Ook Kadaster ziet piek woningverkoop

Door: Liza Bruggeling 
Gepubliceerd: 17 januari 2013 12:19

De verkoop van woningen piekte in december met 17.364 verkochte woningen. Dat is bijna een derde meer dan in december 2011 en ruim driekwart meer dan in november. Dat blijkt uit cijfers die het Kadaster donderdag heeft gepubliceerd.

NVM

De gegevens van het Kadaster bevestigen het beeld dat al eerder naar voren kwam uit de woningmarktcijfers van makelaarsvereniging NVM. Die sprak van een 'run' op koopwoningen omdat veel kopers hun slag wilden slaan voordat op 1 januari de hypotheekrenteaftrek werd beperkt.

Hypotheken

Over heel 2012 registreerde het Kadaster 117.261 verkochte woningen. Dat is een daling van 2,9 procent ten opzichte van 2011. Het Kadaster telde in december 29.268 hypotheken, 22,5 procent meer dan een jaar eerder. Over heel 2012 werden 199.994 hypotheken geregistreerd, 17,6 procent minder dan in 2011.

Executieveilingen

Het aantal executieveilingen lag in december met 185 ruim de helft lager dan een jaar eerder. Ook over heel 2012 was sprake van een daling, met 11,5 procent tot 2488.

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • Workshop LinkedIn de Ondernemer

  Workshop LinkedIn de Ondernemer
  Gisteren, 14:18
  De Ondernemer hield vorige week voor de tweede keer de workshop Succes met LinkedIn. Dit keer was niet het Stentorgebouw in Apeldoorn de plaats van handeling, maar Studio Y28 in Zutphen.

 • Lovetofund: crowdfunding voor de regio Zwolle

  Lovetofund: crowdfunding voor de regio Zwolle
  Gisteren, 14:04
  Startende ondernemers in de regio Zwolle kunnen binnenkort hun initiatief financieren met hulp van particuliere investeerders. Het is voor het eerst dat er in deze contreien een zogeheten crowdfundingplatform van de grond komt.

 • MKB Nederland: "Begrijpelijke begroting"

  MKB Nederland: "Begrijpelijke begroting"
  Gisteren, 11:09
  De ondernemersorganisaties MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland vinden dat het kabinet onder de omstandigheden een begrijpelijke begroting heeft gemaakt, maar voor het terugbrengen van groei van de economie is meer nodig. Dat meldt MKB Nederland op haar website.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie