Ondernemer, hoe verleid jij?

Voorpublicatie Verleid de klant: De eerste verleidelijke stap

Kennis - Zorg voor een fris ruikend toilet. Pak de bovenarmen van vrouwen niet vast tijdens het zoenen. Begin niet over het weer. Hoe wel? Rob Snoeijen en Daniëlle de Jonge leggen in hun boek Verleid de Klant haarfijn uit hoe je als ondernemer zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk kan zijn. Bekijk de reacties of reageer zelf op dit bericht (3)

Fresh Prince of Bijlmer

Meester Bart: Fresh Prince of Bijlmer

DeOndernemer - Het begon met het noteren van een uitspraak van één van zijn leerlingen in zijn agenda. Inmiddels heeft meester Bart duizenden fans die met massa's tegelijk uitspraken van zijn leerlingen liken. Bekijk de reacties of reageer zelf op dit bericht (5)

To lean or not to lean?

Voorpublicatie Zet je lean-bril op: To lean or not to lean?

Kennis - Voor ondernemers ontbreekt regelmatig de tijd voor zelfreflectie. Logisch. Er zijn wel belangrijkere zaken dan jezelf en je functioneren continu onder een vergrootglas te leggen. Leg het cliché van stroperigheid en open deur naast je neer en kijk vooral naar je eigen ambitie. Ambitieus? Lees deze leidraad voor de ambitieuze ondernemer. Bekijk de reacties of reageer zelf op dit bericht (5)

 


Stop met stapelen!

Stop met stapelen!

DeOndernemer

Ik ben nooit klaar. Er komt alleen maar werk bij. Het één is nog niet af of het volgende staat alweer voor de deur. Je hoort het overal. Organisaties zitten overvol, en toch lijkt dit als een gegeven te worden beschouwd. Stapelgedrag heeft verstrekkende gevolgen. Klik hier om op dit bericht te reageren

 

Fouten maken moet

Fouten maken moet

DeOndernemer

Waarom blijven we zo graag in onze veilige comfortzone zitten, terwijl we weten dat dit niet productief is? Het zijn onze vastgeroeste patronen, te grote of te kleine ego's, schaamte en angst voor verwijten en afkeuring die deze faalparadox in stand houden. Kill your ego! Bekijk de reacties of reageer zelf op dit bericht (1)

 

Betaal jezelf 1000 euro per uur

Betaal jezelf 1000 euro per uur

DeOndernemer

Wanneer je een bedrijf start en dat wilt laten groeien, is het begrijpelijk dat je jezelf goedkoop en betaalbaar wilt houden. Het is een prijzenswaardige visie maar gestoeld op verkeerde gronden, beweert Caspian Woods. Bekijk de reacties of reageer zelf op dit bericht (35)

 

Zes soorten ondernemers

Zes soorten ondernemers

De dirigent, de controller, de regisseur, de innovator, de masterchef of toch de master black belt. In De Manager Meetlat worden zes soorten ondernemers uitvoerig beschreven. Welk type ben jij? Bekijk de reacties of reageer zelf op dit bericht (22)

 

ZZP'ers kunnen niet managen

Inkoppers: ZZP'ers kunnen niet managen

DeOndernemer

Zelfstandig ondernemers volgen hun hart, hun dromen komen uit. Iedereen heeft wel eens een idee om geld mee te verdienen, maar de meesten van ons zijn te laf en te lui om er iets mee te doen. Ze kunnen niet managen, beweert managementgoeroe Jaco van der Tang. Bekijk de reacties of reageer zelf op dit bericht (15)

 

Stemtest voor ondernemers

Voorpublicatie: Telefoneren zonder aan het lijntje te houden

DeOndernemer

Een zeer belangrijke afspraak. Je beste pak of mantelpak uit de kast gehaald en nu hup naar je businessdate. Ho! Wacht! Ondernemers willen weleens het allerbelangrijkste overtuigingsmiddel vergeten: de stem. Lees de essentiële tips van Pieter De Smet. Bekijk de reacties of reageer zelf op dit bericht (18)

 

De kracht van een doorstart

Voorpublicatie Vallen opstaan en weer doorgaan: De kracht van een doorstart

DeOndernemer

Het liefst horen we over het succes van ondernemers en dromen we weg bij mooie verhalen. Er is ook een andere kant: startende bedrijven vallen bij bosjes. In het boek Vallen, opstaan en weer doorgaan worden onmisbare tips gegeven om in zware tijden het hoofd te bieden. Een voorpublicatie. Bekijk de reacties of reageer zelf op dit bericht (11)

 

Het Zwitsers bankgeheim ontrafeld

Voorpublicatie: Het einde van het Zwitsers bankgeheim

DeOndernemer

Het zag er jaren naar uit dat het Zwitsers bankgeheim alle stormen zou doorstaan. Al decennialang is Zwitserland het land bij uitstek om er veilig en discreet uw centen te verbergen. In zijn boek Het einde van het Zwitsers bankgeheim ontrafelt Dirk De Wolf de mythe van het anoniem bankieren. Bekijk de reacties of reageer zelf op dit bericht (11)

 

Mijn eerste jaar als zelfstandige

Voorpublicatie Erno Hannink: Mijn eerste jaar als zelfstandige

DeOndernemer

Het eerste jaar van Erno Hannink als zzp-er ging allesbehalve over rozen. Afspraken lopen uit op fiasco's en geld komt maar niet binnen. "Ik ben op een punt gekomen waarop ik besef dat het zo niet verder kan." De exlusieve voorpublicatie. Bekijk de reacties of reageer zelf op dit bericht (5)

 

De natte stad

Voorpublicatie Zoet & Zout: De natte stad

DeOndernemer

Iedere toerist die Nederland bezoekt, is verbaasd hoe weinig gebruik er van het water wordt gemaakt. In de zogeheten natte steden liggen kansen voor ondernemers. Van watermarkten, onderwaterrestaurants tot aan een drijvend atletendorp. Een voorpublicatie. Bekijk de reacties of reageer zelf op dit bericht (5)

 

Leiderschap onder vuur

Marco Kroon: Leiderschap onder vuur

DeOndernemer

Ik wilde die vent zijn in het bos en op het zand, degene die vooraan lag en de kerels mee vooruit trok en leiding gaf. En al was ik de kleinste, ook bij voetbal nam ik het voortouw. Ik was een kleine leider en wilde een grote zijn. Lees de exclusieve voorpublicatie van Leiderschap onder vuur door Marco Kroon hier. Bekijk de reacties of reageer zelf op dit bericht (26)

 
 

 

Promotie

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur