Health Innovation Park stap dichterbij

Gepubliceerd: 5 juli 2013 13:26
Update: 5 juli 2013 13:26

De belangrijkste partners van het cluster Health hebben hun akkoord gegeven op de verdere ontwikkeling van het Health Innovation Park (HIP) op Oosterenk.

Onder leiding van kwartiermaker Health, Wilma Koch, en Marius Woldberg, directeur Kennispoort Regio Zwolle zullen de plannen nader uitgewerkt worden.

Het Health Innovation Park (HIP) komt rond de Ceintuurbaan en zal uitgroeien tot dé centrale plek waar innovatieve ondernemers, zorginstellingen, kennisinstellingen en zorgverzekeraars elkaar weten te vinden. De samenwerking krijgt hiermee een fysieke plaats, de voordeur voor de health sector.

Kansrijke initiatieven kunnen zo een stap verder gebracht worden. Innovaties op de zorgmarkt worden door de partners samen aangejaagd met als resultaat lagere zorgkosten, een hogere kwaliteit van zorg en meer werkgelegenheid. Hiermee verlaagt het Health Innovation Park drempels voor innovatie. Bijvoorbeeld wanneer wet- en regelgeving, een beperkt netwerk of onvoldoende toegang tot kennis een belemmering vormen.
Steeds meer zorgondernemers zullen hun bedrijf vestigen op of in de nabijheid van het HIP. Dit biedt hen mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, faciliteiten te delen en elkaar te inspireren.

Ondernemers, zorginstellingen, kennisinstellingen, overheden en zorgverzekeraars werken samen bij de realisatie van het HIP. Windesheim, Deltion College, Isala Klinieken en Kennispoort dragen met Regio Zwolle, provincie Overijssel en ondernemers de financiële verantwoordelijkheid.

BRON: www.deweekkrant.nl

Trefwoord(en): zwollenieuws,

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen regionieuws

 • Crowdfundingboek Papa Kazmi mag naar drukker

  DeOndernemer

  Crowdfundingboek Papa Kazmi mag naar drukker
  1 oktober 2015, 12:14
  Het kookboek van de bekende chef van de hotspot Hills & Mills in Delft, met meer dan 80 recepten uit de pure, moderne, Indiase keuken, mag naar de drukker. Met de crowdfundingcampagne werd 12.657 euro opgehaald.

 • En weer schudde de Groningse grond

  ANP

  Schokgolf in Groningen
  1 oktober 2015, 07:07
  In de omgeving van de Groningse plaats Hellum was woensdagavond om 20.05 uur een aardbeving van 3,1 op de schaal van Richter."Of er scheuren in de muren zijn, kunnen ze morgen overdag waarschijnlijk pas zien."

 • Mysterie rondom wietlogo opgelost

  DeOndernemer

  Mysterie rondom wietlogo opgelost
  1 oktober 2015, 15:24
  Maar liefst twee weken lang was Nederland in de ban van een opmerkelijke variant op het fenomeen graancirkel. In Gelderland werd namelijk een in het maisveld gevormd wietblad ontdekt. De uit Borculo afkomstige dronevlieger Collin Ernst filmde het wiet logo in de mais en postte het filmpje op YouTube.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: