Ook Kadaster ziet piek woningverkoop

Door: Liza Bruggeling 
Gepubliceerd: 17 januari 2013 12:19

De verkoop van woningen piekte in december met 17.364 verkochte woningen. Dat is bijna een derde meer dan in december 2011 en ruim driekwart meer dan in november. Dat blijkt uit cijfers die het Kadaster donderdag heeft gepubliceerd.

NVM

De gegevens van het Kadaster bevestigen het beeld dat al eerder naar voren kwam uit de woningmarktcijfers van makelaarsvereniging NVM. Die sprak van een 'run' op koopwoningen omdat veel kopers hun slag wilden slaan voordat op 1 januari de hypotheekrenteaftrek werd beperkt.

Hypotheken

Over heel 2012 registreerde het Kadaster 117.261 verkochte woningen. Dat is een daling van 2,9 procent ten opzichte van 2011. Het Kadaster telde in december 29.268 hypotheken, 22,5 procent meer dan een jaar eerder. Over heel 2012 werden 199.994 hypotheken geregistreerd, 17,6 procent minder dan in 2011.

Executieveilingen

Het aantal executieveilingen lag in december met 185 ruim de helft lager dan een jaar eerder. Ook over heel 2012 was sprake van een daling, met 11,5 procent tot 2488.

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen regionieuws

 • Helderse flat brandt uit

  ANP

  Helderse flat brandt uit
  Gisteren, 09:47
  Bewoners van zeker tien woningen van het appartementencomplex voor senioren in Den Helder dat zondagnacht werd ontruimd vanwege brand, kunnen niet terug naar huis. Hun woningen zijn vooral door waterschade onbewoonbaar.

 • Plezierjacht brandt uit na explosie

  ANP

  Plezierjacht brandt uit na explosie
  2 uur geleden
  In de jachthaven van Zaandam is dinsdagmiddag een plezierjacht uitgebrand. Het vuur ontstond na een explosie. Drie mensen raakten gewond. Een van hen moest zich in een ziekenhuis laten behandelen.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: