NK wielrennen naar Kerkrade

Gepubliceerd: 13 april 2012 13:22

Het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg wordt in 2012 gehouden in Kerkrade. Dat heeft de KNWU vrijdag gezegd. De Limburgse organisatie heeft bovendien een optie voor 2013. Er wordt gereden in rondjes van 10,4 kilometer. Het parcours kent vier hellingen: de Oud- Erensteinerweg, de Haanraderweg, het Duivels Bosch en de Wijngracht. Het Duivels Bosch is nu nog deels onverhard, kent pieken van 20 procent en wordt speciaal voor dit NK geasfalteerd.

Per ronde worden 3,2 klimkilometers afgelegd. De profs zullen op zondag 24 juni 22 ronden afleggen (228 km), een dag eerder komen ook de vrouwen (11 ronden) en de beloften (15 ronden) in actie.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

 

Meest gelezen sport

  • Eindhóóóvuh de beste!

    ANP

    Eindhóóóvuh de beste!
    Gisteren, 07:01
    Werd het kampioensfeest van PSV zaterdagavond, direct na de overwinning op sc Heerenveen, al groots gevierd, zondag werd het nog eens dunnetjes overgedaan met een zegetocht door de stad en een huldiging op het Stadhuisplein.

Meer nieuws sport

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel:  

 

Promotie