Fyra

Treinen beschadigd door winterweer

Gepubliceerd: 17 januari 2013 16:06
Update: 17 januari 2013 16:07

Drie Fyra-treinen hebben donderdag schade opgelopen door winterse omstandigheden. Dat meldt de NS. Het plaatwerk onder de trein is kapot. Uit voorzorg rijden daarom donderdag tussen Amsterdam en Brussel geen Fyratreinen meer.

Reizigers kunnen gebruikmaken van de Fyra tussen Amsterdam en Breda. Tussen Breda en Antwerpen heeft de NS bussen ingezet. Op de route Antwerpen - Brussel rijden intercitytreinen. Ook kunnen reizigers via Roosendaal reizen.

Om te kijken wat de oorzaak is, is de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en Antwerpen geïnspecteerd. Dit heeft nog niets opgeleverd. Voor het achterhalen van de oorzaak van de beschadiging is meer tijd nodig, zo zegt de NS. Uit voorzorg zijn daardoor de Fyra-treinen tussen Amsterdam en Brussel uit het schema gehaald.

De Fyra, die ruim een maand geleden voor het eerst reed, kent een moeizame start. De treinen hebben vaak vertragingen of vallen uit.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen regionieuws

 • Hoortoestellen Tonen verovert buitenland

  ANP

  Start-up hoortoestellen naar buitenland
  Gisteren, 09:59
  Het gaat goed met Tonen Audiologische Techniek uit Eindhoven. Het is dan ook niet voor niets dat de diensten van Tonen worden uitgebreid naar het buitenland. De waardering van consumenten is dusdanig hoog dat Tonen dit jaar van start zal gaan in zowel Belgiƫ als Spanje.

 • Laatste Gelderse otter is dood

  ANP

  Laatste Gelderse otter is dood
  Gisteren, 09:00
  Er leven waarschijnlijk geen otters meer in Gelderland. Het laatste exemplaar is vorige week doodgereden op de A12 tussen Duiven en Zevenaar, meldt De Gelderlander op basis van het Niewold Wildlife Infocentre in Doesburg.

 • Ondernemer vrijuit in smokkelaffaire

  DeOndernemer

  Ondernemer vrijuit in smokkelaffaire
  Gisteren, 14:26
  Een ondernemer uit Ossendrecht is vrijgesproken in een drugssmokkelzaak waarbij hij via zijn voormalige zakenrelatie betrokken was geraakt. Volgens de rechtbank in Den Bosch is er geen direct bewijs die ondernemer K. aan de ten laste gelegde delicten linkt.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: