Mestbassin loopt leeg in Gronings kanaal

Mestbassin loopt leeg in Gronings kanaal

Gepubliceerd: 18 januari 2013 15:30
Update: 18 januari 2013 15:31

Uit een mestbassin in de omgeving van het Groningse Mussel (gemeente Stadskanaal) is een grote hoeveelheid mest gestroomd en via een sloot in het Mussel-Aa kanaal terechtgekomen. Dat meldde waterschap Hunze en Aa’s vrijdag.

Het waterschap onderzoekt of de mestverontreiniging gevolgen heeft voor de vissen in het kanaal. Om verdere verspreiding te voorkomen, zijn de stuwen in het kanaal omhooggezet. Omdat mest zuurstof aan het water onttrekt, pompt het waterschap extra lucht in het kanaal.

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan hyves.nl Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  


 

Meest gelezen regionieuws

 • Langste Orsolino ter wereld

  Langste Orsolino
  Gisteren, 09:17
  Aanstaande zaterdag 26 april om 11.00 staat de Nieuwe Buitensociëteit Zwolle in het teken van 50 meter hazelnootschuim, mokka crème, slagroom en feestelijkheid.

 • Kandidaat-Europarlementariër naar Apeldoorn

  Kandidaat-Europarlementariër naar Apeldoorn
  Gisteren, 10:36
  D66 Apeldoorn ontvangt tijdens haar bijeenkomst vandaag kandidaat-Europarlementariër Paul Breitbarth. Hij gaat tijdens de bijeenkomst in op de betekenis van Europa voor Apeldoorn en de visie van D66 op de Europese samenwerking.

 • Rabobank Holten mogelijk flexwerkplek

  Rabobank Holten mogelijk flexwerkplek
  Gisteren, 16:09
  De locatie van de Rabobank in Holten is één van de opties voor een multifunctioneel centrum voor professionals in Holten. Donderdagavond 24 april is er een bijeenkomst voor geïnteresseerden.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

Reageer Door: whl.vanderpost, 18 jan 2013 17:22
bij een artikel over mest, een foto plaatsen van een trekker met een baggerspuit... Dat getuigd wel weer van kennis...