NK wielrennen naar Kerkrade

Gepubliceerd: 13 april 2012 13:22

Het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg wordt in 2012 gehouden in Kerkrade. Dat heeft de KNWU vrijdag gezegd. De Limburgse organisatie heeft bovendien een optie voor 2013. Er wordt gereden in rondjes van 10,4 kilometer. Het parcours kent vier hellingen: de Oud- Erensteinerweg, de Haanraderweg, het Duivels Bosch en de Wijngracht. Het Duivels Bosch is nu nog deels onverhard, kent pieken van 20 procent en wordt speciaal voor dit NK geasfalteerd.

Per ronde worden 3,2 klimkilometers afgelegd. De profs zullen op zondag 24 juni 22 ronden afleggen (228 km), een dag eerder komen ook de vrouwen (11 ronden) en de beloften (15 ronden) in actie.

Aanmelden nieuwsbrief

E-mail
Voornaam
Achternaam


Verstuur

 
  Plaats dit bericht op Twitter Voeg dit bericht toe aan NuJij.nl Voeg dit bericht toe aan linkedin.com Voeg dit bericht toe aan facebook.com Reageer Stuur dit bericht door per email Stuur door Druk deze pagina af op je printer Print  

Meest gelezen sport

 • Dafne Schippers met driehonderdste naar goud

  ANP

  Dafne vliegt naar goud
  23 uur geleden
  Dafne Schippers heeft vrijdag een unieke gouden medaille behaald. Ze won bij de WK atletiek in Peking de finale van de 200 meter en is de eerste Nederlandse atlete die een wereldtitel verovert.

 • Dafne Schippers: Ik ging stuk, maar had genoeg power

  ANP

  'Ik ging stuk, maar had genoeg power'
  22 uur geleden
  Dafne Schippers had maar één woord voor haar wereldtitel op de 200 meter in de Europese recordtijd van 21,63: "bizar". De Utrechtse atlete stamelde vervolgens in de microfoon van de NOS: "Ik ben gewoon wereldkampioene in een Europees record. Ik ben gewoon de winnaar.''

Meer nieuws sport

Volgend bericht >

Reageer op dit artikel: