Nieuws Actueel

10,5 miljoen van Twence voor Regio Twente

Van onze redactie 28 april 2015

Twence Emiel Muijderman

Het betekent dat de Regio Twente voor regionale economische projecten een bijdrage van acht miljoen euro ontvangt. Daarnaast wordt aan individuele Twentse gemeenten, die grotendeels eigenaar zijn van de afvalverwerker, in totaal 2,5 miljoen euro uitgekeerd.

Jaarlijkse bedragenDe afspraak over die vaste, jaarlijkse bedragen is voor een langere periode gemaakt met de aandeelhoudende gemeenten. Twence sloot vorig jaar af met een positief resultaat van ruim negen miljoen euro. Daarmee kan het bedrijf aan de dividendverplichtingen richting aandeelhouders voldoen, aldus algemeen directeur Marc Kapteijn.

InstallatiesDe winst gaat praktisch volledig naar de Regio Twente, die het gebruikt voor financiering van onder andere werkgelegenheidsprojecten, verbetering van de bereikbaarheid van deze regio en binnenstedelijke vernieuwingen als Hart van Zuid in Hengelo. De uitkering van in totaal 2,5 miljoen euro aan individuele Twentse gemeenten komt, behalve uit de winst, uit in de begroting opgenomen terugbetalingen van gemeentelijke leningen voor investeringen in nieuwe installaties.