Nieuws Actueel

1 miljoen dollar per half uur

Bram de Vrind 6 augustus 2014

Na een 'staking' van de acteurs kunnen de opnamen van de populaire serie The Big Bang Theory dan eindelijk van start. Hun beloning wordt verhoogd naar een miljoen dollar per aflevering.

Hoofdrolspelers Jim Parsons (Sheldon), Johnny Galecki (Leonard) en Kaley Cuoco-Sweeting (Penny) beurden tot vorig seizoen 'slechts' 325.000 dollar per aflevering van een half uur. Naast het miljoen per aflevering krijgen zij naar verluidt ook bonussen en ruim een procent van de opbrengsten van de show, vergeleken met 0,25 procent tot nu toe, meldt de Hollywood Reporter. De cast vond salarisverhoging op zijn plaats wegens het succes van de serie.

Week vertragingProductiestudio Warner Bros liet dinsdag weten dat de opnames van het achtste seizoen met een week van start kunnen.

BijrollenActeurs Simon Helberg en Kunal Nayyardie bijrollen vertolken, wisten hun salaris van 100.000 dollar per show ook flink te verhogen. Zij wilden het gat verkleinen tussen hun salaris en dat van de hoofdrolspelers. De Hollywood Reporter meldt niet wat zij nu per aflevering verdienen.

NerdsDe populaire sitcom die sinds 2009 op Veronica wordt uitgezonden draait om drie nerds en hun bloedmooie, doch niet al te intelligente buurvrouw.