Ook Kadaster ziet piek woningverkoop

Door: Liza Bruggeling 
Gepubliceerd: 17 januari 2013 12:19

De verkoop van woningen piekte in december met 17.364 verkochte woningen. Dat is bijna een derde meer dan in december 2011 en ruim driekwart meer dan in november. Dat blijkt uit cijfers die het Kadaster donderdag heeft gepubliceerd.

NVM

De gegevens van het Kadaster bevestigen het beeld dat al eerder naar voren kwam uit de woningmarktcijfers van makelaarsvereniging NVM. Die sprak van een 'run' op koopwoningen omdat veel kopers hun slag wilden slaan voordat op 1 januari de hypotheekrenteaftrek werd beperkt.

Hypotheken

Over heel 2012 registreerde het Kadaster 117.261 verkochte woningen. Dat is een daling van 2,9 procent ten opzichte van 2011. Het Kadaster telde in december 29.268 hypotheken, 22,5 procent meer dan een jaar eerder. Over heel 2012 werden 199.994 hypotheken geregistreerd, 17,6 procent minder dan in 2011.

Executieveilingen

Het aantal executieveilingen lag in december met 185 ruim de helft lager dan een jaar eerder. Ook over heel 2012 was sprake van een daling, met 11,5 procent tot 2488.

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • Trein verplettert vrachtwagen

  ANP

  Trein verplettert vrachtwagen
  Gisteren, 13:16
  Een passagierstrein is dinsdagochtend in Geleen op een spoorwegovergang tegen een vrachtwagen gereden. Daardoor ontstond een flinke ravage.

 • Chantal Ophuis: mijn bucketlist

  Chantal Ophuis: mijn Bucketlist
  Gisteren, 08:04
  Afgelopen week zag ik een flard voorbij komen van de film The Bucketlist. Een prachtige film met in de hoofdrollen Morgan Freeman en Jack Nicholson. Ze zijn beiden terminaal ziek en liggen in het ziekenhuis op dezelfde kamer.

 • Opening Müller Fresh Food Logistics

  Opening Müller Transport Holten
  22 uur geleden
  Müller Fresh Food Logistics uit Holten opent op vrijdag 29 augustus aanstaande de eerste fase van haar grootscheepse uitbreiding op een terrein van ruim 5 hectare aan de Keizersweg in Holten.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: