor de stand in de Jupiler League. Zo staat koploper MVV nog maar 2 in plaats van 4 punten voor op Sparta en is Excelsior de nieuwe nummer laatst. De Graafschap stijgt van de negende naar de zevende plaats.

Slecht nieuws

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen betreurt het faillissement. "Dit is slecht nieuws voor alle betrokken partijen. Het is bijzonder ingrijpend wanneer een club failliet gaat. Vooral voor de medewerkers die in tijden van economische recessie op straat komen te staan. We leven mee met alle mensen die jarenlang hard aan de club gewerkt hebben."

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  


 

Meest gelezen regionieuws

 • Scholieren vissen bejaarde op

  DeOndernemer

  Scholieren vissen bejaarde op
  Gisteren, 09:34
  Zes scholieren hebben dinsdag een bejaarde man van de verdrinkingsdood gered. De man was met zijn scootmobiel in een vijver terechtgekomen en kon op eigen kracht niet meer het water uit.

 • Bedrijfspand Elburg in lichterlaaie

  ANP

  Bedrijfspand in lichterlaaie
  Gisteren, 14:22
  Een deel van het bedrijfspand De Stille Kracht in Elburg (Gelderland) is woensdag uitgebrand.

 • Zes jaar cel voor ramkraken

  ANP

  Zes jaar cel voor ramkraken
  Gisteren, 15:28
  Een rechtbank in Antwerpen heeft een 27-jarige man uit Zundert veroordeeld tot zes jaar cel voor 29 ramkraken, inbraken en diefstallen van maart 2010 tot eind november 2012 in de Belgisch-Nederlandse grensstreek. Hij riskeerde tien jaar cel, maar werd uiteindelijk van 18 gevallen vrijgesproken.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: