Bouwvakker werkt door in de vrieskou

Bouwvakker werkt door in de vrieskou

Gepubliceerd: 18 januari 2013 09:25
Update: 26 april 2013 09:37

Vrieskou of niet, bouwvakkers worden door hun aannemers gewoon aan het werk gezet. Weigeren durven ze niet, uit angst om hun baan kwijt te raken. Dat heeft FNV-bestuurder Mieke van Veldhuizen vrijdag gezegd. Zij bevestigt daarmee berichtgeving in het AD van vrijdag.

Groot probleem

"Mensen gaan de steigers op terwijl er ijzel en sneeuw op ligt, levensgevaarlijk. Bouwvakkers hoeven bij een gevoelstemperatuur van min 6 graden niet door te werken, maar ze doen het wel'', aldus Van Veldhuizen van FNV Bouw. Ze spreekt van een groot probleem, dat op alle bouwplaatsen speelt.

Vorstverlet

De vakbond gaat momenteel met speciale promotieteams de bouwplaatsen af om het vorstverlet onder de aandacht te brengen en om werkgevers te wijzen op hun verantwoordelijkheid. "Als het nodig is, schakelen we de arbeidsinspectie in'', aldus Van Veldhuizen.

Ook aannemersorganisatie Bouwend Nederland vindt het onverstandig als werkgevers hun bouwvakkers laten doorwerken in gevaarlijke werksituaties. ,,Er kan van alles gebeuren: ongelukken, ziekte door kou. En als mensen de hele dag in de vrieskou moeten lopen denk je ook meteen aan vingers, neuzen en tenen. Door laten werken kan bovendien resulteren in fouten die niet nodig zijn. Dat komt de kwaliteit van het bouwwerk niet ten goede'', benadrukt een woordvoerder.

Hij heeft echter geen meldingen binnengekregen dat bouwbedrijven zich niet houden aan in de cao's vastgelegde afspraken. ,,Wat we wel zien is dat veel aannemers steigers afdekken, beschermende kleding uitdelen of hun mensen binnen in de werkplaats laten werken.''

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen regionieuws

 • Gasfles leidt naar drugsafval

  ANP

  Gasfles leidt naar drugsafval
  Gisteren, 08:44
  Een lekkende gasfles in een garagebox in Weert heeft de brandweer zondagmiddag op het spoor gebracht van de opslag van vaten met drugsafval.

 • Friese domeinnamen voor het eerst onder de hamer

  DeOndernemer

  Doutzen.frl onder de hamer
  5 uur geleden
  Ondernemers die op zoek zijn naar een bijzondere of waardevolle domeinnaam kunnen deze week terecht bij online veilinghuis Catawiki. Daar worden op dit moment namelijk de allereerste premium .frl domeinnamen geveild.

 • Buschauffeur ramt kantoor

  ANP

  Buschauffeur ramt kantoor
  4 uur geleden
  Bij het Zuidplein in Rotterdam zijn dinsdag twaalf mensen gewond geraakt toen een bus van openbaarvervoerbedrijf RET tegen de gevel van een verzekeringskantoor reed. De vrouwelijke buschauffeur was waarschijnlijk onwel geraakt.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: