Health Innovation Park stap dichterbij

Gepubliceerd: 5 juli 2013 13:26
Update: 5 juli 2013 13:26

De belangrijkste partners van het cluster Health hebben hun akkoord gegeven op de verdere ontwikkeling van het Health Innovation Park (HIP) op Oosterenk.

Onder leiding van kwartiermaker Health, Wilma Koch, en Marius Woldberg, directeur Kennispoort Regio Zwolle zullen de plannen nader uitgewerkt worden.

Het Health Innovation Park (HIP) komt rond de Ceintuurbaan en zal uitgroeien tot dé centrale plek waar innovatieve ondernemers, zorginstellingen, kennisinstellingen en zorgverzekeraars elkaar weten te vinden. De samenwerking krijgt hiermee een fysieke plaats, de voordeur voor de health sector.

Kansrijke initiatieven kunnen zo een stap verder gebracht worden. Innovaties op de zorgmarkt worden door de partners samen aangejaagd met als resultaat lagere zorgkosten, een hogere kwaliteit van zorg en meer werkgelegenheid. Hiermee verlaagt het Health Innovation Park drempels voor innovatie. Bijvoorbeeld wanneer wet- en regelgeving, een beperkt netwerk of onvoldoende toegang tot kennis een belemmering vormen.
Steeds meer zorgondernemers zullen hun bedrijf vestigen op of in de nabijheid van het HIP. Dit biedt hen mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, faciliteiten te delen en elkaar te inspireren.

Ondernemers, zorginstellingen, kennisinstellingen, overheden en zorgverzekeraars werken samen bij de realisatie van het HIP. Windesheim, Deltion College, Isala Klinieken en Kennispoort dragen met Regio Zwolle, provincie Overijssel en ondernemers de financiële verantwoordelijkheid.

BRON: www.deweekkrant.nl

Trefwoord(en): zwollenieuws,

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen regionieuws

 • Vacature: directeur PEC Zwolle

  DeOndernemer

  Vacature: directeur PEC Zwolle
  16 oktober 2014, 10:47
  PEC Zwolle zoekt de nieuwe commercieel directeur (m/v) via uitzendbureau Randstad. De vacature bij de eredivisieclub ontstond door het vertrek van Edward van Wonderen - tot voor kort algemeen directeur - en een interne reorganisatie.

 • Dode naast de snelweg

  ANP

  Dode naast de snelweg
  16 oktober 2014, 16:04
  In een auto naast de snelweg A73 bij Nijmegen is donderdagochtend een dode gevonden. Een vrachtwagenchauffeur ontdekte de auto naast de snelweg.

 • Bevalling voor ingang Etos

  ANP

  Bevalling voor ingang Etos
  17 oktober 2014, 09:56
  Politieagenten hebben donderdagmiddag ambulancepersoneel geholpen bij een bevalling op straat. Op een bankje voor de Etos in het Winkelcentrum Julianabaan beviel een vrouw om 12.29 uur van een kerngezonde zoon.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie