Bouwvakker werkt door in de vrieskou

Bouwvakker werkt door in de vrieskou

Gepubliceerd: 18 januari 2013 09:25
Update: 26 april 2013 09:37

Vrieskou of niet, bouwvakkers worden door hun aannemers gewoon aan het werk gezet. Weigeren durven ze niet, uit angst om hun baan kwijt te raken. Dat heeft FNV-bestuurder Mieke van Veldhuizen vrijdag gezegd. Zij bevestigt daarmee berichtgeving in het AD van vrijdag.

Groot probleem

"Mensen gaan de steigers op terwijl er ijzel en sneeuw op ligt, levensgevaarlijk. Bouwvakkers hoeven bij een gevoelstemperatuur van min 6 graden niet door te werken, maar ze doen het wel'', aldus Van Veldhuizen van FNV Bouw. Ze spreekt van een groot probleem, dat op alle bouwplaatsen speelt.

Vorstverlet

De vakbond gaat momenteel met speciale promotieteams de bouwplaatsen af om het vorstverlet onder de aandacht te brengen en om werkgevers te wijzen op hun verantwoordelijkheid. "Als het nodig is, schakelen we de arbeidsinspectie in'', aldus Van Veldhuizen.

Ook aannemersorganisatie Bouwend Nederland vindt het onverstandig als werkgevers hun bouwvakkers laten doorwerken in gevaarlijke werksituaties. ,,Er kan van alles gebeuren: ongelukken, ziekte door kou. En als mensen de hele dag in de vrieskou moeten lopen denk je ook meteen aan vingers, neuzen en tenen. Door laten werken kan bovendien resulteren in fouten die niet nodig zijn. Dat komt de kwaliteit van het bouwwerk niet ten goede'', benadrukt een woordvoerder.

Hij heeft echter geen meldingen binnengekregen dat bouwbedrijven zich niet houden aan in de cao's vastgelegde afspraken. ,,Wat we wel zien is dat veel aannemers steigers afdekken, beschermende kleding uitdelen of hun mensen binnen in de werkplaats laten werken.''

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,
 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • Nederlands bedrijf ruimt Hamburg op

  DeOndernemer

  Nederlands bedrijf ruimt Hamburg op
  17 uur geleden
  De Duitse tak van het Nederlandse bedrijf BWaste International BV uit Eefde is vanaf nu verantwoordelijk voor het opruimen van ondergronds afval in de Duitse stad Hamburg. Het bedrijf is geselecteerd als leverancier voor de reiniging en het onderhoud van de ondergrondse afvalverzameling.

 • Drama Haaksbergen: monstertruckshow afgelast

  DeOndernemer

  Monstertruckshow afgelast
  21 uur geleden
  De monstertruckshow die voor dinsdag op het programma stond in het Twentse Tubbergen, is afgelast.

 • Mannen nu ook welkom bij NetJEwerk

  Mannen nu ook welkom bij NetJEwerk
  20 uur geleden
  NetJEwerk, het bedrijf van de Apeldoornse Sandra Weijers, verhuist 1 oktober naar de Apeldoorn Business Campus aan de Prins Willem Alexanderlaan in Apeldoorn. NetJEwerk faciliteert werkenden, werkgevers en startende ondernemers. Tot dusver richtte het bedrijf zich uitsluitend op vrouwen, maar nu zijn ook mannen welkom.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie