Licentie AGOVV vervallen

Gepubliceerd: 17 januari 2013 12:15

AGOVV is officieel door de KNVB uit de competitie gehaald. De failliete ploeg had nog tot woensdagavond 23.59 uur de tijd om in beroep te gaan, maar heeft dit, zoals eerder aangekondigd, niet gedaan. De licentie betaald voetbal van de Apeldoornse formatie is daardoor vervallen. Dat meldde de KNVB donderdag.

Andere clubs

De spelers van AGOVV kunnen dit seizoen nog in actie komen voor andere (amateur-)verenigingen. De contractspelers van de proftak kunnen zich nog tot 8 maart bij een andere profclub aanmelden. Voor jeugdspelers en contractspelers die naar een amateurclub willen, verloopt die termijn een week eerder.

Gevolgen voor Jupiler League

Het omvallen van de club heeft ook gevolgen voor de stand in de Jupiler League. Zo staat koploper MVV nog maar 2 in plaats van 4 punten voor op Sparta en is Excelsior de nieuwe nummer laatst. De Graafschap stijgt van de negende naar de zevende plaats.

Slecht nieuws

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen betreurt het faillissement. "Dit is slecht nieuws voor alle betrokken partijen. Het is bijzonder ingrijpend wanneer een club failliet gaat. Vooral voor de medewerkers die in tijden van economische recessie op straat komen te staan. We leven mee met alle mensen die jarenlang hard aan de club gewerkt hebben."

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • Oplichters betrapt in hotel

  ANP

  Oplichters betrapt in hotel
  13 uur geleden
  In een hotel in Breda zijn maandag twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht dat ze verkopers van huizen in het buitenland hebben opgelicht. In één geval wist de 37-jarige hoofdverdachte 40.000 euro contant geld te stelen van een verkoper.

 • Visser blijkt drugssmokkelaar

  ANP

  Visser blijkt drugssmokkelaar
  10 uur geleden
  De politie heeft de kapitein van een Wieringer garnalenkotter en een andere man op het schip gearresteerd, omdat ze worden verdacht van betrokkenheid bij internationale drugshandel. Dat gebeurde in de haven van Den Oever.

 • Uitstel van betaling voor Stella Aviation Teuge

  rtv oost

  Uitstel van betaling voor Stella Aviation Teuge
  17 uur geleden
  De opleiding voor verkeersvliegers Stella Aviation Academy in Teuge verkeert in surseance van betaling. De rechtbank in Zutphen heeft dat uitgesproken.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie