Nieuws Actueel

10 jaar Boer Zoekt Vrouw is ‘explosie van geluk’

Van onze redactie 20 december 2014

"De kijker krijgt een explosie van gelukzaligheid te zien", aldus een enthousiaste Yvon. "We blikken met de boeren van alle afgelopen seizoenen terug, we kijken naar de ups en downs en naar wat er van hen is gekomen. Zijn ze getrouwd? Kinderen? En ga maar door", legt de presentatrice uit.

"Het is heel leuk om terug te kijken en te zien dat het leven van de meeste boeren zo positief veranderd is." Jaspers vertelt dat ze eigenlijk alleen maar goede reacties krijgt van deelnemende boeren en boerinnen. "Maar tijdens de opnamens denken ze soms natuurlijk ook wel: Waar ben ik nu in beland? Het kan zo overweldigend zijn om ineens bekend te zijn." Om ervoor te zorgen dat de boeren en de deelnemers hier ontspannen mee omgaan staat er een heel team voor ze klaar. "Ze kunnen toch ineens te maken krijgen met kritiek, of juist andersom: met alleen maar positieve reacties. Dan is het fijn als er mensen zijn die de deelnemers met beide benen op de grond weten te houden."

Trots Yvon is duidelijk trots op het programma. "We zijn heel dankbaar dat we eraan hebben kunnen bijdragen dat zoveel mensen gelukkig zijn geworden door ons programma. Je hoopt natuurlijk altijd dat de boeren en boerinnen hun ware liefde vinden, maar dat is altijd maar afwachten", aldus een Yvon die zich een leven zonder Boer zoekt vrouw niet meer kan voorstellen. "Ik ben BZV geworden en andersom. Ik wil het programma nog heel lang maken."

Volgens Yvon was het lastig om de specials samen te stellen. "We hadden namelijk wel genoeg leuk materiaal om vier specials te maken. In de afgelopen tien jaar is er namelijk zoveel gebeurd." Voor Yvon was het niet gek om de boeren en boerinnen van de afgelopen tien seizoen weer te zien. "We onderhouden namelijk veel contact met ze. Zo hebben we ieder jaar de ‘Boer zoekt Vrouw-Afterparty’. We zijn een soort heel grote familie geworden met elkaar en dat is toch wel heel bijzonder."

Specials Op het moment dat de specials worden uitgezonden is Yvon al weer een tijd druk in de weer met de opnames van het nieuwe seizoen van de serie. "We zijn al heel ver, maar waar precies kan ik niet zeggen", zegt Yvon lachend. Op 4 januari wordt het vervolg van de achtste serie uitgezonden. "Het wordt weer een geweldig leuk seizoen en ook weer zo anders dan voorgaande jaren."