Health Innovation Park stap dichterbij

Gepubliceerd: 5 juli 2013 13:26
Update: 5 juli 2013 13:26

De belangrijkste partners van het cluster Health hebben hun akkoord gegeven op de verdere ontwikkeling van het Health Innovation Park (HIP) op Oosterenk.

Onder leiding van kwartiermaker Health, Wilma Koch, en Marius Woldberg, directeur Kennispoort Regio Zwolle zullen de plannen nader uitgewerkt worden.

Het Health Innovation Park (HIP) komt rond de Ceintuurbaan en zal uitgroeien tot dé centrale plek waar innovatieve ondernemers, zorginstellingen, kennisinstellingen en zorgverzekeraars elkaar weten te vinden. De samenwerking krijgt hiermee een fysieke plaats, de voordeur voor de health sector.

Kansrijke initiatieven kunnen zo een stap verder gebracht worden. Innovaties op de zorgmarkt worden door de partners samen aangejaagd met als resultaat lagere zorgkosten, een hogere kwaliteit van zorg en meer werkgelegenheid. Hiermee verlaagt het Health Innovation Park drempels voor innovatie. Bijvoorbeeld wanneer wet- en regelgeving, een beperkt netwerk of onvoldoende toegang tot kennis een belemmering vormen.
Steeds meer zorgondernemers zullen hun bedrijf vestigen op of in de nabijheid van het HIP. Dit biedt hen mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, faciliteiten te delen en elkaar te inspireren.

Ondernemers, zorginstellingen, kennisinstellingen, overheden en zorgverzekeraars werken samen bij de realisatie van het HIP. Windesheim, Deltion College, Isala Klinieken en Kennispoort dragen met Regio Zwolle, provincie Overijssel en ondernemers de financiële verantwoordelijkheid.

BRON: www.deweekkrant.nl

Trefwoord(en): zwollenieuws,

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen regionieuws

 • Gemeente blundert met privégegevens burgers

  DeOndernemer

  Gemeente blundert met privégegevens
  15 uur geleden
  De gemeente Hellendoorn heeft privégegevens van de bewoners van een bungalowpark online gezet. De gegevens stonden in een document waar per huisje de situatie van de bewoners werd besproken

 • Begraafplaats in geluidswal

  DeOndernemer

  Begraafplaats in geluidswal
  15 uur geleden
  De Amsterdamse begraafplaats Buitenveldert wil in een geluidswal langs de A10 tientallen graven plaatsen. De bouw van de nieuwe geluidswal, die langs de begraafplaats loopt, begint in 2016.

 • Monstertruckdrama kost burgemeester de kop

  ANP

  'Ongeïnteresseerde' burgemeester
  16 uur geleden
  Het fatale ongeluk met een monstertruck op 28 september 2014 in Haaksbergen heeft burgemeester Hans Gerritsen (PvdA) van die gemeente woensdagavond de kop gekost. De Onderzoeksraad voor Veiligheid uitte de raad scherpe kritiek op de evenementenorganisatie.

Meer nieuws regionieuws

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: