Mestbassin loopt leeg in Gronings kanaal

Mestbassin loopt leeg in Gronings kanaal

Gepubliceerd: 18 januari 2013 15:30
Update: 18 januari 2013 15:31

Uit een mestbassin in de omgeving van het Groningse Mussel (gemeente Stadskanaal) is een grote hoeveelheid mest gestroomd en via een sloot in het Mussel-Aa kanaal terechtgekomen. Dat meldde waterschap Hunze en Aa’s vrijdag.

Het waterschap onderzoekt of de mestverontreiniging gevolgen heeft voor de vissen in het kanaal. Om verdere verspreiding te voorkomen, zijn de stuwen in het kanaal omhooggezet. Omdat mest zuurstof aan het water onttrekt, pompt het waterschap extra lucht in het kanaal.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen regionieuws

 • Oranje walgt van Dijkhoff

  ANP

  Oranje walgt van Dijkhoff
  Gisteren, 06:10
  Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (asielzaken) heeft de gemeente Midden-Drenthe opgedragen nog eens zevenhonderd asielzoekers extra op te vangen in het dorp Oranje. Tot groot ongenoegen van de inwoners van het Drentse Oranje.

 • Bedrijfsleven A'dam wil milieuzone

  ANP

  Bedrijfsleven A'dam wil milieuzone
  Gisteren, 10:23
  Het bedrijfsleven in Amsterdam stemt in met de invoering van een milieuzone binnen de ring A10 in Amsterdam. Vanaf 2017 mogen bestelauto's ouder dan zeventien jaar de stad niet meer in. Dit is een van de maatregelen in het akkoord Slim en Schoon door de Stad om de luchtkwaliteit in de hoofdstad te verbeteren.

 • 'Je kon op je vingers natellen dat dit zou gebeuren'

  ANP

  Je kon het op je vingers natellen'
  Gisteren, 14:18
  "Wij zijn niet tegen asielzoekers. Ik heb nog nooit problemen met ze gehad'', zegt een inwoner van het Drentse dorpje Oranje die buiten aan het klussen is aan zijn huis, pal tegenover het voormalige pretpark Speelstad Oranje.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

Reageer Door: whl.vanderpost, 18 jan 2013 17:22
bij een artikel over mest, een foto plaatsen van een trekker met een baggerspuit... Dat getuigd wel weer van kennis...