Bouwvakker werkt door in de vrieskou

Bouwvakker werkt door in de vrieskou

Gepubliceerd: 18 januari 2013 09:25
Update: 26 april 2013 09:37

Vrieskou of niet, bouwvakkers worden door hun aannemers gewoon aan het werk gezet. Weigeren durven ze niet, uit angst om hun baan kwijt te raken. Dat heeft FNV-bestuurder Mieke van Veldhuizen vrijdag gezegd. Zij bevestigt daarmee berichtgeving in het AD van vrijdag.

Groot probleem

"Mensen gaan de steigers op terwijl er ijzel en sneeuw op ligt, levensgevaarlijk. Bouwvakkers hoeven bij een gevoelstemperatuur van min 6 graden niet door te werken, maar ze doen het wel'', aldus Van Veldhuizen van FNV Bouw. Ze spreekt van een groot probleem, dat op alle bouwplaatsen speelt.

Vorstverlet

De vakbond gaat momenteel met speciale promotieteams de bouwplaatsen af om het vorstverlet onder de aandacht te brengen en om werkgevers te wijzen op hun verantwoordelijkheid. "Als het nodig is, schakelen we de arbeidsinspectie in'', aldus Van Veldhuizen.

Ook aannemersorganisatie Bouwend Nederland vindt het onverstandig als werkgevers hun bouwvakkers laten doorwerken in gevaarlijke werksituaties. ,,Er kan van alles gebeuren: ongelukken, ziekte door kou. En als mensen de hele dag in de vrieskou moeten lopen denk je ook meteen aan vingers, neuzen en tenen. Door laten werken kan bovendien resulteren in fouten die niet nodig zijn. Dat komt de kwaliteit van het bouwwerk niet ten goede'', benadrukt een woordvoerder.

Hij heeft echter geen meldingen binnengekregen dat bouwbedrijven zich niet houden aan in de cao's vastgelegde afspraken. ,,Wat we wel zien is dat veel aannemers steigers afdekken, beschermende kleding uitdelen of hun mensen binnen in de werkplaats laten werken.''

Trefwoord(en): apeldoornnieuws,

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • Ziekenhuis De Sionsberg failliet

  ANP

  Ziekenhuis De Sionsberg failliet
  Gisteren, 12:11
  Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum is failliet. Het ziekenhuis kan niet meer aan zijn financiële verplichtingen voldoen.

 • Gezocht: leukste ondernemer van Groningen

  DeOndernemer.nl

  Leukste ondernemer van Groningen
  Gisteren, 12:35
  Het ondernemersplatform Leukedingendoen.nl gaat op zoek naar De Leukste Ondernemer van Groningen. Ondernemers kunnen zich vanaf deze week aanmelden op de site. De winnaar wordt 15 december bekend gemaakt.

 • Jelle Beuker van Go Ahead Eagles winnaar elevatorpitch

  Jelle Beuker van Go Ahead Eagles winnaar elevatorpitch
  Gisteren, 15:14
  Tijdens Deventer Marktplein heeft de Ondernemer elevatorpitches opgenomen van diverse ondernemende mensen uit Deventer en omgeving. Jelle Beuker van Go Ahead Eagles kwam als winnaar uit de bus.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie