Bouwvakker werkt door in de vrieskou

Bouwvakker werkt door in de vrieskou

Gepubliceerd: 18 januari 2013 09:25
Update: 26 april 2013 09:37

Vrieskou of niet, bouwvakkers worden door hun aannemers gewoon aan het werk gezet. Weigeren durven ze niet, uit angst om hun baan kwijt te raken. Dat heeft FNV-bestuurder Mieke van Veldhuizen vrijdag gezegd. Zij bevestigt daarmee berichtgeving in het AD van vrijdag.

Groot probleem

"Mensen gaan de steigers op terwijl er ijzel en sneeuw op ligt, levensgevaarlijk. Bouwvakkers hoeven bij een gevoelstemperatuur van min 6 graden niet door te werken, maar ze doen het wel'', aldus Van Veldhuizen van FNV Bouw. Ze spreekt van een groot probleem, dat op alle bouwplaatsen speelt.

Vorstverlet

De vakbond gaat momenteel met speciale promotieteams de bouwplaatsen af om het vorstverlet onder de aandacht te brengen en om werkgevers te wijzen op hun verantwoordelijkheid. "Als het nodig is, schakelen we de arbeidsinspectie in'', aldus Van Veldhuizen.

Ook aannemersorganisatie Bouwend Nederland vindt het onverstandig als werkgevers hun bouwvakkers laten doorwerken in gevaarlijke werksituaties. ,,Er kan van alles gebeuren: ongelukken, ziekte door kou. En als mensen de hele dag in de vrieskou moeten lopen denk je ook meteen aan vingers, neuzen en tenen. Door laten werken kan bovendien resulteren in fouten die niet nodig zijn. Dat komt de kwaliteit van het bouwwerk niet ten goede'', benadrukt een woordvoerder.

Hij heeft echter geen meldingen binnengekregen dat bouwbedrijven zich niet houden aan in de cao's vastgelegde afspraken. ,,Wat we wel zien is dat veel aannemers steigers afdekken, beschermende kleding uitdelen of hun mensen binnen in de werkplaats laten werken.''

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,
 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • Boek over meesterschap in ondernemen

  Boek over meesterschap in ondernemen
  16 uur geleden
  Ondernemers missen mensen om zich heen die hen aanscherpen. Dat leidt tot een vorm van eenzaamheid te midden van heel veel contacten. Als ze niet oppassen raken ze gevangen in een comfortzone. Omdat persoonlijke groei zakelijke groei is, wordt een ondernemer, vroeg of laat, het plafond van zijn onderneming. Dat plafond kun je het beste doorbreken met een groep ondernemers aan wie je je kunt scherpen." Dit stelt auteur Bernard de Groot in zijn nieuwe boek 'Meesterschap in ondernemen - Een gilde v

 • Gesprek over gebouw Westpoint

  Gesprek over gebouw Westpoint
  18 uur geleden
  Burgemeester en wethouders van Apeldoorn willen met de gemeenteraad in gesprek over gebouw Westpoint. Dat meldt de Stentor vandaag.

 • Wie wordt Ondernemer van het Jaar?

  Wie wordt Ondernemer van het Jaar?
  22 uur geleden
  Op 10 december 2014 is de 10e editie van de verkiezing Ondernemer en Starter van het Jaar 2014 in de regio Zwolle. Tijdens het Regio Zwolle Congres zal de uitreiking van deze prijzen plaatsvinden.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie