Ook Kadaster ziet piek woningverkoop

Door: Liza Bruggeling 
Gepubliceerd: 17 januari 2013 12:19

De verkoop van woningen piekte in december met 17.364 verkochte woningen. Dat is bijna een derde meer dan in december 2011 en ruim driekwart meer dan in november. Dat blijkt uit cijfers die het Kadaster donderdag heeft gepubliceerd.

NVM

De gegevens van het Kadaster bevestigen het beeld dat al eerder naar voren kwam uit de woningmarktcijfers van makelaarsvereniging NVM. Die sprak van een 'run' op koopwoningen omdat veel kopers hun slag wilden slaan voordat op 1 januari de hypotheekrenteaftrek werd beperkt.

Hypotheken

Over heel 2012 registreerde het Kadaster 117.261 verkochte woningen. Dat is een daling van 2,9 procent ten opzichte van 2011. Het Kadaster telde in december 29.268 hypotheken, 22,5 procent meer dan een jaar eerder. Over heel 2012 werden 199.994 hypotheken geregistreerd, 17,6 procent minder dan in 2011.

Executieveilingen

Het aantal executieveilingen lag in december met 185 ruim de helft lager dan een jaar eerder. Ook over heel 2012 was sprake van een daling, met 11,5 procent tot 2488.

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen regionieuws

 • Gemeente blundert met privégegevens burgers

  DeOndernemer

  Gemeente blundert met privégegevens
  11 uur geleden
  De gemeente Hellendoorn heeft privégegevens van de bewoners van een bungalowpark online gezet. De gegevens stonden in een document waar per huisje de situatie van de bewoners werd besproken

 • Begraafplaats in geluidswal

  DeOndernemer

  Begraafplaats in geluidswal
  11 uur geleden
  De Amsterdamse begraafplaats Buitenveldert wil in een geluidswal langs de A10 tientallen graven plaatsen. De bouw van de nieuwe geluidswal, die langs de begraafplaats loopt, begint in 2016.

 • Monstertruckdrama kost burgemeester de kop

  ANP

  'Ongeïnteresseerde' burgemeester
  12 uur geleden
  Het fatale ongeluk met een monstertruck op 28 september 2014 in Haaksbergen heeft burgemeester Hans Gerritsen (PvdA) van die gemeente woensdagavond de kop gekost. De Onderzoeksraad voor Veiligheid uitte de raad scherpe kritiek op de evenementenorganisatie.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: