Licentie AGOVV vervallen

Gepubliceerd: 17 januari 2013 12:15

AGOVV is officieel door de KNVB uit de competitie gehaald. De failliete ploeg had nog tot woensdagavond 23.59 uur de tijd om in beroep te gaan, maar heeft dit, zoals eerder aangekondigd, niet gedaan. De licentie betaald voetbal van de Apeldoornse formatie is daardoor vervallen. Dat meldde de KNVB donderdag.

Andere clubs

De spelers van AGOVV kunnen dit seizoen nog in actie komen voor andere (amateur-)verenigingen. De contractspelers van de proftak kunnen zich nog tot 8 maart bij een andere profclub aanmelden. Voor jeugdspelers en contractspelers die naar een amateurclub willen, verloopt die termijn een week eerder.

Gevolgen voor Jupiler League

Het omvallen van de club heeft ook gevolgen voor de stand in de Jupiler League. Zo staat koploper MVV nog maar 2 in plaats van 4 punten voor op Sparta en is Excelsior de nieuwe nummer laatst. De Graafschap stijgt van de negende naar de zevende plaats.

Slecht nieuws

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen betreurt het faillissement. "Dit is slecht nieuws voor alle betrokken partijen. Het is bijzonder ingrijpend wanneer een club failliet gaat. Vooral voor de medewerkers die in tijden van economische recessie op straat komen te staan. We leven mee met alle mensen die jarenlang hard aan de club gewerkt hebben."

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen regionieuws

 • Crowdfundingboek Papa Kazmi mag naar drukker

  DeOndernemer

  Crowdfundingboek Papa Kazmi mag naar drukker
  1 oktober 2015, 12:14
  Het kookboek van de bekende chef van de hotspot Hills & Mills in Delft, met meer dan 80 recepten uit de pure, moderne, Indiase keuken, mag naar de drukker. Met de crowdfundingcampagne werd 12.657 euro opgehaald.

 • En weer schudde de Groningse grond

  ANP

  Schokgolf in Groningen
  1 oktober 2015, 07:07
  In de omgeving van de Groningse plaats Hellum was woensdagavond om 20.05 uur een aardbeving van 3,1 op de schaal van Richter."Of er scheuren in de muren zijn, kunnen ze morgen overdag waarschijnlijk pas zien."

 • Mysterie rondom wietlogo opgelost

  DeOndernemer

  Mysterie rondom wietlogo opgelost
  1 oktober 2015, 15:24
  Maar liefst twee weken lang was Nederland in de ban van een opmerkelijke variant op het fenomeen graancirkel. In Gelderland werd namelijk een in het maisveld gevormd wietblad ontdekt. De uit Borculo afkomstige dronevlieger Collin Ernst filmde het wiet logo in de mais en postte het filmpje op YouTube.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: